Sitcom zvăpăiat: Apartamentul 23

de Ştefan Dobroiu în 24 Apr 2012
Sitcom zvăpăiat: Apartamentul 23

Unul dintre noile seriale lansate la mijlocul sezonului în Statele Unite, Don't Trust the B---- in Apartment 23 s-a bucurat de o primire suficient de bună ca să ne atragă atenţia. Cu tot mai puţine sitcomuri de savurat într-o seară de relaxare, Apartamentul 23 (o prescurtare uzuală) ar putea să fie o alternativă pentru cei fără pretenţii, pentru că serialul nu aduce ceva foarte nou, dar este energic, colorat şi... potrivit pentru 30 de minute de relaxare.

Eroina este June, o tânără ajunsă la New York dintr-o zonă mai puţin populară a Statelor Unite. June ştie foarte clar ce vrea de la viaţă şi este hotărâtă să se folosească de noua slujbă la o companie importantă pentru a urca sus, tot mai sus în lumea bună a metropolei. Doar că are parte de o surpriză de proporţii: compania este închisă din cauza unor fraude, iar June trebuie să renunţe la apartamentul pus de dispoziţie de aceasta, ajungând practic pe străzi. O slujbă la o cafenea îi rezolvă o parte din probleme, dar unde va locui? Ei bine, cu Chloe, care pare cea mai dulce fată din lume...

Bineînţeles, nu este chiar aşa, iar June ar trebui să-şi fi dat seama de asta când primeşte, de la o vecină, avertismentul care dă şi titlul serialului: "nu te încrede în scorpia de la apartamentul 23". Prin peisaj trece şi actorul James Van Der Beek (The Rules of Attraction), într-o versiune ficţionalizată a lui însuşi. Ce mai, Apartamentul 23 este un sitcom clasic despre două (sau mai multe) personaje care nu se potrivesc deloc, dar sunt nevoite să convieţuiască, de unde şi o serie de gaguri.

Probabil că producţia ABC va fi mai gustată de fete, pentru că, desigur, subiectul se învârte mai mult în jurul celor două eroine şi-al preocupărilor lor foarte diferite. June este harnică, ambiţioasă, sinceră şi naivă, în timp ce Chloe este cât se poate de blazată şi pare uneori să trăiască numai pentru a-i pune pe cei din jur în situaţii cât mai penibile. Încrederea este un subiect atins adesea, desigur.

În acest moment s-au difuzat deja două episoade din cele şapte deja programate şi nu se ştie deocamdată dacă cifrele vor justifica un sezon complet de 24 de episoade sau, cine ştie, un al doilea sezon. Cronicile sunt în mare parte pozitive (71% pe Metacritic), dar serialul va trebui să schimbe puţin abordarea, pentru că primele două episoade nu au suficient suflu ca să ţi-l imaginezi un companion TV pentru mult timp de-acum înainte. În orice caz, penuria de sitcomuri din acest sezon îţi poate recomanda să pierzi măcar o jumătate de oră din viaţă pentru a vedea ce-au mai făcut June şi Chloe.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 24 aprilie 2012 10:20
Pai nici macar nu au decis sa-l prelungeasca??? atunci de ce merita un articol?
xerses pe 24 aprilie 2012 10:24
Sper sa-l mai prelungeasca, pentru ca intr-adevar sunt putin sitcomuri de urmarit.
Petra pe 24 aprilie 2012 22:20
Pe mine m-a amuzat teribil, si sunt o persoana care in materie de comedii, sunt foarte pretentioasa.
alex_il_fenomeno pe 15 mai 2012 17:44
suna tentant , astfel ca poate voi urmari si eu cateva episoade .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells