Portret de regizor: Fatih Akin, la Eurocinema Tinerimea Romana

6 Feb 2009
Portret de regizor: Fatih Akin, la Eurocinema Tinerimea Romana

Eurocinema Tinerimea Romana organizeaza in perioada 6-8 februarie 2009 portretul regizorului Fatih Akin, in cadrul programului "Un altfel de cinema".

Cineastii, jurnalistii de specialitate si studentii la facultatile de film au intrare gratuita, pentru restul publicului pretul unui bilet fiind de 10 RON. 7 RON pentru elevi si pensionari.
Proiectiile, care vor avea loc la sediul Eurocinema, vizavi de teatrul Bulandra, sunt programate dupa cum urmeaza:

Vineri, 6 februarie

18:00 - Cu capul inainte - 2004, 121 minute, Drama
20:00 - De partea cealalta - 2007, 122 minute, Drama

Sambata, 7 februarie

16:00 - Vedere de pe pod: Sunetul Istanbulului - 2005, 90 minute, Documentar, Muzical
18:00 - De partea cealalta
20:00 - Cu capul inainte

Duminica, 8 februarie

16:00 - Cu capul inainte
18:00 - De partea cealalta
20:00 - Vedere de pe pod: Sunetul Istanbulului

Cu capul inainte

De la moartea iubitei sale sotii, Cahit, un german de origine turca, dependent de cocaina si alcool, duce o viata mizerabila strangand paharele intr-un club de rock din Hamburg. Pe jumatate intentionat, intr-o noapte, el intra cu masina in zid. Supravietuind accidentului, intalneste o fata care incercase sa se sinucida, ca sa scape de presiunile unor parinti traditionalisti, turci si ei. La rugamintea fetei, Cahit accepta o casatorie formala, dar, dupa o vreme, intre cei doi se infiripa o dragoste complicata. Gelozia barbatului intra in conflict cu dorinta femeii de a-si pastra independenta, de a continua sa-si traiasca viata fara constrangeri.

De partea cealalta

Cand tatal sau o aduce acasa pe Yeter, o prostituata, si arata ca ar vrea ca femeia sa locuiasca acolo, Nejat nu e deloc multumit. Cu toate acestea, tanarul incepe sa o placa pe Yeter cand afla cum aceasta se chinuie sa-si intretina fiica ramasa in Turcia. Cu imprevizibilul caracteristic lui Akin, protagonistii ajung fiecare sa porneasca intr-o calatorie, chiar daca la capatul fiecareia dintre ele se afla altceva.

Vedere de pe pod: Sunetul Instanbulului

Fatih Akin ne poarta prin diversitatea muzicala a Istanbulului, un oras considerat puntea dintre Est si Vest. Veti dansa. Din buric.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells