Săptămâna 30 iulie - 5 august

de Ştefan Dobroiu în 30 Iul 2010
Săptămâna 30 iulie - 5 august

La două săptămâni de la lansarea în cinematografele din Statele Unite, Inception vine şi la noi, prin urmare pregăteşte-te să vorbeşti până ai probleme cu mandibula: filmul este un adevărat izvor de subiecte de conversaţii în contradictoriu cu prietenii. Probabil ştii deja ce se întâmplă în Inception, dar îţi mai spunem o dată: Leonardo di Caprio este Cobb, un specialist în furtul de informaţii din mintea persoanelor care dorm. Împreună cu echipa sa, Cobb creează vise în care-şi atrage ţintele. Noi universuri, cu legi proprii şi pericole la tot pasul îl vor aştepta pe protagonist şi pe colegii săi, mai ales că noua sa miză este aproape imposibilă: nu furtul unei idei, ci inserţia ei trebuie dusă la îndeplinire.

Extraordinar din punct de vedere vizual şi neaşteptat de complex pentru un film cu mega-buget făcut la Hollywood, Inception este un alt fel de heist movie multi-stratificat sau, mai bine zis, cu poveşti concentrice - "ca o ceapă", vorba lui Shrek, doar că ochii te vor ustura numai de la atenţia maximă cu care vei sorbi evenimentele de pe ecran, asezonate din plin de explozii, împuşcături, urmăriri şi cascade de tot felul.

De cele mai noi efecte speciale dispune şi Ucenicul vrăjitor, dar cu greu vei putea găsi ceva care să-ţi pună mintea la încercare în acest film Disney despre Balthazar Blake, un vrăjitor din zilele noastre, şi ucenicul său Dave, amândoi în luptă cu forţele întunericului. Vechi blesteme şi adversari cvasi-incinvibili, dar şi efecte speciale şi câteva trimiteri la animaţiile lui Walt Disney recomandă Ucenicul vrăjitor pentru familiile pasionate de filme fantastice. Nicolas Cage şi Jay Baruchel se potrivesc perfect în rolurile eroilor, iar prin cadru mai trec şi Alfred Molina, Monica Bellucci şi tot mai populara Teresa Palmer.

Tu la ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 30 iulie 2010 19:54
o saptamana in care se lanseaza filmele de pe podiumul de box-office din S.U.A. , !
bogdan0125 pe 30 iulie 2010 22:14
O sa merg maine la Inception. Cred ca o sa fie grozav.
rizea.alex70 pe 1 august 2010 15:45
Ucenicul Vrajitor este dupa parerea mea cel mai bun film al acestei saptamani....merita vazut..!
AndraM pe 2 august 2010 03:21
Nu stiu ce alt cuvant sa folosesc, insa cred ca Inception este tare "smecher"!!!!!!!!
cryvona pe 2 august 2010 11:05
Un film cu un scenariu original, cu extraordinare efecte vizuale si cu prestatii actoricesti la inaltime.
Este pe departe cel mai bun fim al anului 2010. Nota mea pentru aceste film este 10.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells