The Avengers: punctul culminant, caracterul supereroilor, miza

de Gloria Sauciuc în 9 Ian 2012
The Avengers: punctul culminant, caracterul supereroilor, miza

Patru luni ne mai despart de lansarea la cinema a super-producţiei The Avengers, a cărui miză este uriaşă: nu e vorba doar de cele 220 de milioane de dolari puse în joc, dar şi de una dintre cele mai profitabile serii de filme de la Hollywood: The Avengers conţine cele mai faimoase personaje Marvel Comics: ceea ce, ţinând cont de potenţialul lor, fie va ajuta fie va afecta pe Iron Man 3 şi Thor 2, care urmează să apară pe marile ecrane. E vorba chiar ca Scarlett Johansson şi Jeremy Renner să aibă propriul film, cu condiţia ca publicul să aibă o reacţie pozitivă la The Avengers.

Între timp, fanii stau cu sufletul la gură pentru ca filmul să nu eşueze odată ajuns pe marile ecrane. Iar regizorul-scenarist al filmului, Joss Whedon, este cu siguranţă unul dintre ei. Din echipă face parte şi creatorul seriei Buffy Spaima vampirilor şi a poveştii cu cowboy spaţiali Firefly - unul din semizeii culturii pop şi, cu siguranţă, un cunoscător al culturii supereroilor. De altfel, el a fost unul dintre cei care au contribuit la Captain America, şi este autorul unora din cele mai celebrate cărţi de benzi desenate din seria X-Men.

Un reportaj pe platorurile de filmare din New York a Răzbunătorilor, făcut de cei de la Entertainment Weekly, ne dă indicii despre cea mai importantă scenă din film, caracterul supereroilor, anvergura confruntării şi modul în care colaborează eroii în salvarea lumii.

Punctul culminant al filmului The Avengers este un atac al lui Loki (Tom Hiddleston), fratele malefic al lui Thor, cel care pune la cale un nou regat, doar al său, de data aceasta pe Pământ. Downey, Hemsworth, Evans, ies cu toţii printre maşini în flăcări, ruine care fumegă şi cratere în asfalt: ceea ce ar fi trebuit să fie un pod din New York e de fapt un depou abandonat din Albuquerque, New Mexico. Acolo se dă bătălia pentru care Loki şi-a strâns o armată de nave şi de arme extraterestre, despre care fanii pot deocamdată doar bănui. Răzbunătorii vor salva lumea de Loki şi de rasa extraterestră Skrulls, creatoarea unui întins imperiu interstelar, rasă ce are abilitatea specială de a-şi modifica forma corpului, putând copia înfăţişarea oricărei fiinţe vii. Cel care se va folosi de puterea extratereştrilor Skrulls va fi Loki, principalul antagonist din The Avengers.

Însă tentaţia acestui film, mai cu seamă pentru fanii ocazionali, sunt personajele ieşite din comun: Iron Man, Thor, Captain America, The Hulk, Hawkeye, Black Widow; iar unitatea lor de elită îi transportă pe eroi în punctele fierbinţi din întreaga lume. În mod ironic, filmările se vor face în grupuri mici, însă produsul finit e despre o mână de oameni de acţiune care luptă împreună împotriva unor inamici aparent invincibili.

Mark Ruffalo, în rolul lui Hulk, joacă într-un costum motion-capture care este "un amestec de pijama cu un manechin pentru crash-test şi cu o tablă de şah chinezesc", după cum îl descrie actorul; o scenă importantă pentru Hulk este când îl salvează pe Iron Man să nu se zdrobească de sol: "Eu l-am prins în cădere, l-am salvat să nu dea de pământ", povesteşte actorul.

Downey Jr. a vorbit într-un interviu despre cum scenariul iniţial îi dădea o mai mare importanţă personajului Iron Man, dar până la urmă s-a hotărt ca toţi supereroii să aibă timpi egali în film: "Era ca şi cum ar fi spus: okay, s-o încercăm şi pe asta. Am încercat-o şi n-a mers. Pentru că e ceva diferit. Fiecare dintre noi e doar un braţ al caracatiţei. Aşa că", declară Downey pentru Entertainment Weekly, "a fost o uşurare renunţarea la statutul de protagonist".

Însă, ca în orice familie, şi între Avengeri apar mici conflicte de personalitate. Iron Man este arogant şi nesăbuit (îl eliberează pe Hulk, spre surpriză colegilor de echipă), Thor este impozant şi se simte superior celor din jur, adică tuturor, Captain America (Chris Evans), resuscitat după o absenţă de aproape şaptezeci de ani, încă simte dorul după cei dragi, iar Bruce Banner ar scăpa mai degrabă decât ar păstra arma lui letală îndreptată către băieţii răi. Dacă le mai adăugăm pe Hawkeye (Renner) şi Black Widow (Johansson), e un amestec pasibil de a aduce ce e mai rău între cei mai buni. "Doar faptul că ei sunt supereroi nu îi face să fie şi superprieteni", declară Renner. "Fiecare are crucea lui de purtat, şi asta e o parte importantă a filmului".

Cu toate acestea, ei vor renunţa la orgoliul personal pentru a învinge un inamic comun, pe cale să distrugă însuşi viitorul omenirii.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 9 ianuarie 2012 12:18
Oricat tam-tam s-a facut in legatura cu filmul asta..... si desi il pregatesc de vreo 10 ani, eu nu am asteptari mari. O sa fie probabil un film de actiune excelent si atat.... absolut nimic in alte parti. L-as compara cu un Transformers.... evident, asta nu inseamna ca nu o sa aiba incasari exceptionale.... ca asa e acum, mediatizezi bine un film, e succes oricat de prost ar fi.
Paraiah pe 9 ianuarie 2012 13:08
Ce e bun pt tine e prost pentru altii si invers. Filmul este o adaptare de benzi desenate nu stiu ce asteptari vrei. Oscar, drama.. lupte interioare ?... cauta in alt gen si o sa gasesti. Deosebeste genurile si o sa intelegi mai bine filmul
vali17 pe 10 ianuarie 2012 06:32
Excelet comment mirko. A, si inca ceva, chair m-am saturat de atat reclama facuta filmul astuia.
legolas05 pe 9 ianuarie 2012 14:28
astept filmul
Barbaru pe 9 ianuarie 2012 18:13
si eu
Manusa pe 9 ianuarie 2012 19:00
Astept filmul, si se pare ca in momentul de fata se obisnuieste sa se faca continuari peste continuari la nenumarate filme, cum este in cazul de fata Inron man, Thor, Spider-Man etc, dar totusi sper ca vor fi bune continuarile, la fel si The Avangers
cosmin742000 pe 9 ianuarie 2012 23:36
Nu pot sa cred ca un film , care nu a iesit inca poate sa aiba " fani" care sa stea "cu sufletul la gura" sa nu cumva " sa esueze" ..Traim intr-o lume nebuna....
Alex4Fun90 pe 10 ianuarie 2012 00:32
Nu vad problema in a fi fan si a astepta un film cu sufletul la gura , sunt altele si mai grave
Petra pe 10 ianuarie 2012 00:48
Atat de mare e bugetul pentru filmul acesta?!
Gebeleizis pe 10 ianuarie 2012 04:09
Nu am prea mari asteptari de la acest film.
Gebeleizis pe 10 ianuarie 2012 04:11
Nu am prea mari asteptari de la acest film.
cristi23 pe 10 ianuarie 2012 09:46
miza e uriasa la acest film...are de tras de pe urma succeselor filmelor iron man,hulk,thor si captain america...as trebui sa fie un mare hit,dar conteaza mult scenariul si chimia dintre actori..........daca va fi saemanator cu ultimate avengers din 2006 atunci ne putem astepta la o mare realizare cinematografica.............si poate o continuare,de ce nu??
alex_il_fenomeno pe 13 ianuarie 2012 10:58
sunt sigur ca va fi colosal ! il astept cu mare nerabdare !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells