Săptămâna 7-13 august 2009

de Ştefan Dobroiu în 6 Aug 2009
Săptămâna 7-13 august 2009

O distribuţie puternică şi familiarizată cu thriller-ele de acţiune este punctul forte al acestui remake după un film din 1973. Dacă pe atunci reacţia neajutorată a autorităţilor când un grup de răufăcători deturnează un tren (şi ameninţă că-i vor ucide pasagerii dacă nu primesc o sumă de bani) părea credibilă, cu atât mai mult pare acum, când toată lumea este obsedată de terorism şi fiecare poliţist de-abia aşteaptă să i-o "tragă" urgent nebunului care ar vrea să împroaşte noroi pe imaginea autorităţilor. În acest context, refacerea lui Taking of Pelham 123 are logică, iar Tony Scott aruncă în acest action cu impiegaţi (ce rău sună) cam tot ce poate în materie de efecte speciale şi andrenalină. Denzel Washington, un pic îmbătrânit şi îngrăşat, este foarte bun în rolul celui care cunoaşte până la ultima traversă măruntaiele New York-ului şi singurul, se pare, capabil să dejoace planurile răufăcătorilor conduşi de un John Travolta de acelaşi calibru. Chiar dacă filmului i s-a reproşat preferinţa pentru muşchi (a se citi exhibarea întregului arsenal de explozii şi efecte speciale) în detrimentul creierului, The Taking of Pelham 123 rămâne un film plin de andrenalină obligatoriu de văzut pentru amatorii genului.

Până vinerea viitoare, când pe ecrane vor poposi, ţinându-se de mână, o comedie romantică (Sandra Bullock şi Ryan Reynolds aranjează o căsătorie în The Proposal) şi un horror, Ultima casă pe stânga, va trebui să ne mulţumim cu Travolta şi Washington...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
FarkaS pe 7 august 2009 10:35
Un film vechi cu fezte noi = remake.
Mihai-Dragos pe 13 august 2009 15:17
Nu numai ca ne-am plictisit de atatea filme cu deturnari pe care le vedem de cand suntem mici pe micile ecrane, dar se pare ca mai era nevoie si de un remake.
O plimbare in parc este ceea ce voi alege cu siguranta in locul acestui film. Numele mari nu imi spun nimic, de fapt, imi spun, ii cunosc, au fost buni, dar nu ma vor atrage spre un astfel de film. Furturi si crime mult mai spectaculoase vad si la stiri, vrem filme bune!

Radu1711 pe 27 aprilie 2010 16:11
foarte bun filmul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells