« Înapoi la pagina festivalului

Homosexualii îşi fac loc în palmaresul cannez

de Gloria Sauciuc in 23 Mai 2010
Homosexualii îşi fac loc în palmaresul cannez

Festivalul de Film de la Cannes vrea să arate că nu face discriminări cât priveşte orientarea sexuală şi acceptă să-şi asocieze prestigiul cu premii alternative. Dacă numai Juriul FIPRESCI şi Ecumenic au voie să premieze filme din competiţia principală a Festivalului, alături de juriul condus în acest an de Tim Burton, alte jurii asociate festivalului trebuie să-şi aleagă palmaresul din toate celelalte secţiuni. Prima ediţie a Queer Palm a avut loc sâmbătă, cu un juriu prezidat de directoarea publicaţiei Première, Florence Ben Sadoun.

Kaboom  de  Gregg Araki (selectat în secţiunea Proiecţiilor de la miezul nopţii) a luat La Queer Palm, urmărind parcursul unui adolescent care iese cu o blondă indolentă, şi are fantasme cu colegul său de apartament, surfer. Filmul amestecă SF-ul, thriller-ul, comedia şi scenele hot, şi a sedus juriul în detrimentul unui alt film cu subiect gay, Les Amours imaginaires  de  Xavier Dolan.

Unul dintre membrii juriului, Xavier Leherpeur (journalist la StudioCinéLive şi Le Cercle) a explicat pentru Premiere.fr că filmul Kaboom "arată un cinema apocaliptic, vesel, unde toată lumea face sex, şi toate orientările sexuale coexistă".

cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 24 mai 2010 19:09
nu sunt cu ei dar au si ei dreptul
RomaniaMare pe 25 mai 2010 03:40
As vrea sa moara toti homosexualii,lesbienele si tranvestitii din lumea asta! PEntru mine ei nici nu in intra in categoria de "oameni".
basyc3l3m3nt97 pe 23 iunie 2010 19:30
ala cu RomaniaMare! mori u fraiere! d unde stim noi c nik u mnu esti homo? eshti un timpat! u mnu ejti om esti un jeg ordinar! dak aia de la cannes vor sa faca filme gay c problema ai u? treaba lor! amu chiar mai enervat! io is de acord cu radu!
nelloti pe 31 mai 2011 20:15
super interesante amandoua filme. merita vazute.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells