Premiile WGA: Cele mai bune scenarii ale anului

de Răzvan Boboc în 12 Ian 2010
Premiile WGA: Cele mai bune scenarii ale anului

Scenariul filmul Avatar, scris de James Cameron, a primit o nominalizare la premiile oferite de Writers Guild of America, anunţă Hollywood. Pe lista nominalizărilor la Cel mai bun scenariu original se află şi scenariile filmelor: (500) Days of Summer - Scott Neustadter & Michael H. Weber, The Hangover - Jon Lucas & Scott Moore, The Hurt Locker - Mark Boal şi A Serious Man - Joel Coen & Ethan Coen, conform Hollywood Reporter.

Pentru Cel mai bun scenariu adaptat au fost nominalizate: Crazy Heart (scenariu scris de Scott Cooper şi bazat pe un roman de Thomas Cobb), Julie & Julia (adaptat de Nora Ephron după cărţile Julie & Julia de Julie Powell şi My Life in France de Julia Child), Precious (adpatat de Geoffrey Fletcher după romanul Push de Sapphire),  Star Trek (scris de Roberto Orci & Alex Kurtzman şi bazat pe franciza creată de Gene Roddenberry) şi Up in the Air (scenariu scris de Jason Reitman şi Sheldon Turner şi adaptat după romanul luiWalter Kim.

La categoria documentare au fost nominalizate: Against the Tide - Richard Trank; Capitalism: A Love Story - Michael Moore; The Cove - Mark Monroe; Earth Days - Robert Stone; Good Hair - Chris Rock & Jeff Stilson, Lance Crouther şi Chuck Sklar; Soundtrack for a Revolution - Bill Guttentag & Dan Sturman.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 20 februarie în cadrul unor ceremonii care vor avea loc simultan la Hyatt Regency Century Plaza Hotel din Los Angeles şi Hudson Theatre - Millennium Broadway Hotel din New York.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
djufx88 pe 12 ianuarie 2010 12:39
ma mir de avatar, e prea expirat si prea rasuflat subiectul, scenariul nu mi se pare cine stie cat de reusit la filmul asta dar na...
Radu pe 12 ianuarie 2010 14:02
djufx88, macar stii ce inseamna un scenariu bun?
Ma indoiesc.

StevieGG08 pe 12 ianuarie 2010 14:49
Explica tu te rog ce e ala un scenariu daca esti asa destept
doinarac pe 12 ianuarie 2010 15:09
@djufx88 , esti de aceeasi parere cu Vaticanul.
"Presa de la Vatican a criticat dur pelicula Avatar, realizata de James Cameron, catalogand-o drept o poveste plina ce clisee, siropoasa, lipsita de gust si profunzime."
Mie mi a placut filmul asa cum este el:dupa unii prost, dupa altii bun, fiecare om cu gusturile lui.
Ce mi se pare interesant este ca naste atatea discutii, ceea ce este ok.
Stiti cum e : decat indiferenta....

Marin10 pe 12 ianuarie 2010 17:13
Eu unul nu inteleg aceste certuri, pentru mine nu conteaza atat de mult scenariul pentru ca eu vad avatarul pentru ceea ce este, ARTA, ceea ce multi nu vad la acest film.
3D pe 12 ianuarie 2010 21:10
mhaa nush ce sa zic... eu cred despre avatar ca este un film prost, ff prost... asta va spun doar asa...avand in vedere ca are pana acum 1.5 miliarde de dolari stranse...deci va dati seama cat de "prost" e facut filmul... asta zice tot despre scenariu... asa ca mai vorbim...
Liviu- pe 12 ianuarie 2010 23:18
Avatar arta? acum ca am auzit-o si pe asta ma pot duce linistit la somn...
... pe 17 ianuarie 2010 17:03
Avatar e un film comercial pe intelesul tuturor, cu un scenariu aproape previzibil inca din primele 20 minute. un scenariu cu adevarat bun este acela care te face sa gandesti si pentru care sa-ti dai silinta sa l intelegi pana la sfarsit. Si inca ceva, nu trebuie pus in aceeasi oala scenariul si efectele speciale...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells