Premieră. Academia Americană de Film anunță listele scurte pentru nouă categorii ale Premiilor Oscar

de Gloria Sauciuc în 18 Dec 2018
În semifinală nu a intrat - la categoria „Film străin” - drama Girl, desemnată „Descoperirea europeană a anului 2018”, iar din categoria „Efecte vizuale” lipsesc Aquaman, Bumblebee și Mortal Engines, toate cu efecte uimitoare

Prima dată în istoria Oscarurilor, Academia Americană de Film publică simultan listele scurte de filme selecționate în nouă categorii ale Premiilor Oscar. Avem, așadar,  semifinaliștii din categoriile „Film străin”, „Efecte vizuale”, „Cel mai bun documentar de lungmetraj”, „Cel mai bun documentar de scurtmetraj”, „Cel mai bun cântec original”, „Cel mai bun makeup și cea mai bună coafură”, Cea mai bună coloană sonoră”, „Cel mai bun scurtmetraj” și „Cea mai bună animație de scurtmetraj”. 

Până acum, aceste liste scurte erau anunțate separat, la momente diferite. Este, de asemenea, primul an în care se anunță listele scurte pentru „Coloană sonoră” și „Cel mai bun cântec”, procesul de selecție însemnând eliminarea a 15 candidați la fiecare dintre cele două categorii, scrie publicația Deadline. În trecut, Academia publica lista cântecelor și a coloanelor sonore eligibile, fără a elimina niciunul dintre filmele eligibile în aceste categorii până la momentul anunțării nominalizărilor la Oscar.

România nu s-a calificat în semifinală iar printre marile surprize - scrie presa străină - este absența din categoria „Film străin” a dramei belgiene Girl, „Descoperirea europeană a anului 2018”, filmul care a inflamat comunitatea LGBD, cauzând reacții violente legate de subiectul controversat - avatarurile unei tinere de a face față rigorilor baletului, când trupul ei nu se mulează atât de ușor pe disciplina strictă, deoarece a fost născută băiat. Nici mult-apreciatul film suedez Border nu s-a calificat pe lista scurtă în categoria „Film străin”, dar e menționat ca semifinalist în categoria Make Up și Hairstyling. Filmul Netflix Roma a ajuns în semifinală, în categoria „Film străin”, deși obiectivul gigantului de streaming este să obțină o nominalizare în principala categorie a Oscarurilor, „Cel mai bun film”.

Altă surpriză e adusă de categoria „Efecte vizuale”, de unde lipsesc Aquaman, Bumblebee și Mortal Engines, toate cu efecte uimitoare. Breasla specialiștilor în efecte vizuale nominalizase aceste filme alături de alte 17 producții. Welcome to Marwen, realizarea în tehnica Performance Capture a lui Robert Zemeckis s-a calificat în semifinală.

Surprinde și faptul că pe lista semifinaliștilor a rămas un singur cântec original dintre cele compuse special pentru filmul A Star Is Born - este vorba despre melodia „Shallow”, compusă de Lady Gaga, interpretată de aceasta împreună cu Bradley Cooper.

Alegerea favoriților de pe listele scurte și votarea nominalizaților se va face în perioada 7-14 ianuarie, iar anunțarea nominalizaților la cea-a de-a 91-a ediție a Premiilor Oscar se va face pe 22 ianuarie 2019. Gala Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood iar canalul ABC va difuza live ceremonia.

Lista scurtă de nouă filme din categoria „Film străin”
Columbia, Birds of Passage
Danemarca, The Guilty
Germania, Never Look Away
Japonia, Shoplifters
Kazahstan, Ayka
Liban, Capernaum
Mexic, Roma
Polonia, Cold War
Coreea de Sud, Burning

Coloană sonoră originală
Annihilation
Avengers: Infinity War
The Ballad of Buster Scruggs
Black Panther
BlacKkKlansman
Crazy Rich Asians
The Death of Stalin
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
First Man
If Beale Street Could Talk
Isle of Dogs
Mary Poppins Returns
A Quiet Place
Ready Player One
Vice

Cântec original
When A Cowboy Trades His Spurs For Wings, din The Ballad of Buster Scruggs
Treasure, din Beautiful Boy
All the Stars, din Black Panther
Revelation, din Boy Erased
Girl In The Movies, din Dumplin’
We Won’t Move, din The Hate U Give
The Place Where Lost Things Go, din Mary Poppins Returns
Trip A Little Light Fantastic, din Mary Poppins Returns
Keep Reachin’, din Quincy
I’ll Fight, din RBG
A Place Called Slaughter Race, din Ralph Breaks the Internet
OYAHYTT, din Sorry to Bother You
Shallow, din A Star Is Born
Suspirium, din Suspiria
The Big Unknown, din Widows

Semifinaliști categoria „Coafură și machiaj”
Black Panther
Bohemian Rhapsody
Border
Mary Queen of Scots
Stan & Ollie
Suspiria
Vice

Cel mai bun scurtmetraj de animație
Age of Sail
Animal Behaviour
Bao
Bilby
Bird Karma
Late Afternoon
Lost & Found
One Small Step
Pépé le Morse
Weekends

Cel mai bun scurtmetraj
Caroline
Chuchotage
Detainment
Fauve
Icare
Marguerite
May Day
Mother
Skin
Wale

Semifinaliști în categoria „Cele mai bune efecte vizuale”
Ant-Man and the Wasp
Avengers: Infinity War
Black Panther
Christopher Robin
First Man
Jurassic World: Fallen Kingdom
Mary Poppins Returns
Ready Player One
Solo: A Star Wars Story
Welcome to Marwen

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2019, Girl , Lady Gaga, roma, Robert Zemeckis, Pájaros de verano, The Guilty, Shoplifters, Zimna wojna, Capharnaüm, Burning, Welcome to Marwen, A Star Is Born, First Man, Avengers: Infinity War, Ant-Man and the Wasp, Solo: A Star Wars Story, Mary Poppins Returns, Bohemian Rhapsody, Black Panther, Suspiria, Mary Queen of Scots, Vice, Stan and Ollie 

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 18 decembrie 2018 15:05
Iar ramane Radu Jude cu filmul sau pe dinafara. Sunt bune filmele din Kazahstan si Columbia.Asa o fi.....
sabinalin pe 18 decembrie 2018 21:20
Mizeria lui Jude e pa!
mihnea_aspru95 pe 26 decembrie 2018 02:38
Nu știu de BumbleBee, dar Mortal Engines și în special Aquaman au avut efecte speciale de nominalizare la Oscar (cel puțin să fie pe listă, ce păcat...și e acolo Black Panther, care au fost slabe câteva efecte, văzându-le și fără să ai un estetic..la mintea cocoșului, WtF?!)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells