Săptămâna 23-29 octombrie

de Ştefan Dobroiu în 22 Oct 2009
Săptămâna 23-29 octombrie

Ştim, lumea o să dea năvală la cinematograf pentru Saw VI, aşa că nici nu ne mai chinuim să prezentăm această continuare a capcanelor crudului Jigsaw, mort de ceva vreme, dar la fel de "activ" în a-i face pe oameni să aprecieze viaţa cu preţul unor părţi ale corpului sau chiar a-l... vieţii. Nici nu mai contează care este premisa noului film, căci echipa condusă de Kevin Greutert sigur o să ne ia ochii cu nişte jocuri la fel de crude şi sângeroase ca în celelalte părţi.

Atenţie s-ar putea să suscite şi Surrogates, noul action al lui Bruce Willis, un SF din viitorul apropiat, când oamenii utilizează surogate, adică roboţi cu aspect ameliorat, pentru a interacţiona între ei şi cu mediul înconjurător. Din siguranţa propriilor apartamente, fiecare îşi controlează surogatul la serviciu, în club sau la supermarket, şi toată lumea e fericită până când un individ pune o mâna pe armă care distruge surogatul dar şi pe operatorul acestuia! Mesaj clar şi frumos, dar ambalat dezamăgitor, deşi Bruce Willis este la fel de energic ca şi până acum.

Love Happens va scoate scântei cu ajutorul lui Aaron Eckhart şi al lui Jennifer Aniston. El este autorul unor cărţi motivaţionale, o celebritate ce conferinţe prin care învaţă lumea să-şi rezolve problemele în relaţiile cu ceilalţi. Cu ocazia unei astfel de conferinţe dă peste ea, simpatică proprietară a unei florării şi feministă hotărâtă să nu mai lase vreun bărbat să se apropie mai mult decât e necesar. Aflăm curând că fiecare are problemele lui, iar apoi reţeta curge conform tipicului hollywoodian, chiar dacă Love Happens/Dragoste fără preaviz are un ton mai grav decât alte comedii romantice. Poţi vedea aici alte premiere amuzante fără a fi comedii...

Amintiri din Epoca de Aur - Dragoste în timpul liber completează ciclul Amintirilor lui Cristian Mungiu şi o face pe un tip puţin mai grav decât prima parte a şirului de scurtmetraje. Legenda vânzătorilor de aer şi Legenda şoferului de găini arată două moduri de a face un ban în plus, continuând lupta împotriva sistemului a românului din vechiul regim. Primul scurtmetraj este despre Crina şi Bughi, doi tineri care se dau drept reprezentanţi ai autorităţii pentru controlul calităţii aerului, în timp ce al doilea îl are ca protagonist pe Grigore, şofer la Avicola, care descoperă că în lungul drum spre Constanţa găinile nu mai prididesc ouându-se în camionul său sigilat.

În filmul francez Amor dansant/Faut que ça danse!, un cuplu în vârstă şi copiii lor maturi trebuie să facă faţă trecerii timpului. Sarah şi soţul ei Francois sunt fericiţi, au peste 40 de ani şi trebuie sa rezolve o problemă: ce să facă cu părinţii ei. Deşi aceştia au divorţat cînd Sarah era mică, se împacă foarte bine şi sunt în continuare cei mai buni prieteni, doar că refuzul lor de a se suporta calmi problemele vârstei a treia îi bagă într-o mulţime de buclucuri. Oricum, în viaţa tuturor personajelor dansul de orice fel joacă un rol foarte important...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
scufita_rosie_009 pe 23 octombrie 2009 13:05
super film saw 6 ,surrogates dezamagire totala
roxy pe 21 noiembrie 2009 15:06
abea ast sa vad saw VI :X
Radu1711 pe 23 aprilie 2010 16:11
foarte sangeros filmul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells