Premierele săptămânii 28 octombrie - 3 noiembrie

de Ştefan Dobroiu în 28 Oct 2011
Premierele săptămânii 28 octombrie - 3 noiembrie

Rareori avem o săptămână mai variată la cinema: Steven Spielberg se dezlănţuie cu producţia sa motion capture Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului, iar Justin Timberlake şi Amanda Seyfried aleargă şi iar aleargă în In Time, noul SF al lui Andrew Niccol. Românii lovesc cu premiatul Din dragoste cu cele mai bune intenţii al lui Adrian Sitaru, dar şi cu cea mai recentă producţie a lui Dan Piţa, Ceva bun de la viaţă, povestea cu mineri de văzut în weekendul acesta doar la Târgu Jiu. Transilvania Film te invită la producţia turcească Marea noastră disperare, câştigător al unor premii ale publicului şi inclus anul acesta în competiţia festivalului de la Berlin.

Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului
Este fără îndoială cea mai populară lansare a weekendului. Inspirat de benzile desenate ale belgianului Herge, pe care Steven Spielberg se chinuie să le ecranizeze de vreo 30 de ani, prima parte a Aventurilor lui Tintin (următoarea va fi regizată de Peter Jackson) aproape că nu te lasă să respiri: urmăriri, explozii, lupte corp la corp şi călătorii peste mări şi ţări punctează producţia 3D pe care ai face bine s-o vezi în format IMAX. Nouă ne-a atras atenţia o extraordinară secvenţă de urmărire într-un oraş arab, atât de cool încât am revedea filmul doar pentru ea. Din nefericire, nici Aventurile lui Tintin nu ne conving că tehnica motion capture este de preferat în defavoarea animaţiei sau a filmărilor live-action!

În timp
După ce şi-a schimbat titlul de câteva ori, SF-ul lui Andrew Niccol (celebru şi pentru Gattaca) ne atrage atenţia cu una dintre cele mai interesante premise văzute anul acesta la cinema: într-un viitor unde timpul înseamnă la propriu bani şi îmbătrânirea se opreşte la 25 de ani, singurul mod de a rămâne în viaţă e să câştigi, să cerşeşti sau să moşteneşti mai mult timp. Will Salas (Timberlake) trăieşte minut cu minut, până când o mană cerească îi dă acces la lumea înstăriţilor, unde face echipă cu o frumoasă moştenitoare (Seyfried) ca să distrugă sistemul corupt. Dacă ne întrebi pe noi, povestea acestui Robin Hood al viitorului are prea multe lipsuri ca să fie un film foarte bun, dar categoric nu te plictiseşti nici măcar o clipă, ba chiar ai ocazia ca la final să rămâi cu nişte întrebări foarte interesante.

Din dragoste cu cele mai bune intenţii
A câştigat două din cele cinci premii ale festivalului de la Locarno: cel de regie, pentru Adrian Sitaru, şi cel de interpretare, pentru Bogdan Dumitrache. Filmul spune povestea lui Alex (Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex iese de pe făgaşul normal. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situaţia ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el îşi imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli şi totul din dragoste, cu cele mai bune intenţii.

Ceva bun de la viaţă
Noul film al lui Dan Piţa are premiera naţională la Târgu Jiu, dar ulterior va veni şi în alte oraşe din ţară, inclusiv Bucureşti. Ceva bun de la viaţă este o poveste despre prietenie, dragoste, visuri, greutăţi şi împliniri, toate presărate cu speranţă. Doi prieteni crescuţi la casa de copii îşi caută un rost în viaţă în haosul tranziţiei postdecembriste. Deşi nu e ceea ce îşi doresc, Mateo şi Ginel acceptă munca istovitoare în mină ca pe o cale de ieşire din situaţia precară în care se află. Ştiu că viaţa trebuie să aibă ceva bun pentru fiecare şi că depinde numai de ei să se desprindă de incertitudinea pe care destinul le-a aruncat-o în faţă. Această decizie îi împinge pe un drum presărat cu surprize la tot pasul.

Marea noastră disperare
Filmul lui Seyfi Teoman a primit mai multe premii ale publicului la festivaluri din lumea întreagă, inclusiv în Turcia. Ender şi Çetin - amândoi în jur de 30 de ani - sunt prieteni încă din şcoală. Çetin a fost plecat mulţi ani. Acum s-a întors la Ankara şi s-a mutat cu Ender, exact aşa cum îşi inchipuiau că vor face. Fikret, cel mai bun prieten al lor, care trăieşte în Germania şi îşi petrece concediul în Turcia, este implicat într-un accident rutier în care părinţii lui mor, iar el este grav rănit. Când vine vremea să plece din nou în Germania, le cere lui Ender şi Çetin şă o primească pe sora lui, Nihal, să locuiască cu ei în apartament. Fără tragere de inimă, cei doi acceptă propunerea prietenului lor.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 28 octombrie 2011 10:43
Din pct meu de vedera merita vazute Tintin si In time
Bayard pe 28 octombrie 2011 12:54
Am vazut deja Tintin... este plictisitor... Nici nu stiu ce este, film de actiune.... gen Indiana Jones dar facut animatie.... fazele comice... nu sunt comice. Am sperante la In Time totusi :)
aavramescu23 pe 28 octombrie 2011 14:42
Imi vine greu sa cred ca e slab. Mai ales ca regizorul e Steven Spilberg. Am vazut reclamele si sunt superbe. Si 3D-ul nu are cum sa fie rau. Cred ca Mishu25 are dreptate. Inca nu l-am vazut, dar o sa-l vad. Cand ajung in TM. In Resita nu avem, cinematograf. Cinstit In time sper sa nu dezamgeasca
Bayard pe 29 octombrie 2011 00:05
3D-ul este complet inutil.... sunt poate 5 minute in care cu adevarat il simti, te poti uita la film fara probleme fara ochelari (chiar am incercat :) ).... asta daca te descurci fara subtitrare
Mishu25 pe 28 octombrie 2011 14:10
Tintin este fantastic, efectele sunt superbe, dar si scenariul e inteligent si plin de umor, mult peste toate filmele de animatie de anul asta (Rio, Panda, etc...)
Bayard pe 29 octombrie 2011 00:04
pai cum sa-l compari cu Rio care a fost foarte slab??
Ladybug09 pe 29 octombrie 2011 21:42
Dude , Rio a fost "foarte slab " ? =] A fost chiar simpatic ;;)
Crist11 pe 28 octombrie 2011 15:41
Decat sa ma uit la mumia aia de Tim[nu tintin] mai bine ma uit la Tintin
legolas05 pe 28 octombrie 2011 17:34
Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului o sa merg sa il vad sigur
Vorador pe 28 octombrie 2011 20:01
Dar la noi nu apare The Thing?
Sorin87 pe 28 octombrie 2011 21:07
filme foarte bune care merita vazute
DarkGDK pe 29 octombrie 2011 14:19
e chiar fain TinTin ,,,,,,,si 3d e chiar bun...oricum gusturile nu se discuta
Manusa pe 29 octombrie 2011 23:26
Tintin cred ca va fi foarte bun, dar si In Time, ramane de vazut si abia astept sa le vad.
alex_il_fenomeno pe 30 octombrie 2011 09:24
TINTIN , cel mai promitator film al saptamanii .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells