O familie de coşmar (Click pe imagine şi joacă)!

de Ştefan Dobroiu in 23 Dec 2010

O comedie de familie lansată chiar în ajun de Crăciun este o soluţie cât se poate de inspirată de petrecere a câtorva ore, prin urmare sunt mari şanse ca O familie de coşmar/Little Fockers să atragă atenţia tuturor amatorilor genului o dată cu premiera. A treia parte din una dintre cele mai populare serii comice ale tuturor timpurilor, Little Fockers pune punct (aşa ne aşteptăm, cel puţin) unui întreg deceniu de amuzante conflicte şi neînţelegeri într-una din cele mai trăsnite familii văzute în ultimii ani la cinema.

A fost nevoie de zece ani, doi copii cu Pam şi nenumărate eforturi ca Greg (Ben Stiller) să câştige simpatia exigentului său socru, Jack (Robert De Niro). Dar după ce Greg pune mâna pe o colaborare cu o importantă firmă producătoare de medicamente, îndoielile lui Jack în ceea ce-l priveşte pe tatăl nepoţeilor săi ajung la culmi nebănuite. Greg trebuie să-i dovedească lui Jack (pentru a câta oară?) că este demn să fie liderul întregului clan, lucru extrem de dificil.

Lucrurile scapă de sub control şi din cauza celei de-a cincea aniversări a “micilor Focker-i”. Evenimentul, tratat mai ceva ca o nuntă într-o importantă familie regală, reuneşte întregul clan Focker-Byrnes la Chicago, iar această provocare este cam singura scoasă la înaintare de către scenarişti.

Dacă ţi-au plăcut primele părţi, eşti pe teren sigur: Jack este la fel de băgăreţ şi paranoic, iar Greg la fel de patetic de obsedat să se ridice la nivelul aşteptărilor întregii familii. Prin cadru trec şi cei mai tineri membri ai acesteia, Henry şi Samantha, dar contribuţia lor nu justifică titlul părţii a treia, pentru că tot Jack şi Greg sunt starurile.

Noi personaje

Şi al doilea film al seriei, Meet the Fockers, introducea personaje noi: mai ales cei doi cuscri interpretaţi de Barbra Streisand şi Dustin Hoffman. Nici partea a treia nu se lasă mai prejos şi-i bifează pe Jessica Alba, Laura Dern şi Harvey Keitel, pentru a aminti doar cele mai importante noi achiziţii.

Jessica Alba este Andi Garcia (aşteaptă-te la glumiţe despre actorul din Naşul III sau seria Ocean's Eleven), reprezentanta unei companii de produce farmaceutice care-i oferă lui Greg şansa de a promova un medicament gen Viagra. Entuziasta şi frumoasa Andi are şi niscaiva intenţii ascunse, iar Alba dovedeşte că poate fi măcar naturală într-o comedie. De fapt ea iese cel mai bine dintre cele trei nume cunoscute incluse pe genericul lui Little Fockers.

Laura Dern este Prudence, directoarea unei şcoli pentru copii la care lui Greg tare i-ar mai plăcea să-i dea pe Focker-ii cei mici. Poate n-o ştii pe Dern din Inland Empire al lui David Lynch, dar sigur o ştii din trilogia Jurassic Park. În O familie de coşmar Dern are câteva momente bune, dar se putea şi mai bine...

Dintre cei trei, cel mai nefericit folosit este Harvey Keitel. Un actor cu o asemenea carieră în spate şi cu atât de puţine momente comice în cv nu trebuia lăsat să apară doar câteva secunde pe ecran. Rolul lui Keitel îţi aduce aminte de o altă apariţie nu foarte inspirată, cea a lui Steve Buscemi din Oameni mari şi fără minte.

Ce nu ştiai despre O familie de coşmar

Iniţial, Dustin Hoffman nu a vrut să mai apară în serie. De fapt filmările au început înainte ca el să semneze vreun contract, aşa că scenariul a trebuit schimbat după ce actorul din Rain Man a acceptat în sfârşit să revină în serie. Dacă observi că în majoritatea secvenţelor tatăl lui Greg nu este înconjurat de restul personajelor, cam asta este explicaţia. Decizia luată mult mai târziu explică şi de ce Bernie Focker decide pe nepusă masă să studieze flamenco în Spania.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ooo333 pe 23 decembrie 2010 10:43
Prima si a doua parte sunt pentru mine ca niste filme de ''suflet'' , erau filmele mele preferate asa ca deabea astept sa vad si parte a treia .
Krakatau pe 23 decembrie 2010 12:08
Il asteptaaaam.
mda pe 23 decembrie 2010 14:31
interesant.. :>
Piratu pe 24 decembrie 2010 00:07
Pacat ca nu pot sa ajung sa-l vizionez la cinema...
AeroX pe 24 decembrie 2010 16:14
Multi nu vor putea sa-l vada azi sau maine. De luni incolo cu siguranta :)
Craciun fericit tuturor!

roby pe 29 decembrie 2010 18:18
puteti sa-ldescarcati
ada pe 30 decembrie 2010 20:28
Astazi am vazut filmul. Doamne, ce am ras!!! Mi-a placut tare mult si merita vaut! Sa nu cumva sa nu va duceti daca aveti posibilitatea!
amanda pe 8 ianuarie 2011 21:12
no astaaaaa daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
psihologu pe 10 ianuarie 2011 13:22
astazi il vad...criticile sunt foarte in favoarea lui...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells