Succes la Sundance: comedie cu liceeni

de Stefan Dobroiu în 23 Ian 2008
Succes la Sundance: comedie cu liceeni

Comedia cu liceeni a lui Andrew Fleming Hamlet 2 a fost unul dintre cele mai apreciate filme de la Sundance, festival care, pe langa competitie si sectiunile paralele, dispune si de o piata de filme extrem de apreciata. Pentru ideea originala a lui Hamlet 2 Focus Features a platit nu mai putin de zece milioane de dolari, unul dintre cele mai mari preturi de achizitie din istoria festivalului de film independent Sundance. Hamlet 2 il are pe Steve Coogan in rolul unui profesor de liceu cu mania grandorii, care-si vede slujba amenintata de reducerile de buget ale liceului. Pentru a-si pastra postul si a-si castiga simpatia elevilor, profesorul pune in scena o... continuare la celebra piesa a lui Shakespeare. Asortat cu dialog plin umor deloc reverentios, situatii traznite si o cantitate generoasa de incorectitudine politica, Hamlet 2 este cel mai scump film de la Sundance 2008. Si Choke, ecranizarea dupa Chuck Palahniuk, a fost achizitionata de Fox Searchlight, pentru suma de cinci milioane de dolari, iar Henry Poole is Here, cu Luke Wilson in rolul principal, pentru suma de 3,5 milioane de dolari.

Printre repetenti se afla si doua filme pline de nume mari. Este vorba de What Just Happened, o comedie cu Robert De Niro, Bruce Willis si Sean Penn, si The Deal, cu Meg Ryan si William H. Macy. De asemenea, o alta ecranizare mult-asteptata a fost The Mysteries of Pittsburgh, dupa cartea cu acelasi nume a lui Michael Chabon. Cu Peter Sarsgaard si Sienna Miller in rolurile principale, filmul nu prea a impresionat spectatorii si nici distribuitorii de filme, care au preferat sa se indrepte catre Sunshine Cleaning, o tragicomedie cu Amy Adams si Emily Blunt, sau The Great Buck Howard, cu John Malkovich si Tom Hanks.

Dintre filmele prezente la festival, doua au fost deja programate in Romania. Este vorba de The Great Buck Howard, cu premiera programata pe 10 octombrie, si The Deal, cu premiera programata la inceputul lui decembrie. Asteptam cu nerabdare programari pentru Choke si Hamlet 2.

Taguri:  sundance 2008

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius93 pe 13 iulie 2010 10:24
Tare

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells