Premiera filmului Craciun fericit - o seara magica luni la CinemaPRO

14 Dec 2005
Premiera filmului Craciun fericit - o seara magica luni la CinemaPRO
MediaPro Film Distribution prezinta din 23 decembrie, in exclusivitate la CinemaPRO, filmul Craciun Fericit / Joyeux Noel, o drama in regia lui Christian Carion cu Diane Kruger, Guillaume Canet si Benno Furman in rolurile principale.  Tot la CinemaPRO va avea loc si avanpremiera peliculei, luni, 19 decembrie, ora 19,30, un eveniment la care vor  participa Stepahne Riga - producator executiv,  Eve Machuel - co-producator si Jean Michel Simonet – scenograf.
O co-productie Romania-Germania-Franta-Belgia, filmul are parte de o distributie internationalã ce ii da o greutate deosebita. Scenariul urmareste destinul a patru personaje: Nikolaus Sprink, prodigios tenor la Opera din Berlin, interpretat de Thomas Kretschmann (locotenentul german din Pianistul lui Polanski), Anna Sörensen, soprana daneza personificata de Diane Kruger (frumoasa Elena din Troia), preotul anglican Palmer (Guillaume Canet) si locotenentul francez Audebert (interpretat de Daniel Bruhl, din Good bye, Lenin!). Distributie este completate de Gary Lewis (Gangs of New York, Billy Elliot), care a filmat pentru a treia oara cu MediaPro Pictures, dupa productiile BBC Boudica si Gunpowder, Treason & Plot, precum si actorii francezi Dany Boon, André Dussolier, Lucas Belvaux.
 
O poveste foarte puternica, umana, despre Primul Rãzboi Mondial, Craciun Fericit / Joyeux Noel  vorbeste  despre o intamplare adevarata petrecuta in Ajunul Craciunului din anul 1914, cand, undeva, pe frontul de vest, printre nameti si infruntand ceata groasa, soldatii germani, francezi si scotieni renunta la orice politica pentru a trai impreuna, in transee, noaptea de Craciun.
 
Pelicula Craciun Fericit / Joyeux Noel,  produsa in Studiourile MediaPro, în 2004, a avut premiera oficiala in cadrul Festivalului de Film de la Cannes si a fost desemnata sa reprezinte Franta in cursa pentru Premiile Oscar de anul acesta, la sectiunea „Cel mai bun film strain”. In Romania Craciun Fericit / Joyeux Noel, este distribuit de MediaPro Film Distribution.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells