Zimna wojna

(2018)

Războiul rece

Poster Zimna wojna Postere Zimna wojna
 • Regia

  Pawel Pawlikowski
 • Cu

  Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza, Borys Szyc
 • Gen film

  3 voturi

 • Durata

  88 minute
 • Rating

 • Premiera in Romania

  14.12.2018

Sinopsis Zimna wojna

Mai mult
Zimna wojna RO SUB

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună. Cold War, în regia…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
Un premiu şi o nominalizare Cannes, 5 premii şi o nominalizare Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
În cinema - Bucuresti

Caseta tehnică

AKA

 • Studená válka
 • Cold War

Produs de

MK2 Productions

Distribuitorul international

CDI Films

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office Zimna wojna

Weekend premieră (10.12.2018)
 • Loc 16
 • Spectatori 2.409
 • Încasări (RON) 34.318,00
Total
 • Spectatori 5.623
 • Încasări (RON) 82.225,00
 • Încasări (USD) 20.095,61

Program cinema Zimna wojna

Părerea criticului

Gloria pe 16 Decembrie 2018 20:58
Cronică de familie pe fundalul perioadei staliniste
Cold War, despre o poveste de dragoste plasată pe fundalul perioadei staliniste, a fost desemnat în weekend cel mai bun film european al anului. Filmul care tocmai a obținut echivalentul european al Oscarului rulează în premieră pe marile noastre ecrane.

Spectatorul care urmează să vadă filmul va fi tentat, auzind titlul, să se gândească la evenimentele cele mai dureroase care au marcat sfârșitul războiului și anii 1950 în Europa de Est: stalinismul, represiunea brutală a dizidenților, înăbușirea revoltei din Ungaria anului 1956, apoi scenele cu oameni împușcați în timp ce încercau să traverseze granița Germaniei de Est către Occident. Spectatorul poate se așteaptă la un film politic, ceva în tradiția lui Andrzej Wajda, o producție despre „obsedantul deceniu”, plasat la câteva sute de kilometri la vest, între granițele Poloniei. Dar… citeşte

1 1
into_the_labyrinth pe 19 Noiembrie 2018 01:41
Zimna Wojna, film de dragoste, dar şi reînviere a mitului fuziunii dintre terestru şi celest
Filmată în alb-negru, pelicula lui Pawel Pawlikowski (acţiunea este plasată în timpul Războiului Rece) ne arată, încă de la primele cadre, că aparţine şcolii poloneze: sensibilitatea coexistă cu duritatea, personajele par a invoca divinitatea spre a le răspunde întrebărilor existenţiale (remarcabilă scena de la început, cu cel care priveşte atent o reprezentare religioasă de pe zidul ruinei unei mănăstiri, apoi ridică ochii spre Cer, parcă pentru a întreba: de fapt, ce caut eu aici? Scenă-cheie care va apărea şi la final).
Selecţia unui grup de interpreţi este doar un pretext pentru o problematică mai profundă: cântecul este văzut ca o punte de legătură între terestru şi celest, iar cel care cântă are darul unic de a putea face vie această punte, de a transcende graniţele (formal) impuse.
Se naşte o poveste de dragoste cu… citeşte

13 2
wildinthecountry pe 19 noiembrie 2018 06:22
Felicitari pt review.Sublim filmul!
Cretzulynne pe 20 noiembrie 2018 20:31
Unde ai stat ascuns până acum ? Ai talente de scriitor. Congrats!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 13 Noiembrie 2018 19:35
Europa in perioada 1949-1964, o perioada foarte agitata din istoria Batranului Continent, efectul zbuciumatei istorii asupra omului obisnuit, cel care trebuie sa suporte capriciile si ticalosiile celor care conduc lumea, doua feluri de a conduce, universul concentrationar al comunismului in varianta criminala Lenin-Stalin si iluzia inselatoare a libertatii "democratiei" occidentale, dragostea e tot ceea ce conteaza, o poveste sfasiatoare scrisa clar, simplu si ravasitor, 80 de minute de intensitate maxima cu personaje atasante si multa emotie, interesant destinul lui Pawlikowski, polonezul care s-a intors acasa pentru a-si realiza marile filme abia acum cand se apropie tot mai serios de senectute, acum cinci ani a fost admirabilul "Ida", acum e acest formidabil "Zimna wojna", unul dintre marile filme ale anului 2018, e reconfortant faptul ca o asemenea capodopera e nominalizata la toate… citeşte
3 1
blackmore pe 17 noiembrie 2018 09:37
Serios? Varianta criminala Lenin-Stalin , Atunci cea a lui Hitler cum mai e?
sabinalin pe 18 noiembrie 2018 12:47
La fel de criminala numai ca la cealalta extrema!
borisvultur pe 21 Decembrie 2018 13:06
Puterea absenței
Regizorul recreează un timp revolut, alege decoruri credibile, știe să filmeze romanțele folclorice. Filmul e dedicat părinților săi. Iubirea fragmentată a celor doi protagoniști e mai intensă când sunt separați. O iubire imposibilă într-o epocă imposibilă, un film nostalgic, melancolic, într-o regie eliptică, gravă, concisă.
2 0
stricted pe 20 Noiembrie 2018 10:14
E păcat că filmul se dovedeşte destul de rigid şi refuză libertatea pe care ar fi putut-o oferi numeroasele secvenţe muzicale, care sunt, de altfel, splendide.
2 0
lili22 pe 05 Noiembrie 2018 13:49
Multipremiatul film al lui Pawlikowski reprezinta si propunerea Poloniei pentru Oscar.
O poveste de dragoste sfasietoare intre doi oameni care nu isi pot gasi locul nicaieri iar in tara lor nu exista nimic din ce î-ar putea tine in viata.

1 0
blackmore pe 17 Noiembrie 2018 09:42
De departe cel mai bun film vazut de mine in 2018 .Pe langa ideea originala , lucru rar in ziua de azi cand suntem intoxicati cu mizerii ameicane trase la indigo , muzica filmului este exceptionala , pornind de la muzica populara poloneza , trecand prin jazz si rock n roll, jocul actorilor , punerea in scena , regia sunt parca din anii 70 o perioada de aur a cinematografiei
1 3
GabrielaSirbu pe 14 Ianuarie 2019 10:28
Mda...cam bun si cam de vazut...............................................
0 0
Kul pe 26 Decembrie 2018 22:09
Zimna wojna (2018)

= ATENTIE: SPOILĂRE =

– primul cadru: un cimpoi “pătrat”
– da, este actrita care a jucat-o pe Wanda-n Ida
– frumusica/deosebita blonda
– desi… cat timp fu tzaranca, parca prea a iesit in evidenta. dar e din cauza la machiaj, care-i era a lot, ca trebuiau acoperite ridurile. iertam.
– “si pe taica-tu de ce l-ai omorit?”. “intr-o zi m-a confundat cu mama si am luat un cutit ca sa-i arat diferenta” (inexact)
– muzichie. dar si cu dansuri, frumusele scenele de dansuri.
– cadru ala la peretele de oblinda, cu “va multumesc”
– si cum partidul il impune pe tatuca Stalin, pe cantece
– “E prea tuciurie, ar trebui sa facem ceva”. “Hai, am exagerat, doar o sa o vopsim”. brrrrrrrr
– securitatea (secu) issue
– Wiktor
– da, e un lovestory
citeşte

0 0

Spune-ţi părerea despre Zimna wojna

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Zimna wojna
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells