Marc Guggenheim îl transformă pe Da Vinci în... supererou

de Ştefan Dobroiu în 28 Apr 2010
Marc Guggenheim îl transformă pe Da Vinci în... supererou

Studiourile Warner au anunţat recent achiziţionarea unui proiect de scenariu, Leonardo da Vinci and the Soldiers of Forever, care îl transformă pe marele Leonardo într-un fel de supererou medieval.

Acum studiourile anunţă şi cine se va ocupa de scenariu, iar numele este Marc Guggenheim, care a participat şi la scrierea aşteptatului Green Lantern, cu Ryan Reynolds în rolul supereroului ce primeşte un inel cu proprietăţi spectaculoase.

După succesul reinventării lui Sherlock Holmes, Hollywood-ul abordează în cheie nouă şi alte personalităţi ale secolelor trecute, iar prima "victimă" este Leonardo Da Vinci. În acest proiect care ar putea să vadă lumina ecranului peste doi sau trei ani, Da Vinci va fi membrul unei societăţi secrete, aruncat într-o aventură supranaturală ce-i va asmuţi pe oameni împotriva demonilor biblici, într-o poveste despre coduri secrete, civilizaţii pierdute, fortăreţe ascunse şi îngeri căzuţi.

O combinaţie între Comoara naţională, Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute şi Înfruntarea titanilor, Leonardo da Vinci and the Soldiers of Forever va beneficia de aportul unei mega-echipe de efecte speciale, iar celebrul desen "Omul vitruvian" (foto) are mari şanse să apară şi el în intrigă...

Ce părere ai despre subiect?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bogdan89 pe 28 aprilie 2010 15:00
Asta dovedeste clar ca americani sunt de prost gust si sunt si in criza de idei.Mie unul mi-a placut ultimul film Sherlock Holmes si am inteles faptul ca acest personaj trebuia reinventat fiindca gusturile oamenilor s-au schimbat iar o adaptare clasica a romanelor lui Sir Arthur Conan Doyle nu ar mai fii avut succes. Dar Holmes e un personaj ficitiv iar Leonardo da Vinci a fost unul din ce mai mari artisti ai tuturor timpurilor care in afara de faptul ca a proiectat niste arme de lupta nu a avut nici o tangenta cu viata de luptator sau soldat.Ce mai urmeaza sa-l faca pe Michelangelo vanator de vampiri sau pe van Gogh varcolac??decat sa-si bata joc in halul asta mai bine ar face un film biografic despre viata lui Leonardo in care sa incerce sa-i surprinda personalitatea lui extrem de complexa.Dar asa ceva nu ar mai avea succes ca americani cu nivelul lor de cultura prefera porcarii dastea.
anonim pe 28 aprilie 2010 15:49
Masinaria americane de facut filme a loato razna ... sunt deacord cu bogdan89 !Ce urmeaza sa se scoata pe marile ecrane ?..... ce nascociri sau aberatii. E trist sa vezi ca fosrte multi grei dl HOLLYWOOD sunt interesati in a face o tona de bani ,cu filme la crimogene si nu cu niste productii de calitate din care sa nu iasa roboti , super eroi sau alte dracovenii ci un film despre realitate sau chiar si un documentar ar fi chiar bine venit!!!....pacat ca nu mai este nimeni interesat de realitate si ne uitam toti la s.f uri cu lasare si cai zburatori , fratilor mai lasati filmele si esiti la aer curat ca v-ati intoxicat cu filme , mai cititi o carte sau un almanach .. imbogatiti-va cultura cu alt cv , nu filme; e de plans sa vezi ca unii sunt rupti de realitate dar cand ai intrebi stiu ce a facut superman sau batman in filmu "x"
copila_satanista pe 28 aprilie 2010 16:43
subscriu , ceva de genul am comentat si cand a aparut prima oara stirea ... o porcarie totala
crysty_doom pe 28 aprilie 2010 16:58
mi se pare o tampenie...
LeX89 pe 28 aprilie 2010 17:04
cred ca va iesi ceva bun...
NoxLamia pe 28 aprilie 2010 17:09
Avand in vedere ca Leonardo a fost un geniu al artei,consider ca numai simpla idee a unui film de genul e o abominatie.
Altair pe 28 aprilie 2010 17:27
Am terminat assassins creed 2(jocul) si acolo mi se pare foarte buna ideea cu Leonardo Da Vinci,daca ar reusi sa faca personajul ca acolo probabil ca mi-ar placea, dar ce scrie in articolul asta nu prea imi place
Radu1711 pe 28 aprilie 2010 18:52
sper sa reuseasca
Kalrak pe 28 aprilie 2010 20:04
Pentru bogdan89 americanii sunt in halu asta de ff mult timp, au dreso cu sicualuri, pricualuri si trilogii dar ii strange latu de gat.
cezar pe 28 aprilie 2010 20:18
Pentru idiotii de mai sus care critica forma de aducere la suprafata din istoria omenirii a geniilor. N-ar importanta daca subiectul va fi transpus pe marele ecran ca supererou gen "Heroes". Pozitiv este faptul ca iese din anonimatul academicist si intra in folclorul cotidian. Astfel multi vor pune mana pe cartile si enciclopediile din biblioteci si vor cauta adevarata fata a geniului. Oare Agonie si Extaz(Michelangelo), Modigliani, Van Gogh(cu Q,. Douglas), Einstein si Edington si multe alte filme, desigur fictiuni va spun ceva? As dori ca Porumboii, Caranfilii sau Puii sa-l aduca pe marele ecran pe Ivanovici, Davilla, Saligni sau alte genii romanesti chiar in filme romantice sau detectiviste, dar probabil cer prea mult, ei sunt la nivelul fraierilo care critica dar nu patrund spre point asemenea voua. Retineti va rog cinematografia americana este THE BEST!
Bogdan89 pe 28 aprilie 2010 21:49
Iti garantez eu cezar ca singurul efect care o sa-l aiba acest film o sa fie faptul ca pustii americani or sa inceapa sa creada ca Leonardo da Vinci e intr-adevar un aventuriei un razboinic sau mai stiu eu ce.In urma cu cativa ani liceeni americani intrebati cine a fost Hitler mai mult de jumatate au zis ca a fost un traficant de arme.Si inca ceva e normal ca biografiile gen Agonie si extaz sa aiba parti fictive fiindca ori nu detii anumite detalii din viata unui artist ori mai dramatizezi putin amanuntele dar totusi acesti artisti nu apar ca niste descreierati care dau cu toporul in dreapta si in stanga.Si daca tu consideri ca Leonardo da Vinci se afla in anonimatul academicist insemana ca nu citesti prea multe.
Eufimia pe 28 aprilie 2010 21:51
Din ce anunta stirea asta, filmul va fi plin de suspans. De obicei, filmele de genul acesta nu prea dau gres. Numai sa nu fie plin de clisee tipic americane.Mie mi se pare chiar interesanta ideea.
stefan_bjj pe 29 aprilie 2010 00:30
sunt de acord cu cezar. eu am luat un album de arta cu Michelangelo, cand l-am vazut pe Heston in "Agonie si extaz". Eram mic. Apoi l-am vazut pe Kirk Douglas, care imi placea foarte mult de cand cu "Spartacus"(nici ala nu respecta realitatea apropo), in Van Gogh. Am inceput sa desenez, facand o pasiune din asta si uite asa a iesit ceva bun dintr-o fictiune.
TycheroS pe 29 aprilie 2010 08:55
Doamne fereste....
In curand o sa auzim de filme de genul "Eminescu the Slayer".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells