Pur şi simplu seducător, Alexander Skarsgård

de Gloria Sauciuc în 27 Sep 2011
Pur şi simplu seducător, Alexander Skarsgård

Suedia a dat până acum actori şi regizori celebri precum Greta Garbo, Ingrid Bergman, Ingmar Bergman sau Max von Sydow, iar Alexander Johan Hjalmar Skarsgard cu siguranţă începe să facă parte dintre ei.

Fiul cel mare al talentatului actor/regizor Stellan Skarsgard, Alexander Skarsgard a crescut departe de camerele de fotografiat şi lumea tabloidelor: în timp ce tatăl său avea succes pe scena de teatru şi în filme, fără să aibă însă un renume internaţional (era înainte să atingă faima cu Breaking the Waves - 1996), tânărul Alexander era crescut într-un mediu obişnuit, într-un cartier simplu, deoarece părinţii doreau o educaţie normală pentru fii. Alexander începe cariera de actor la opt ani, după care va apărea în filme şi în producţii TV, până când, la şaisprezece ani, hotărăşte să lase deoparte actoria pentru a se concentra pe studii. Totuşi, la nouăsprezece ani, îşi face stagiul militar, apoi studiază la Leeds Metropolitan University şi, mai târziu, la New York, unde ia lecţii de teatru la Marymount Manhattan College.

După şase luni la New York, Alexander se întoarce în Suedia, unde îşi continuă cariera de actor îndreptându-se spre o carieră în teatru şi film în ţara natală, având şi apariţii sporadice la Hollywood (Zoolander, 2001). În 2003 regizează şi scrie scenariul la Att doda ett barn (To Kill a Child), un scurtmetraj premiat la Tribeca şi la Festivalul de la Cannes. Odată cu apariţia în producţiile HBO, Alexander Skarsgard se apropie de celebritate şi la Hollywood. Odată cu succesul miniseriei Generation Kill (2008), în care joacă rolul unui puşcaş marin, Brad "Iceman" Colbert, trezeşte atenţia publicului dar şi a criticilor.

După Generation Kill, urmează rolul din True Blood (2008), unde Alexander joacă pe Eric Northman, încarnarea unui vampir-viking în vârstă de 1000 de ani. Seria True Blood, în regia lui Alan Ball, având un scenariu bun (adaptarea seriei de romane Sookie Stackhouse, de Charlaine Harris) şi a interesului publicului pentru filme cu vampiri, e la sezonul patru, pe HBO, dar proiectele lui Alexander Skarsgard nu se opresc aici, iar popularitatea şi talentul său sunt din ce în ce mai promiţătoare.

Din 30 septembrie îl veţi vedea în Melancholia, în regia lui Lars von Trier, iar din decembrie în Straw Dogs/ Ţapi ispăşitori. Anul 2012 vine cu un nou rol într-un film super-aşteptat, Battleship.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
yasmine_kiss pe 27 septembrie 2011 10:43
nice,nice!!! e priceput baiatul....
Bayard pe 27 septembrie 2011 11:41
Everybody loves Eric.... sau oricum, orice femeie :)))
alex_il_fenomeno pe 27 septembrie 2011 14:30
cred ca poate ajunge chiar si mai departe de atat !
moonlily pe 27 septembrie 2011 20:21
Trebuie sa ajunga si mai departe de atat.
M4494 pe 27 septembrie 2011 22:40
Eric:x
Gebeleizis pe 28 septembrie 2011 03:07
Are un mare viitor in fata!
taboraalex pe 15 noiembrie 2011 17:59
toata lumea il iubeste..in special femeiile chiar si copii... pana si mie imi place de alexander
margott pe 3 decembrie 2011 23:15
Inca nu l-am vazut in nicun film, dar tinand cont ca e fiul lui Stellan Skarsgard, care e unul din cei mai buni actori europeni, chiar as vrea sa vad un film si cu Alexander.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells