Recomandări TV. Multitudine de genuri pe micul ecran

de gloria sauciuc în 5 Aug 2019
De la comedii romantice, la horror-uri, de la filme biografice la producții cu supereroi

Cele mai interesante titluri care rulează pe micul ecran de luni până duminică acoperă săptămâna această majoritatea genurilor, pentru preferințe în materie de filme cât mai variate. Nu uitați că secțiunile „Filme la TV” și „Seriale TV” vă pun la dispoziție programul zilnic al canalelor TV de la noi.

Comedie romantică. Teoria haosului/Chaos Theory (2008)
Luni, 5 august, ora 20:10, TVR 2
În acest film, viaţa unui om obsedat de ordine şi stabilitate (Frank, jucat de Ryan Reynolds) este dată peste cap de un eveniment neprevăzut. Aspectele vieţii care păreau a fi sigure devin dintr-o dată nesigure, iar întregul fundament pe care-şi bazase existenţa se prăbuşeşte. După mai multe încercări de a se supune aleatoriului, omul găseşte totuşi un element care face ordine în haosul existenţei: dragostea, care este o alegere voită şi devine astfel lucrul cel mai puţin aleator din întregul univers. „Morala filmului este că totul în această viață stă în puterea iubirii și a iertarii și în clipa de față a prezentului. Altă constantă nu mai există, pentru că restul nici nu mai contează, când în jurul nostru e un haos al evenimentelor și întâmplărilor”, scrie un telespectator la pagina filmului de pe Cinemagia.

Biografic. Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar/Loving Pablo (2017)
Marţi, 6 august, ora 22:35, HBO
Subiectul carismaticului traficant de droguri din anii `80 Pablo Escobar nu a fost nici pe departe uitat în ultima vreme, desigur datorită serialului Narcos de la Netflix, dar acum revine în atenţie odată cu ecranizarea Loving Pablo, programat de HBO. Un mare atu al filmului îl reprezintă cuplul popular format din soţii Javier Bardem şi Penélope Cruz, în rolurile principale.

Filmul este relatat prin ochii iubitei lui Escobar, jurnalista şi prezentatoarea TV Virginia Vallejo, pe a cărei carte omonimă se şi bazează scenariul, femeia pe care traficantul a învestit-o cu titlul de „biograful” lui. Personajul Virginiei Vallejo, jucat de Penélope Cruz, demonstrează o naivitate ieşită din comun pentru o persoană în postura sa, însă povestea nu e superficială, ci spusă într-un stil empatic, dar care totuși nu îl idealizează pe sinistrul traficant.

Supereroi. Viespea verde/The Green Hornet (2011)
Miercuri, 7 august, ora 20:00, Film Now
În anii 1930, serialul radiofonic The Green Hornet a repurtat un mare succes, adjudecându-și un număr mare de fani din rândul ascultătorilor, spectatorilor de seriale și cititorilor de cărți de benzi desenate. Serialul de televiziune, care a rulat în anii 1960, l-a propulsat, după un singur sezon, pe Bruce Lee la statutul de star în Statele Unite. Filmul The Green Hornet îl prezintă noilor generații de telespectatori pe justițiarul deghizat. Seth Rogen este cel care își pune masca justițiarului iar Jay Chou, unul dintre cele mai mari staruri din Asia (The King of Asian Pop, conform publicației Time Magazine), este Kato, mâna lui dreaptă.

Horror. Târâtă în iad/Drag Me to Hell (2009)
Joi, 8 august, ora 22:00, FilmCafe
Personajul Christinei Brown (Alison Lohman) trece de la o viaţă ştearsă la una în care trebuie să înfrunte spirite malefice. Christina Brown, tânără specialistă în imobiliare, face greşeala de a refuza dosarul unei bătrâne ţigănci pentru a intra în graţiile şefului ei. Bătrâna o blestemă, invocând demonul Lamia. Christine va fi aruncată, în nu mai mult de trei zile, în Iad. Este începutul coşmarului pentru eroină şi a delirului spectatorului.
Sam Raimi dovedeşte, cu revenirea sa la filmul horror, atât de decalată faţă de ultima producţie de acest gen (Evil Dead), că nu şi-a pierdut suflul, că are în continuare idei excentrice, geniale. Sam Raimi reconfirmă că este un maestru al genului.

Thriller. Din adâncuri/The Shallows (2016)
Vineri, 9 august, ora 22:00, FilmBox Extra HD
Atunci când vorbim despre filme cu poveşti individuale de supravieţuire, 127 Hours este cu siguranţă paradigma de referinţă. Povestea (adevărată) a alpinistului care a supravieţuit unei experienţe extreme a reuşit să creeze un nou subgen cinematografic. Şi iată, în versiunea feminină şi acvatică cu The Shallows.

Ceea ce au în comun filmele - primul după un caz real, cel de-al doilea de ficţiune, înafară de faptul că ambii protagonişti sunt americani de rasă albă şi de final - este povestea individuală de supravieţuire. Nu există aici un adversar propriu-zis (adversarul e natura, fie o stâncă fie marea şi un rechin) şi nici vreo conotaţie morală. În schimb, dacă primul film este o poveste motivaţională - o celebrare a curajului, posibil şi a masculinităţii - pentru că decizia rapidă şi bravura protagonistului sunt cele care îi vor salva viaţa, Din adâncuri înclină către genul horror: suferinţa protagonistei şi atitudinea mult mai obişnuită şi umană (deşi la rândul ei, inteligentă şi foarte pragmatică) pare să fie mult mai atent urmărită de camera de filmat decât latura ei curajoasă.

Mister. Suspecti de serviciu/The Usual Suspects (1995)
Sâmbătă, 10 august, ora 23:35, TNT
Keyser Söze este în The Usual Suspects (1995) un soi de avatar al diavolului. Un personaj fictiv și principalul antagonist din filmul The Usual Suspects (1995), scris de Christopher McQuarrie și regizat de Bryan Singer. Conform lui Roger Verbal Kint, ologul aparent nătâng, înzestrat cu un talent deosebit de a concepte planuri ingenioase dătătoare de grele dureri de cap bancherilor și polițiștilor, Söze e un lord al crimei, ale cărui duritate și influență au devenit legendare în rândul poliției și gangsterilor. Faima îl precedă și sigur ar putea să seducă. Personajul a fost inspirat de criminalul din viața reală John List și de personajul unui informator KGB alunecos din thrillerul de spionaj No Way Out.

Western. În afara legii/Lawless (2012)
Duminică, 11 august, ora 22:15, PRO TV
Povestea adevărată a faimoşilor răufăcători Bondurant: trei fraţi care fac contrabandă cu băuturi alcoolice în statul Virginia, în era Prohibiţiei. Părtinitor faţă de delincvenţii din Prohibiţie, prin aceea că le arată latura umană, ba chiar îi idealizează, Lawless/În afara legii are la bază romanul ficţionalizat al lui Matt Bondurant despre familia sa, cu actori-vedetă din generaţia tânără - Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jessica Chastain, Jason Clarke, Mia Wasikowska, Dane DeHaan, dar şi veterani precum Gary Oldman plus Guy Pearce.
Calmul lui Forrest (Tom Hardy) merge mână în mână cu ritmul uneori lent, dar cu suspans autentic al filmului.

Exploreaza subiecte similare:

Chaos Theory, Ryan Reynolds, Loving Pablo, Javier Bardem, Penélope Cruz, The Green Hornet, Drag Me to Hell, Tom Hardy, Seth Rogen, Alison Lohman, Evil Dead, Shia LaBeouf, Sam Raimi, Lawless, The Shallows, The Usual Suspects, Bryan Singer

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells