Mâine, azi, ieri la B-EST

de Ştefan Dobroiu în 25 Mar 2009
Mâine, azi, ieri la B-EST

Mâine va avea loc, în cadrul festivalului B-Est, prima proiecţie cu publicul român a filmului Cea mai fericită fată din lume, debutul în lungmetraj al lui Radu Jude. Povestea captivantă a Deliei (Andreea Boşneag), care câştigă premiul cel mare la o campanie promoţională, a fost bine primită la Berlin şi, după această proiecţie de la cinema Studio, se va lansa pe marile ecrane din ţară la începutul lunii mai. La proiecţia de mâine regizorul Radu Jude şi echipa de filmare se vor afla în sală şi vor răspunde întrebărilor publicului. Cea mai fericită fată din lume va fi urmat de un duo documentar: cele două mediumetraje coproduse de HBO România şi regizate de Alexandru Solomon şi Tudor Giurgiu, Apocalipsa după şoferi şi Nunţi, muzici şi casete video.

Astăzi, în schimb, va fi proiectat documentarul eveniment Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson, regizat de Alex Gibney, laureat al premiului Oscar. Documentarul prezintă incredibila viaţă a unuia dintre cei mai celebri şi incomozi jurnalişti americani, Hunter S. Thompson. Naratorul acestui film lansat anul trecut la Sundance este celebrul Johnny Depp.

Aseară, tot la cinema Studio, o sală arhiplină a avut ocazia să vizioneze cel mai recent film al invitatului de onoare al B-EST, Jerzy Skolimowski, 4 Nights with Anna. După vizionare, invitatul a răspuns pentru o jumătate de oră întrebărilor din public.

Gala de închidere a festivalului va avea loc duminică seara.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Vorador pe 22 ianuarie 2012 19:27
http://www.cinemagia.ro/stiri/maine-azi-ieri-la-b-est-11799/

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells