Saptamana 18-24 iulie

de Stefan Dobroiu în 20 Iul 2008
Saptamana 18-24 iulie

Daca n-as fi vazut acum zece ani Prietenul meu se insoara, as fi apreciat mult mai mult Mireasa e iubita mea! Chiar si-asa, singura comedie romantica a saptamanii are toate sansele sa te captiveze, pentru ca are acea energie, asortata din plin cu un umor extrem de simplu si lejer, adica exact ceea ce trebuie pentru a face doua ore petrecute in sala de cinema sa merite. Desi genul de film care atrage in special fetele, Mireasa e iubita mea! este atat de misogin, incat ar putea placea si barbatilor. Patrick Dempsey se descurca onorabil in rolul afemeiatului Tom, care, cand aceasta pleaca in Scotia pentru sase saptamani, isi da seama ca o iubeste pe prietena lui cea mai buna, Hannah. Dar Hannah vine din Scotia cu un logodnic, asa ca Tom trebuie sa faca pe dracu-n patru ca s-o castige pentru el. Fel de fel de personaje traznite populeaza acest film-menajerie, de la domnisoarele de onoare (printre care se numara si Tom, de unde si titlul filmului), pana la diverse matusi si bunici, americane sau scotiene.

Pentru cronica filmului, click aici.

Singurul horror care ruleaza in prezent pe marile noastre este clar unul de categoria B, dar amatorii vor fi atrasi de atmosfera "inghetata" din The Last Winter/Ultima iarna, unde o echipa de tehnicieni este trimisa la Pol pentru a investiga posibilitatea amenajarii unor sonde de extragere a titeiului. Ca in orice horror de acest gen, ceva este foarte nemultumit de prezenta tehnicienilor si acel ceva nu va sta mult pana sa-si faca simtita prezenta. Atmosfera buna, interpretari ok (il veti vedea si pe Ron Pearlman, actorul care se ascunde in spatele tenului incandescent al lui Hellboy), dar efecte speciale slabe, o premisa neconvingatoare si o solutie subreda.

Rob Schneider se intoarce la stilul sau de comedie cu Big Stan/Marele Stan, un film pe care-l si regizeaza. Este totul acolo: situatiile trase de par, umorul de toaleta, protezele si asa mai departe. Schneider (pe care il vom revedea si in comedia lui Adam Sandler, Nu te pune cu Zohan) este Stan, un escroc care sfarseste dupa gratii, ingrozit ca va fi abuzat de colegii de celula. Un guru al artelor martiale (David Carradine) il va invata cateva din miscarile sale, asa ca Stan se apuca sa faca ordine la inchisoare, asta numai dupa ce si-a luat toate precautiile. Una dintre cele mai tari faze ale filmului o poti vedea in trailer: Stan se duce la un atelier de tatuaje si... "imi puteti tatua ceva in jurul anusului? Asa, sa fie cat mai putin atractiv?" Atentie, in cateva tari filmul a aterizat direct pe raftul de DVD-uri...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells