Lovitura politica: "Lust, caution" retras din cursa pentru Oscar

de Gloria Sauciuc în 18 Oct 2007
Lovitura politica: "Lust, caution" retras din cursa pentru Oscar

Noul thriller de spionaj al lui Ang Lee "Lust, caution" a fost retras ca reprezentantul Taiwanului pentru Oscarul de anul viitor la categoria "Cel mai bun film strain". " Un numar insuficient de taiwanezi au participat la producerea filmului" a afirmat purtatoarea de cuvant pentru Oscaruri Teni Melidonian intr-un mail, deci filmul ar fi incalcat regula care cere tarilor straine sa ateste ca localnicii " s-au manifestat artistic" in productia care ii reprezinta. Taiwanul a inlocuit "Lust, Caution" cu "Island Etude" al lui Chen Huai-en, despre un student care face turul Taiwanului cu bicicleta.

Chen Chun -jer, regizor si actor a declarat ca Academia de arta si tehnica a filmului a cerut ca cel putin o parte din echipa implicata in filmari, muzica, inregistrari si scenografie sa fie alcatuita din localnici. "Atat noi, cat si Ang Lee suntem dezamagiti", a afirmat Chen. "Lee are o sansa serioasa sa castige Oscarul. Filmul lui e si popular in Taiwan".

Retragerea lui "Lust, caution" e o lovitura politica impotriva Taiwanului, care il considera pe Lee, de 52 de ani, si faptul ca a castigat Oscarul ca pe un succes national si confirmarea unei independente fata de China.

"Lust, caution" a castigat Leul de Aur la Venetia anul acesta, iar regizorul Ang Lee are deja un Oscar pentru Brokeback Mountain (2005).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells