Recomandări TV. Misiuni trăsnite, dar şi cât se poate de serioase în filmele sâptămânii

de Gloria Sauciuc în 20 Aug 2018
Filme recente dar şi un clasic SF, piatră de temelie a genului, în regia lui James Cameron

Începutul de săptămână ne îndeamnă la răsfoirea programului TV pentru a bifa cele mai interesante producții programate pe micile ecrane. Observăm că misiunile - mai trăsnite, sau cât se poate de grave - sunt principalul subiect din filmele săptămânii. Iată despre ce producţii este vorba, de luni până duminică. Nu ezitați să consultați programul TV integral.

Comedie. The 40 Year Old Virgin (2005)
Luni, 20 august, ora 01:00, Antena 1
Succes de casă şi de critică, filmul i-a transformat în celebrităţi mondiale pe Judd Apatow şi Steve Carell. Povestea cvadragenarului Andy Stitzer şi a amuzantelor sale eforturi de a-şi pierde virginitatea a impresionat publicul, iar Institutul American de Film a ales Virgin la 40 de ani printre cele mai bune zece filme ale anului 2005.

Dramă. All the Money in the World (2017)
Marţi, 21 august, ora 21:35, Film Now
Filmul prezintă episodul tragic pentru moștenitorul familiei Getty, John Paul Getty III. Nepotul celui mai mare magnat al petrolului, John Paul Getty (Christopher Plummer), trăiește modest, în Roma, alături de mama lui, Gail Harris (Michelle Williams), după divorțul părinților. Cristopher Plummer prezintă un John Paul Getty așa cum l-au văzut contemporanii săi: un bătrân avar și odios, care preferă să își vadă nepotul mutilat decât să renunțe la o fărâmă din avere. Filmul întărește imaginea pe care John Paul Getty și-o făcuse în presa vremii și modul în care clasa politică de stânga îi prezenta pe capitaliști. Filmul este și o incursiune în Italia anilor 70-80, Italia „anilor de plumb” în care se succedau atentatele grupărilor politice extremiste, în care Mafia făcea legea iar răpirile erau ceva obișnuit, însă cu peisaje la fel de frumoase. Italia era la acea dată un stat care nu își putea impune ordinea publică. 

Dramă. Julieta (2016)
Miercuri, 22 august, ora 00:20, HBO
Julieta, în regia lui Pedro Almodovar, a fost selectat în competiție la Cannes și European Film Awards în 2016 și nominalizat la premiul BAFTA pentru Cel mai bun film străin. Julieta trăiește în Madrid și tocmai și-a pierdut soțul. Fiica sa a împlinit 18 ani și a decis să plece de acasă fără nicio explicație. Julieta face tot posibilul să o găsească, însă singurul lucru pe care îl află este cât de puțin o cunoaște.

Comedie de acțiune. Once Upon a Time in Venice (2017)
Joi, 23 august, ora 23:00, Film Now
La o vârstă la care ar putea fi bunic, Bruce Willis se reinventeză în Once Upon A Time in Venice. Subiectul este plasat în America: avem, aşadar, o comedie polițistă cu hoți și cu detectivi (penibili), cu o miză la limita ridicolului (un detectiv îşi pune pielea la bătaie pentru câinele surorii lui). Primele titluri care ne vin în minte spre comparare sunt Lock Stock & Two Smoking Barrels și Snatch. Chiar dacă nu e rețeta tipică a filmului polițist, cel puțin Once Upon A Time in Venice reușește să fie agreabil și să creeze bună dispoziție. Bruce Willis a îmbătrânit frumos, şi încă mai face scene de acţiune, reuşind să le dea comic şi pitoresc.

Comedie. The Pineapple Express (2008)
Vineri, 24 august, ora 01:20, TV1000
Seth Rogen şi James Franco interpretează consumatori pasionaţi de marijuana care dau de bucluc când intră în conflict cu traficanţi de droguri, iar unul din ei este şi martorul unui asasinat pus la cale de un poliţist. Viața celor doi protagoniști este un talmeș-balmeș iar faptul că sunt amenințați cu moartea îi va face să-și schimbe stilul de viață. Inspirat din alte comedii de acțiune – Midnight Run, Pulp Fiction – unde personajele erau supuse aceleiași amenințări sau violențe extreme.

Comedie romantică. Midnight in Paris (2011)
Sâmbătă, 25 august, ora 20:10, TVR 2
Owen Wilson este protagonistul, în rol de romancier aspirant. Midnight in Paris este o evadare din prezent, în Parisul anilor '20. Protagonistul (scriitor) ajunge din secolul XXI în trecut, întâlnindu-i pe Hemingway şi Fitzgerald, doi dintre romancierii preferaţi, plus mulţi alţii - totul într-o defilare amuzantă, mizându-se integral pe efectul surprinzător şi comic al situaţiei, scoţându-se din schemă latura profundă, filozofică pe care astfel de întâlniri le-ar putea implica. Declaraţia de dragoste a lui Woody Allen pentru Paris se arată preponderent în scene de noapte, secvenţe pe timp de ploaie şi evadarea într-o perioadă de efervescenţă culturală (cum spuneam, servindu-se doar de reperele culturale, neintrând în profunzimea acelei perioade de avangardă în artele plastice, cinema etc).

SF. The Abyss (1989)
Duminică, 26 august, ora 15:40, TNT
The Abyss, SF-ul lui James Cameron din 1989, a căpătat renumele uneia dintre cele mai dificile producţii din istorie, din cauza lungilor şi lentelor filmări subacvatice. În timpul războiului rece, un submarin american este atacat și se scufundă. Echipajul unui petrolier primește misiunea din partea guvernului de a cerceta cauzele accidentului și de a recupera vasul. Misiune dificilă și periculoasă, pentru că vremea rea rupe legăturile cu centrul de comandă, echipajul este împărțit în două tabere, iar cei aflați sub ape vor descoperi că, în adâncuri, nu sunt singuri.

Exploreaza subiecte similare:

The 40 Year Old Virgin, Judd Apatow, Steve Carell, All the Money in the World, Michelle Williams, Christopher Plummer, Julieta, Pedro Almodóvar, Once Upon a Time in Venice, Bruce Willis, Lock Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, The Pineapple Express, James Franco, Owen Wilson, Seth Rogen, The Abyss, James Cameron, Woody Allen

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 20 august 2018 14:23
Nimic interesant la tv.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells