Piranha 3D

de Ştefan Dobroiu în 29 Sep 2010
Piranha 3D

E întotdeauna o plăcere să o revezi pe Elisabeth Shue, iar faptul că Piranha 3D o accesorizează pe frumoasa de 46 de ani (deşi nu i-ai da o secundă peste 35) cu valuri de sânge chiar nu strică deloc. Blondele arată bine în roşu, nu-i aşa?

Printre atâţia dinţi, Piranha 3D este o distracţie ultra-exagerată, în care un cârd de americani doritori să se bălăcească în vacanţa de primăvară se lasă hăcuiţi cu voluptate de un banc de piranha preistorici, eliberaţi de un cutremur din străfundurile pământului. Sânge cât cuprinde, trupuri eviscerate, franjuri de carne şi ţipete asurzitoare vor domina ecranul timp de zeci de minute, asta după ce Alexandre Aja filmează cu aceeaşi voluptate sâni, posterioare şi pătrăţele, un motiv în plus pentru CNC să-i dea acestei "aroganţe" ratingul de interzis minorilor.

După o primă secvenţă (un omagiu evident la Jaws, de la care Piranha se inspiră şi pentru poster) în care Richard Dreyfuss scapă (printre altele) o sticlă de bere în adâncul lacului Victoria, trecem la haosul provocat de vacanţa de primăvară în jurul imensei întinderi de apă: mii de liceeni din oraşele din jur se îngrămădesc în bărci şi pe platforme improvizate în căutare de dezmăţ, în muzică asurzitoare şi valuri de băutură. De ei trebuie să aibă grijă Julie Forester (Shue), şeriful micii localităţi, care mai are pe cap şi trei copii, cel mare, Jake, şi el foarte doritor să se bucure de atmosfera incendiară de pe lac. Este deja evident: miile de suflete din jur au programată o întâlnire cu înfometaţii piranha.

Dacă Jaws te ţinea (şi încă te mai ţine) în mreje cu tensiunea sa insuportabilă, fragmentarea pericolului şi (la propriu ŞI figurat) a victimelor nu face decât să dilueze suspansul. Problema lui Aja nu e că n-a gândit bine succesiunea de şocuri, ci că acestea sunt prea dese şi prea asemănătoare, iar personajele prea numeroase, astfel încât nu prea-ţi pasă cine moare şi cine supravieţuieşte. Sărmanii tineri mor care mai de care mai neverosimil, poliţiştii pescuind din lac bucăţi de victime încă vii (o fată e cărată pe mal şi se rupe practic în două, asta ca să ştii cam la ce să te aştepţi), iar supravieţuitori zvâcnesc pe pământ sau în bărci cu oasele dezgolite de carne, membre lipsă şi aşa mai departe.

Deci cuvântul de ordine este "măcel", doar că acesta vine la pachet cu "neverosimil", iar abundenţa de sânge, o dată duse primele găleţi de lichid roşu, nu prea mai are efect. Elisabeth Shue ridică puţin miza cu interpretarea eficientei Julie, iar faptul că propriii ei copii vor ajunge la un moment dat în pericol adaugă şi el ceva suspans, dar per total filmul lui Aja este doar pentru cei care vor să-şi clătească ochii cu fete frumoase şi să tresară câte un pic la fiecare câteva minute.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dragomara pe 29 septembrie 2010 17:47
Deci nici la ăsta nu ne uităm. :D Mulţumesc! ... şi pentru că mi-ai redus apetitul (tocmai mâncam...) :-))))
blastpit pe 29 septembrie 2010 21:29
Concluzia nu-ti place lichidul rosu?Ma intreb daca voi vedea un comentariu la un film facut de tine ca sa para ca ti-a placut mult...
Dragomara pe 29 septembrie 2010 21:49
Îmi place... sucul de roşii, şi cel de struguri roşii. Nu fac filme, deci nu am cum să mi le comentez pozitiv singură, din nefericire :D. În general ador ce fac, sau dacă nu, cel puţin fac BINE ceea ce trebuie să fac. Cât despre genul filmelor îndrăgite, îmi poţi accesa liniştit profilul, unde el este public, şi relativ complet.

Concluzia: nu-mi plac filmele cretine (a se citi fără mesaj).

Arnold pe 30 septembrie 2010 11:15
MMMMMMMMMMMM- suna bine. de-abia astept sa ma duc la cinema in seara asta sa-l vad.
Oana.:] pe 2 octombrie 2010 23:36
Deci filmul este foarte taree.:x
Dar si foarte de groazaaa :-ss
Faza tare este atunci kand pluteste pe apa o p.u.l.a si vine un pirania si o mananca si apoi o scuipaa =]]=]]=]]

Dragomara pe 3 octombrie 2010 11:41
Vai, măi Oana, da' ce-am pierdut, ce-am pierdut!! :D Câh...
cetateanu pe 3 octombrie 2010 17:28
Am mai scris ca nu imi place genul asta de filme si cred ca nu o sa ma uit nici la asta decat daca nu o sa am ceva mai bun de vazut.
george88 pe 4 octombrie 2010 22:23
un film cam salbut nu mi s-a parut cine stie ce ,iar efectele 3 d au cam last de dorit
SimpaticSiAmabil pe 6 octombrie 2010 12:44
Zmeura de platina pt filmu asta
afterlife pe 6 octombrie 2010 19:29
trebuie sa ai un stomac de fier ca sa poti vedea filmul asta...dar intradevar bestial merita si mierea de platina......
GIV pe 18 octombrie 2010 20:19
Dupa prezentarile sumare am facut GRESEALA sa merg sa il vad.....Brrrrrrrr, CUMPLIT, parca era macelul balenelor din insulele Feroe, eviscerari in direct, am vazut la film o tipa total aiurita, matura, cu fetita dupa ea, cred ca nu mai mananca fata aia peste in viata ei ...!!!Iar este loc pentru o noua serie...Parca nu arata asa bine in 3D, sunt doar cateva scene ...betonate, cea cu cablul rupt la platformei si cea cu motorul de la barca(grija, stati lipiti de fotoliu...), fireste , finalul iar iti mai da un hop ...pe loc !!Zmeure nu cred sa ia, este prost dar, vorba aia, este prostul nostru, al celor care am mers sa-l vedem si ne ...scarbosim....Daca si pestele a vomitat...
ghtrke pe 27 noiembrie 2010 16:55
sex on bici

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells