The Dark Knight Rises, filmat şi în România

de Cristina Grigore în 20 Ian 2011
The Dark Knight Rises, filmat şi în România

Christopher Nolan şi echipa de filmare a ultimei părţi din franciza Batman, The Dark Knight Rises, se vor afla în luna martie în România, anunţă Antena3, citând o declaraţie a primarului capitalei, Sorin Oprescu.

Regizorul lui Inception va filma în salina Turda, din Cluj, pe care a vizitat-o la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, pentru a se asigura că este corespunzătoare locaţiei dorite. Tudor Ştefănie, primarul din Turda, declara atunci pentru Ziua de Cluj: "Ei au vizitat şi alte saline din ţară, dar asta le-a plăcut cel mai tare. Mă bucur foarte mult că salina Turda a intrat într-un astfel de anturaj select".

După doi ani de reamenajări şi 6 milioane de euro investiţi cu ajutorul Uniunii Europene, salina din Turda a fost inaugurată şi redeschisă publicului chiar luna aceasta. Ea oferă acum vizitatorilor facilităţi ce includ săli de tratament, un amfiteatru, săli de sport şi o "roată panoramică" cu ajutorul căreia se pot admira stalactitele.

Nolan, care a trecut şi prin Bucureşti, nu a precizat atunci dacă se va întoarce pentru filmări, însă se pare că acum hotărârea a fost luată, iar camerele vor începe să ruleze în Turda la sfârşitul lunii martie.

După Nicolas Cage, care a petrecut anul trecut 55 de zile în România pentru filmările la Ghost Rider 2, românii îl vor putea vedea şi pe Christian Bale, interpretul lui Batman, alături, poate, de unii dintre colegii săi la fel de faimoşi. Distribuţia filmului îi mai cuprinde, pe lângă noua achiziţie anunţată astăzi - Anne Hathaway, viitoarea prezentatoare a Oscarurilor şi protagonista din Love and Other Drugs, şi pe Tom Hardy, Gary Oldman şi Morgan Freeman.

La începutul acestei luni, Ravi Mehta, vicepreşedinte de producţie al Warner Bros, declarase pentru Chicago Now că cea de-a treia parte a seriei Batman se va filma în Marea Britanie, Los Angeles şi un al treilea oraş care nu a fost dezvăluit.

Însă, conform LA Times Hero Complex, Nolan a ales pentru ultima sa producţie mai multe locaţii internaţionale. Săptămâna trecută acesta se afla în Asia, unde prospecta terenul pentru o nouă destinaţie a filmărilor.

The Dark Knight Rises va fi turnat în întregime în format IMAX, iar perioada de începere a filmărilor, programată la sfârşitul primăverii, va găsi, se pare, echipa viitoarei pelicule Batman în România.

ACTUALIZARE: Conform agenţiei Mediafax, ultimul Batman al lui Christopher Nolan ar putea fi filmat şi la Bucureşti, într-una din locaţiile preferate de echipă la vizita în capitală: centrul istoric al oraşului, strada Edgar Quinet sau Palatul Parlamentului.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mirko pe 20 ianuarie 2011 12:01
Deci am avut dreptate :)
legolas05 pe 20 ianuarie 2011 13:54
fain daca se filmeaza si in Romania
Delua pe 20 ianuarie 2011 14:16
tare :)
cristi23 pe 20 ianuarie 2011 16:07
absolut incredibil...fac ce fac dar ma duc acolo la filmari,doar pentru niste autografe si vreo poza daca se poate
e careva de aici din turda? dati-mi un mesaj

wildinthecountry pe 20 ianuarie 2011 18:33
io-s din cluj dar as vrea sa merg
smiley3abe pe 20 ianuarie 2011 19:17
Eu sunt din bucuresti, dar trebuie neaparat sa ajung. Nolan e regizorul meu preferat si as muri daca nu as pune mana pe un atuograf si i-as strange mana.
tibijuve pe 20 ianuarie 2011 21:45
probabil ca salina din romania va fi noua bat cave.
Imperator pe 20 ianuarie 2011 22:41
sa speram ca nu e doar un zvon
StamatinFlorin pe 21 ianuarie 2011 12:39
Super arata Salina din Turda ...probabil va fi ceva foarte interesant The Dark Knight Rises,abia astept macar sa vad un trailer la el .
Bayard pe 21 ianuarie 2011 14:10
Wow, va imaginati pe Batman pe varful Casei Poporului??? :)) Habar n-am cum ar putea baga treaba asta in poveste dar ar fi incredibil :)) si pe ecran IMAX :))) Ce m-as amuza.
StevieGG08 pe 21 ianuarie 2011 14:59
wow...incredibil!....ce n-as da sa beau o ceasca de ceai alaturi de Sir Nolan! :)))
Radu1711 pe 21 ianuarie 2011 15:33
tot mai multi actori si filme bune incep sa vina spre Romania, este un lucru bun.
Alin pe 22 ianuarie 2011 15:46
Eu sunt din Turda:P
Paul pe 22 ianuarie 2011 17:56
daca ar face ca in Brothers Bloom unde au luat cadre de la Peles si au zis ca sunt "somewhere in New Jersey" sau cu cazinoul din Constanta unde erau la un teatru abandonat prin nu stiu ce oras... n-ar fi mare lucru pentru Romania
alex_il_fenomeno pe 23 ianuarie 2011 09:50
este o veste extraordinara ! sa se filmeze in Romania pentru un film precum "Batman" chiar este ceva nemaipomenit !
Richard pe 6 februarie 2011 12:48
Oare Batman si-a reparat Tumbler - ul?
Daca da, gata si cu salina Turda....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells