Piersic senior recomandă "Giuseppe Verdi"

de Gloria Sauciuc în 2 Feb 2011
Piersic senior recomandă "Giuseppe Verdi"

La numai două zile după ce Florin Piersic obţinea o stea pe Walk of Fame-ul autohton, mesageria telefonică a actorului  te întâmpină cu un text de mulţumire pentru schimbarea numelui "Republica" din Cluj în "Cinema Florin Piersic" şi pentru steaua obţinută pe 31 ianuarie, în Piaţa Timpului de lângă centrul istoric al capitalei.

Aflat la Cluj pentru a 16-a reprezentaţie din acest oraş a spectacolului de teatru "Străini în noapte", Florin Piersic recunoaşte că nu a mai văzut demult un film la cinema, dar că este în căutarea a două producţii pe care vrea să le revadă cât mai repede.

Always in My Heart [...]; mă urmăreşte permanent acest film....

"Caut două filme vechi, care mă 'urmăresc', pe care le iubesc şi pe care mi le amintesc cu plăcere. Primul este filmul Giuseppe Verdi, din 1953, în care joacă Pierre Cressoy, pe care îl ador, actor pe care l-am cunoscut personal la Festivalul de Film de la Cannes, când prezentam Ciulinii Bărăganului - prima coproducţie româno-franceză; se întâmpla la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului. Al doilea film pe care îl caut este Te port de-a pururi în inima mea, film american făcut în 1942 [probabil filmul Always in My Heart, nominalizat la Oscar - cu Kay Francis, Walter Huston, n.red.]. Mă urmăreşte permanent acest film", declară actorul pentru Cinemagia.

Legat de steaua acordată la Bucureşti, în Piaţa Timpului de lângă centrul istoric, Piersic senior spune că "e un compliment grozav, e cel mai frumos cadou pe care l-am primit, la 75 de ani". Actorul român cel mai mediatizat în acest început de an mai povesteşte pentru cititorii Cinemagia că pe 26 ianuarie juca piesa "Străini în noapte" cu sala arhiplină. În acelaşi timp se proiectau patru filme cu el protagonist la fostul cinema Republica din Cluj, cu record de spectatori. Au rulat Drumul oaselor, Trandafirul galben, Colierul de turcoazeHaiducii lui Şaptecai. Seara, după reprezentaţie, Florin Piersic a mers la cinema şi a văzut noua firmă luminoasă de pe cinematograf, pe care acum îl descrie ca fiind "cel mai frumos din România, cu Dolby Digital, 3D, şi tot ce-i trebuie..."

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ane-Deci se poate! pe 2 februarie 2011 20:32
Ma bucura faptul ca persoane ca domnul Florin Piersic sunt atat de apreciate si ca romanii si-au dat seama sa-l aprecieze la timp,cat este in viata.Bravo!Deci se poate!Eu vreau sa vad multumite si iubite cat mai multe persoane de valoare ale Romaniei!Bravo inca o data!
cetateanu pe 3 februarie 2011 10:09
In sfarsit se pare ca am invatat si noi sa ne apreciem valorile.Sper ca este doar un inceput si ca vom sti de acum incolo sa apreciem mai bine valorile cat sunt inca in viata si nu dupa ce moare .Am totusi o urma de regret ca nu s-a inceput mai devreme si ca nu au o stea si Amza Pelea , Toma Caragiu , Octavian Cotescu , Gheorghe Dinica , Jean Costantin , Stefan Iordache si nu i-am mentionat pe toti.
rizea.alex70 pe 3 februarie 2011 11:28
da...intreadevar este pacat ca nu am stiut cum sa felicitam actorii...poate de acum incolo se vor lua masuri...si poate..doar poate vom ajunge si noi cat de cat in stilul celor de la Hollyood...si poate vom face si filme mai stralucite de acum incolo...ca in ultimii 10 ani nu am mai vazut film romanesc cum se faceau odata..si este pacat...sa nu avem si noi filme de colectie...
paula pe 27 februarie 2011 01:19
domnilor daca acesti actorii nu exisitau cultura romaeasca si noi sa zicem spectatorii ascultatorii ne am ajutat unii pe altii dar un singur lucru regret ca tineretul de azi nu vra sa puna acent pe cultura ori cum romanii sint ceii mai intlingenti dar le a lipsit o roata dar semprii priimi cum e mintea romanului nu exzita pe continent trebuie sa ai ambitie sa invingi avem cu ce sa ne mindrim poietii scriitorii actorii generatia noastra era sa muncim ori cum mergeam la teatru opera film de 8 anii in italia 6 sicilia sono rupta de a mia cultura ora 2 ani milano aicii avem biserica ortodoxa macar atit si acolo stamm ingramaditiii dar sintemmm inpreunaa dumnezeu sa va ajute sa aveti parte de o batrineta fericita cu multa sanatate si pace in suflet
AimeeLov pe 9 septembrie 2011 00:49
Un actor de exceptie:X

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells