« Înapoi la pagina festivalului

Lambert Wilson agită spiritele la Cannes

de Gloria Sauciuc in 20 Mai 2010
Lambert Wilson agită spiritele la Cannes

Lambert Wilson nu suportă niciun fel de dogmă, după cum declară la conferinţa de presă - şi, cu siguranţă, nici cutumele, pentru că vine la conferinţa de presă canneză cu bluză de trening, îşi arată pectoralii, iar la photocall îşi sărut pe gură regizorul şi pune mâna pe fundul colegei de platou.  

Despre filmul în care este protagonist spune că "are puterea reală de a ajuta oamenii, şi merge cu adevărat mai departe decât merge religia. El arată esenţa lucrurilor: oameni care îşi arată dragostea pentru ceilalţi".

În plus, Wilson spune că "Venim aici la Festival ca fraţii, şi nu doar ca profesionişti ai cinema-ului care prezintă un film".

Să înţelegem că din dragoste frăţească a pus mâna pe fundul colegei de platou şi l-a sărutat pe gură pe Xavier Beauvois?

"În mod straniu, frăţia simţită de călugări am simţit-o şi noi. Eram uniţi în recluziunea spirituală şi cântam împreună liturghii. Cântecul poate uni. Aşa că - întreaga echipă - suntem o familie", a mai spus Wilson.

Xavier Beauvois, pe de altă parte, a fost nemulţumit de numărul mic de jurnalişti prezenţi la conferinţa de presă şi a expliicat ritmul lent al anumitelor scene din film: "În societatea noastră trebuie să te mişti repede, ceea ce se vede în publicitate şi în clipurile muzicale. Însă consider că spectatorii sunt inteligenţi, ei vor prinde ritmul filmului. Nu am avut niciun motiv să montez filmul la un ritm alert, în fond e un film despre călugări şi viaţa lor".
Cât priveşte exploatarea religiei în scopuri politice, Beauvois a spus la Cannes că în Franţa sunt dezbateri despre interzicerea ţinutei musulmane, "aşadar politicienii se folosesc de problemele religioase pentru a atrage voturi. Şi totuşi avem probleme mult mai grave, economice, ca de pildă fermierii care dau faliment. Am şi prieteni musulmani care au avut destul de suferit, fiind ostracizaţi în societate ca urmare a unor asemenea politici".

 

 

cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 20 mai 2010 17:52
a luato pe ulei :-)))
Psychoprincess pe 23 mai 2010 15:04
ce nebun =)))))))))))))))))))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells