Robert Zemeckis va adapta 3D Spărgătorul de nuci

de Gloria Sauciuc în 12 Nov 2009
Robert Zemeckis va adapta 3D Spărgătorul de nuci

Dacă după Polar Express, Zemeckis nu a mai reuşit să ajungă la inima spectatorului cu filme ca Beowulf şi recentul A Christmas Carol, ci (eventual) doar să-l satisfacă vizual, măcar dintr-un punct de vedere Zemeckis rămâne inspirat. Poveştile pe care şi le alege pentru următoarele sale proiecte sunt absolut captivante.

Cinematical anunţă că Robert Zemeckis va adapta pentru marele ecran Spărgătorul de nuci.

Zemeckis promite că va parcurge tot ce e legat de subiect, de la  basmul lui E. T. A. Hoffmann - „Spărgătorul de nuci şi regele şoarecilor”, până la Baletul lui Ceaikovski, „o piesă de epocă, plasată în Rusia sec. XIX, care arată cum a apărut personajul blestemat al Spărgatorului de nuci, precum şi bătălia între şoareci şi păpuşi”.

Partea mai puţin inspirată (sau poate nu?) este că regizorul vrea să transpună povestea tot pe formatul 3D.

Să ne amintim împreună povestea Spărgătorului de nuci:
în casa domnului Stahlbaum domneşte atmosfera sărbătorească a Crăciunului. Părinţii fac ultimele retuşuri la pomul de iarnă, aşezând lângă el cadourile pentru copii. Clara şi Fritz, copiii domnului Stahlbaum, dau buzna în cameră. După dansul adulţilor, vine şi unchiul Drosselmayer. Acesta este aşteptat cu nerăbdare, căci de fiecare dată le aduce copiilor surprize neobişnuite. La început copiii se bucură, apoi încep să se certe din cauza cadourilor. Fritz câştigă disputa, iar Clara izbucneşte în lacrimi. Pentru a o consola, unchiul Drosselmayer îi dă fetei un Spărgător de nuci, costumat în uniformă militară. Fritz îl azvârle râzând şi îl strică, în timp ce Clara este consolata. Pentru că între timp s-a făcut târziu, mama îi trimite pe copii la culcare. După puţin timp, Clara se întoarce în camera festivă. Adoarme în fotoliu şi astfel evenimentele acestei seri continuă. În lumina lunii, pomul de Crăciun devine tot mai mare, ocupând o mare parte a camerei. Şoarecii, conduşi de regele lor, apar din toate părţile şi se apropie de fată. Ea îi goneşte înfricoşată. Atunci se trezeşte Spărgătorul de nuci, care, alături de soldaţi, se luptă cu şoarecii. Bătălia nu e deloc uşoară şi Spărgătorul pare să cedeze. Clara intervine şi reuşeşte să-i învingă pe şoricei. Spărgătorul de nuci se transformă într-un prinţ tânar şi frumos. Pentru a-i mulţumi ca l-a salvat, el o invită pe fetiţă în împărăţia dulciurilor. Camera se transformă într-o pădure de brazi înzăpezită. Fulgii de nea îi înconjoară pe cei doi, arătându-le drumul.

Clara şi Prinţul ajung la Castelul trandafirilor din Împărăţia dulciurilor. Prinţul-Spărgător povesteşte Zânei dulciurilor şi suitei acesteia întâmplarea, subliniind intervenţia curajoasă a Clarei împotriva regelui şoarecilor. Tânăra pereche este cinstită cum se cuvine de întreaga curte împărătească.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 17 aprilie 2010 00:51
ideea este buna sa vedem produsul finit

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells