Ralph Fiennes, convins că Shakespeare ar fi un scenarist grozav

de Cristina Grigore în 15 Feb 2011
Ralph Fiennes, convins că Shakespeare ar fi un scenarist grozav

Coriolanus, debutul regizoral al lui Ralph Fiennes a avut premiera mondială ieri, la Festivalul de Film de la Berlin. Conferinţa de presă ce a urmat proiecţiei a oferit celor de la The Hollywood Reporter ocazia de a pune întrebări actorului trecut în spatele camerei, dar şi celorlalţi colegi ai săi de pe platourile de filmare.

Producţia independentă a lui Fiennes, care şi-a găsit la Berlin distribuitorul, The Weinstein Company, îi are în distribuţie pe Vanessa Redgrave, Gerard Butler şi Jessica Chastain. Autorul scenariului, John Logan (Gladiatorul), a adaptat într-o manieră modernă, actuală, tragedia cu acelaşi nume a lui William Shakespeare. Filmul spune povestea unui erou al Romei, Caius Martius Coriolanus, izgonit din oraş sub acuzaţia de trădare şi care se întoarce pentru a se răzbuna.

Rolul principal este jucat tot de Ralph Finnes, care a interpretat pentru multă vreme rolul şi pe scenă, iar Gerard Butler este Tullus Aufidius, un comandat de armată rival cu care protagonistul se aliază în încercarea sa de răzbunare.

Vorbind despre scenele de luptă ale filmului, Fiennes a ţinut să menţioneze, în glumă, că vor fi destul de ofertante pentru că, a spus el: „am încercat să fac scenele de luptă dintre mine şi Gerard să pară ca un act sexual”.

Cât despre scenariu, atât regizorul cât şi scenaristul au fost de acord că, dacă scriitorul englez ar mai fi printre noi şi ar mai lucra, ar face cu siguranţă blockbustere: „Nu pot să nu mă gândesc că, dacă ar mai trăi şi ar mai scrie, el [Shakespeare], ar lucra cu siguranţă pentru cinema. Poveştile şi limbajul său sunt perfecte pentru marele ecran”, a spus Fiennes.

În galerie, posterul filmului şi două imagini de pe platourile de filmare.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
RomaniaMare pe 15 februarie 2011 12:32
Ralph Fiennes regizor! Ii uram succes!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells