Rae Dawn Chong, un cocktail de nationalitati

de Cristina Popov (Joe) - Pro Cinema în 19 Iun 2006
Rae Dawn Chong, un cocktail de nationalitati
Inainte de a da viata scepticului psihiatru Peggy Fowler din serialul Calea misterelor, care poate fi vizionat in fiecare vineri, de la ora 20:00 la Pro Cinema, Rae Dawn Chong a batatorit cararile Hollywood-ului, fiind cunoscuta din filmele Commando, in care l-a avut alaturi pe Arnold Schwarzenegger, Culoarea purpurie sau Fratii corsicani.
Actrita de origine canadiana este fiica lui Tommy Chong, un cunoscut actor de comedie, iar contactul cu lumea filmului a avut loc inainte ca Rae sa ajunga la adolescenta. De la varsta de treisprezece ani, Rae Dawn si-a inscris in palmares nu mai putin de saizeci si cinci de titluri de film. Insa pentru Rae nu a fost tocmai usor sa fie fiica unui actor faimos, iar originea sa sa fie un cocktail de nationalitati. Rae Dawn este afro-asiatica, insa lucrurile sunt destul de nuantate. Tommy Chong, tatal sau, este jumatate chinez, jumatate scotian-irlandez, iar mama sa este afro-indiana Cherokee.
Am crescut dorind cu disperare sa stiu cate ceva despre cultura chineza”, marturiseste Rae. Si asta doar pentru ca bunicul ei a cautat sa ascunda cat a putut originea sa. In copilarie, Rae nu a auzit nici un cuvant in limba cantoneza in casa sa, desi bunicul ei vorbea fluent aceasta limba. Insa bunica sa scotiana a invatat-o sa manance cu betisoarele si sa aprecieze deliciile bucatariei chinezesti.
Insa cautarea unei identitati nu a fost singura problema care a marcat-o pe Rae. Celebritatea de care s-a bucurat tatal sau a avut si aspecte negative: ”Alaturi de tatal meu am trait o viata plina de aventura, uneori amuzanta, alteori destul de trista. Insa de multe ori as fi vrut sa am alaturi mai mult un parinte si nu o celebritate”, s-a confesat actrita. Rae a primit de la tatal ei o lectie foarte importanta. Acesta a ajutat-o sa inteleaga cum nu trebuie sa fie un parinte, iar acum Rae Dawn este foarte mandra de fiul ei Morgan, care este student la Brown University. ”Daca cineva m-ar intreba despre ordinea prioritatilor, i-as raspunde fara ezitare: intai familia si apoi cariera. La munca mea nu ma gandesc niciodata mai mult de o jumatate de ora pe zi. Din cauza asta, cred ca nu sunt o vedeta in sensul clasic al cuvantului”, e de parere Rae Dawn Chong.
Taguri:  Rae Dawn Chong

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells