The Dictator, interzis în Tadjikistan

de Cristina Grigore în 21 Mai 2012
The Dictator, interzis în Tadjikistan

Ultimul film al lui Sacha Baron Cohen, The Dictator, ce îl are pe actor în rolul despoticului General Aladeen, nu a putut fi distribuit într-una din ţările Asiei Centrale, Tadjikistan, deoarece autorităţile acestui stat au decretat că nu este în conformitate cu „mentalitatea” poporului tadjik.

Potrivit Daily Mail, Daler Davlatov, reprezentantul companiei de distribuţie Tatan din Tadjikistan a declarat că ţara sa nu poate fi comparată cu Kazakhstanul sau Uzbekistanul. „Este incorect deoarece noi avem o altă mentalitate. Şi din acest motiv, Dictatorul nu va avea premiera la noi în ţară”, a spus el.

Un alt film al actorului de comedie, Borat, a fost interzis în 2006 în Rusia, după ce a fost luat în discuţie pericoul de a umili prin tema şi scenele incluse în acesta diverse grupuri etnice şi religioase.

Baron Cohen a mai dezvăluit, de asemenea, într-un interviu acordat săptămâna trecută postului de radio BBC 4, că el şi echipa de filmare a Dictatorului nu au obţinut permisiunea de a filma la sediul Naţiunilor Unite din New York. Chiar dacă echipa de filmare a explicat că pelicula va avea un mesaj pro-democraţie, reprezentanţii ONU au replicat: „Tocmai aceasta este problema. Noi reprezentăm o mulţime de conducători-dictatori şi aceştia vor fi foarte deranjaţi de această portretizare a lor, astfel încât nu puteţi filma aici”.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 21 mai 2012 12:24
Au alta mentalitate dar cenzureaza filme? :) Amuzant
xerses pe 21 mai 2012 15:54
Vor mai fi tari care il vor cenzura....iar in altele nu se va difuza, nu neaparat ca cenzura....
Marius888 pe 21 mai 2012 23:36
N-au simtul umorului :)
alex_il_fenomeno pe 7 iunie 2012 17:21
stiu ei ce stiu ... oricum , nu cred ca pierd mare lucru .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells