Săptămâna 11-17 iunie

de Ştefan Dobroiu în 11 Iun 2010
Săptămâna 11-17 iunie

Debutul în lungmetraj al duo-ului Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf ajunge pe marile ecrane din ţară la nici o săptămână după ce a câştigat trei premii importante la festivalul de film Transilvania, prin urmare avem acum ocazia să vedem interpretarea Ozanei Oancea, beneficiara a două dintre cele trei premii. Povestea filmului este aparent simplă: ultima zi a vizitei în ţară a unei femei trecute de prima tinereţe se dovedeşte a fi mai aventuroasă decât te-ai fi aşteptat. Un film foarte vorbit şi foarte bine jucat, Felicia te face să speri că o s-o mai vezi pe Ozana Oancea şi în alte roluri.

Taverna Soul Kitchen, şi el prezentat în premieră pe ţară la TIFF, este o comedie neaşteptată, o surpriză din partea regizorului german de origine turcă Fatih Akin, care ne-a obişnuit cu dramele sale sociale. Eroii săi nu mai sunt turci, ci greci, iar densul mesaj despre problemele comunităţii turce din Germania au fost transformate în amuzantele păţanii ale lui Zinos (Adam Bousdoukos), patronul tavernei din titlu, pe umerii căruia apasă probleme care mai de care mai felurite. Actorii obişnuiţi al lui Akin revin în roluri cât se poate de potrivite, printre ei Moritz Bleibtreu, în rolul fratelui puşcăriaş al lui Zinos, dar şi Birol Ünel, starul absolut al puternicului Gegen die Wand. Aşteaptă-te la comedie clasică şi la happy-end.

Pentru copii (obraznici sau, de preferat, cuminţi) vine dădaca McPhee în comedia britanică Nanny McPhee: Marea înfruntare. Cu celebra Emma Thompson în rolul dădacei dotate cu cel mai mare neg văzut recent la cinema, dar şi cu nemaipomenite puteri magice, continuarea succesului de casă din 2005. Suntem în vremea războiului, iar cei şapte copii ai doameni Green riscă să facă conflagraţia mondială să pară o joacă de copii cu gâlcevile şi năzbâtiile lor continue. Dar are Nanny McPhee ac de cojocul lor şi, cu multă magie şi niscaiva autoritate, va reuşi ea să facă ordine în gospodăria Green.

În sfârşit, comedie romantică. Killers/Un cuplu mortal îi are în distribuţie pe Katherine Heigl şi Ashton Kutcher, doi dintre cei mai populari actori de comedie ai momentului. Ea este Jen, o tânără care nu mai crede în dragoste... până îl întâlneşte pe el, într-o croazieră pe Riviera. Câţiva ani de căsnicie mai târziu, Jen află că iubitul ei soţ este de fapt un ucigaş plătit în slujba guvernului. Şi nu află oricum, ci când trei asasini periculoşi insistă să-i ucidă...

Tu la ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
E.Floares pe 12 iunie 2010 21:57
Cronica video:
http://floares.blogspot.com/2010/06/cronica-felicia-inainte-de-toate_12.html

sabinalin pe 15 iunie 2010 09:03
Am vazut "Felicia". Excelent !
shogwon pe 3 septembrie 2010 14:42
felicitari!
psihologu pe 13 septembrie 2010 18:26
,, Killers''
geronada pe 27 noiembrie 2011 21:19
eu ma bucur foarte tare pentru katherine si ii urez succes in continuare !!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells