« Înapoi la pagina festivalului

Kylie Minogue, "puritatea întruchipată"

de Gloria Sauciuc in 25 Mai 2012
Kylie Minogue, "puritatea întruchipată"

Holy Motors, în regia lui Leos Carax, fostul "copil teribil" al Franței, autorul unor filme ca Pierre ou les ambigu/Pola X (1999) și Les Amants du Pont-Neuf/Amantii de pe Pont-Neuf (1991), s-a lansat miercuri la Cannes. Filmul prezintă o zi din viaţa unui bărbat (Denis Levant) care îşi schimbă destinul de la o oră la alta, aşa cum un asasin trece de la o ţintă la alta. În fiecare conjunctură, are pe rând o altă identitate: uneori bărbat, alteori femeie, uneori tânăr, alteori bătrân pe moarte, uneori decrepit, alteori bogat, criminal, cerşetor sau director de firmă, creatură monstruoasă, muncitor, familist... Kylie Minogue, face parte și ea din distribuție, și este - asemenea personajului jucat de Denis Lavant - o făptură a cărei misiune este să devină - pe parcursul unei zile - mai multe personaje, să trăiască mai multe vieți. Mesajul este ambiguu. Este ea o fantomă?

La Cannes, Kylie Minogue a acordat un interviu publicației Cinemagia, vorbind despre rolul ei muzical din film, Astăzi Kylie Minogue va susține un concert în Cannes.

Dacă ai povesti unui prieten despre filmul acesta, ce i-ai spune?

Kylie Minogue: Asta nu am cum să ţi-o spun, trebuie mai întâi să-mi dau eu seama ce pot să-i spun şi ce nu...

Kylie, ţi-a spus Leos Carax de ce te-a ales pentru rol atunci când te-a ales? Şi cum v-aţi întâlnit prima dată?

Kylie Minogue: Avem un prieten comun şi mi-a sugerat să particip la un proiect pe care îl realiza, am luat împreună prânzul la Paris, mi s-a părut interesant şi mi-a plăcut să lucrez cu el. La rândul lui a crezut că sunt potrivită pentru rol.

Spunea că eşti "puritatea întruchipată"...

Kylie Minogue: Crede-mă, nu sunt! Dar frumos din partea lui că spune asta! Cu siguranţă te priveşte cu admiraţie! Sunt doar alt lucru interesant din film. Felul cum mă vede el nu e acelaşi cum mă vede tot restul lumii, el reuşea poate să vadă capacitatea pe care o am să sugerez acea "puritate". Îmi dădea indicaţii sau poate că nu, era foarte gentil, delicat, a fost o experienţă foarte confortabilă.

Nu ţi-ai făcut griji că ai putea să joci rolul unei fantome în filmul lui Carax?

Kylie Minogue: Da, eram conştientă de asta când filmam pe podurile La Samaritaine şi Pont Neuf, am urmărit ca şi Love is on the bridge, ca pe un documentar, un material în plus. Era numai în franceză, şi totuşi am încercat să-l înţeleg. Mă gândesc cât de dezastruos a fost, cu întârzieri şi cu reduceri de buget. Şi iată-ne pe podul la Samaritaine, priving către Pont Neuf. Era - Doamne! - mă simţeam cu siguranţă, dacă nu o fantomă , atunci cu siguranţă ca ceva care face parte dintr-o poveste cu mult mai veche.

Cum e să fii cântăreață şi în acelaşi timp actriţă: te recunoști în personajul din Holy Motors?

Kylie Minogue: Am văzut astă-noapte ce mulţime s-a adunat să mă aplaude, şi îmi venea să mă detaşez de mine însămi. Nu m-am recunoscut pe mine însămi în film. Vorbeam cu asistenta mea, cu care lucrez împreună de douăzeci de ani, şi cu care fac toate lucrurile împreună, dar de data asta nu am lăsat-o să vină la filmări.

Ce ai în plus în actorie faţă de cariera muzicală? Doar e ceva diferit...

Kylie Minogue: Cântatul e tot o replică a mie însămi. Eu însămi cu apostrof, Kylie, copilul acela care a crescut şi căruia toţi îi greşeau pronunţia numelui (trebuia să-l pronunţ pe litere, pentru că era un amestec ciudat de litere). Cântatul mă descarcă, şi am multe lucruri pe care vreau să le descarc. Nu aş vrea să fiu doar un personaj plasat într-o poveste: și îmi e mult mai dificil acum ca actriță decât mi-ar fi fost acum douăzeci şi cinci de ani.

Însă ce ai primi în plus dacă ai juca într-un film, comparativ cu cântatul?

Kylie Minogue: E vorba de faptul că tu concretizezi viziunea altcuiva. Da, e o problemă că altcineva e cu viziunea şi eu sunt o parte a procesului prin care el îşi realizează viziunea. Nu ştiu, e ca o reîntoarcere acasă, pentru că eu cu asta am început, dar e ceva diferit de ce sunt acum.

Nu e un pic straniu să fii în film datorită celei care ești tu pe scenă?

Kylie Minogue: Nu ştiu dacă atât celei care sunt pe scenă, cât datorită vocii. Nu cred că port o mască pe scenă, nu sunt altă persoană. Poate datorită celei care sunt, dar nu imaginii mele ca om de scenă. Nu puteam să cânt în film precum un cântăreț neprofesionist.

A fost dificil?

Kylie Minogue: Da, a fost un pic dificil, dar am văzut că e uşor să revii la un obicei vechi, însă e diferit, doar cânt, nu interpretez, și nu e ca în studio cu microfonul în faţă, ci ești în relație cu alt personaj. Nu pot depăşi limitele personajului meu, şi de aceea e diferit.

Cum s-a născut cântecul pe care îl cânți în film. Cum ai colaborat la el...

Kylie Minogue: Nu am colaborat la cântec, versurile posibile într-adevăr erau în scenariu, i-au fost date lui Neil Hannon de la Divine Comedy şi el a compus cântecul. Cred că pentru Leos a fost prima dată când a scris un cântec. Și atunci când a fost gata, mi-a fost trimis pe mail. Şi în timp ce îl ascultam la computer, m-a emoţionat, am înţeles locul lui în film.

Ce filme îţi plac cel mai mult?

Kylie Minogue: Filmele vechi! Da, ştiu că e plicticos! Filmul meu preferat este Cinema Paradiso, celălalt film preferat e Meet parents, dacă vrei mai trăsnit When Harry Met Sally. În plus, îmi plac la nebunie musical-urile din anii '50-'60, asta mă face să cred că m-am născut la momentul nepotrivit!

 

Copyright: Mediafax Foto/Anne-Christine Poujoulat

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 25 mai 2012 13:00
Pe Kylie Minogue am consierat-o mereu o canareata cu compozitori buni , pentru genul ei de muzica , ca actrita insa nu m-a convins niciodata Totusi este foarte frumoasa.
xerses pe 25 mai 2012 13:56
Vorbele ei sunt de apreciat pentru sinceritate.
alex_il_fenomeno pe 13 iunie 2012 14:15
inca arata excelent !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells