Se ecranizează The Zookeeper's Wife

de Ştefan Dobroiu în 23 Sep 2010
Se ecranizează The Zookeeper's Wife

După Lista lui Schindler şi Pianistul, o altă poveste din Al Doilea Război Mondial ar putea să ne impresioneze pe marile ecrane: compania de producţie Scion Film, aflată în spatele unor titluri precum The Constant Gardener şi Becoming Jane, a achiziţionat drepturile de ecranizare ale cărţii de non-ficţiune The Zookeeper's Wife.

Bestsellerul lui Diane Ackerman spune povestea Antoninei Zabinski, soţia directorului grădinii zoologice din Varşovia. După începerea războiului, grădina zoologică rămâne pustie, animalele murind din cauza bombardamentelor naziste. Împreună cu soţul ei, Antonina transformă multitudinea de cuşti într-un adăpost pentru evreii din ghetoul varşovian, salvând vieţile a sute de persoane în anii ce vor urma.

Prezent pe lista bestsellerurilor din New York Times, volumul lui Ackerman a fost lăudat pentru sensibilitatea cu care autoarea descrie atmosfera plină de speranţă întreţinută de Antonina în spatele gardurilor grădinii zoologice, unde animale şi oameni trăiau laolaltă în aşteptarea sfârşitului războiului.

Deocamdată nu s-au găsit regizori şi actori pentru ecranizare, prin urmare este greu de crezut că vom vedea filmul mai devreme de 2012.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells