Săptămâna 5-11 martie 2010

de Ştefan Dobroiu în 5 Mar 2010
Săptămâna 5-11 martie 2010

Tim Burton porneşte de la cărţile lui Lewis Carroll, dar şi schimbă contextul, astfel încât noul său film este un slalom între familiar şi surprinzător. Acum Alice (Mia Wasikowska) are 19 ani şi pică prin vizuina Iepurelui alb exact în timpul petrecerii în aer liber la care ar trebui să fie cerută în căsătorie de fiul unui lord. De fapt este vorba de o întoarcere în Lumea de Jos, iar întâlnirile cu regina Roşie (Helena Bonham Carter), regina Albă (Anne Hathaway), Pălărierul cel Nebun (Johnny Depp) şi pisica de Cheshire (Stephen Fry) au exact doza de comic şi absurd pe care ai putea-o aştepta de la o ecranizare după Carroll. Adevărat spectacol vizual, filmul este disponibil şi în format IMAX, în cinematograful Cinema City din AFI Palace Bucureşti.

Clint Eastwood revine pe ecrane cu noul său film, Invictus, de două ori nominalizat la premiile Oscar de anul acesta. Morgan Freeman este Nelson Mandela, iar Invictus/Neînfrânt spune povestea uneia dintre cele mai inspirate decizii politice din istoria recentă: în 1995, preşedintele Mandela se foloseşte de Campionatul Mondial de Rugby pentru a aduce albii şi persoanele de culoare laolaltă, după decenii de apartheid, violenţă şi neîncredere. Morgan Freeman este excelent în rolul lui Mandela, iar Matt Damon îl interpretează pe Francois Pienaar, liderul echipei de rugby care reuşeşte cumva să facă nu doar sport, ci şi istorie.

Amatorii de comedie romantică o vor vedea săptămâna aceasta pe Amy Adams în An bisect/Leap Year, despre Anna, o tânără din America, care pune la cale un plan nebunesc. Vrea să se mărite cu iubitul ei irlandez, prin urmare va zbura la Dublin pentru a-i face cererea în căsătorie exact pe 29 februarie, singura zi din an când el nu poate s-o refuze datorită unei vechi tradiţii. Doar că soarta îi este potrivnică eroinei, iar ajutorul primit de la un chipeş proprietar de han s-ar putea să-i dea şi mai rău planurile peste cap... În filmul lui Anand Tucker vei vedea o mulţime de clişee legate de irlandezi, dar şi cât de bine funcţionează chimia între Adams şi Matthew Goode.

Colin Farrell a slăbit foarte mult pentru a fi convingător în Triage, ultimul film al bosniacului Danis Tanovic, oscarizat în 2002 pentru excelentul No Man's Land. În Triage îl vei vedea pe Farrel în rolul lui Mark, un fotograf de război care ajunge, împreună cu cel mai bun prieten al său, David, pe frontul din Kurdistan. Scene oribile de război îl bântuie pe Mark, dar fotograful, din ambiţia de a surprinde o scenă care să apară ulterior pe primele pagini ale publicaţiilor din întreaga lume, pătrunde tot mai adânc în spatele liniei frontului. Mark îşi obţine fotografia, dar cu ce preţ? În Triage îl vei vedea şi pe Branko Djuric, principalul din No Man's Land, aici în rolul doctorului care... explică titlul filmului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
IDCR pe 8 martie 2010 14:09
Stefan, vocea pisicii de Cheshire este a lui Stephen Fry, Michael Sheen este White Rabbit
StefanDo pe 8 martie 2010 17:34
multumesc, am corectat
alex_il_fenomeno pe 1 august 2013 17:56
Erau niste filme inedite, pe care si acum le-as urmari cu mare placere.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells