Keira Knightley - indragostita de rolul ei din Atonement

16 Feb 2008
Keira Knightley - indragostita de rolul ei din Atonement

Frumusetea britanica Keira Knightley nu se mai satura sa joace in filme de dragoste, iar ultimul ei rol ca o artistocrata seducatoare in adaptarea Remuscare/Atonement este exact ce si-a dorit. Epica in forma si dezarmat de candida, Atonement spune povestea tragica a frumoasei Cecilia, care plateste placerea unui sarut de la un fiu de servitor ( jucat de James McAvoy) printr-o viata de suferinte si durere. La interviul luat de cei de la newblaze.com, Keira s-a aratat indragostita de film, dar si de calitatea sarutului de la partenerii masculini de pe ecran, printre care James McAvoy din Atonement sau piratul devenit barbier asasin, Sweeney Todd.

Personajul tau, Cecilia, are simtul modei.
K K : Da, si sunt sigura ca daca erai bogata in anii ’30, ajungeai sa-l ai, pentru ca era o perioada de-a dreptul stralucitoare. Hainele erau incredibile. Mi-am imaginat-o foarte clar cand am citit scenariul, si cu atat mai mult cand am citit cartea. E un personaj stralucit realizat. Nu foarte interesanta la inceputul filmului, dar un personaj profund si cu multa omenie, si care – ceea ce cam suna aiurea – e purificata prin faptul ca se indeparteaza de familie, se indragosteste, se sacrifica. Pur si simplu mi s-a parut minunata.

Este a doua oara cand lucrezi cu regizorul Joe Wright. A fost ceva mai greu de data asta?
KK: Nu, a fost cu mult mai usor. Am avut intotdeauna o relatie incredibl de creativa, am fost foarte norocoasa. Cred ca relatia dintre actor si regizor e la fel de importanta ca si “chimia” dintre actori. Si intr-un fel sau altul, noua intotdeauna ne-a mers. Am ajuns la punctul in care nu trebuia spus nimic, am stiut mereu exact ce dorea. E cel mai frumos loc in care as putea fi. Suntem prieteni, si chiar ne intelegem – e o relatie care merge. Iar el vrea ca toti sa colaboreze, vrea discutie deschisa. Si asta mi se pare foarte interesant.

E adevarat ca ai schimbat personajele din Atonement?
KK: Da, pentru ca la inceput m-a pus in rolul lui Briony adulta. Am citit scenariul si nu mi-a convenit asta. Din diverse motive, pur si simplu m-am indragostit de Cecilia, si cand am stat de vorba cu el, i-am pus-o in fata pe “Cecilia” mea, iar el mi-a aratat cum e rolul lui Briony. Si fiind amandoi convingatori, ne-am convins unul pe altul ! Insa pana dupa pranz, el dorea ca eu s-o joc pe Cecilia, iar eu voiam s-o joc pe Briony. Confuz intr-adevar, iar dupa alte doua intalniri, a iesit ca o s-o joc pe Cecilia. Asa ca m-am bucurat !

Ai intrat in atmosfera istorica?
KK: Intotdeauna m-a fascinat perioada aceea. Si cred ca oricine sta la Londra, sau in alte orase engleze, are de vazut inca urmele pe care le-a lasat al doilea razboi mondial pe oras. Si e greu sa nu te intereseze asta. Asa ca, da, mi-a placut sa cercetez subiectul, ca si filmele engleze din epoca respectiva. Desi stiam mai multe despre cele americane, cele britanice imi erau inca necunoscute.


Ce pareree ai despre agitatia legata de filmul acesta, intrr-un context cultural mai larg? E de bine sau de rau?
K.K: Intotdeauna ma gandesc ca e minunat sa te implici intr-un film pe care oamenii il plac din toate punctele de vedere. Euforia noastra a venit de la criticile pozitive, de la faptul ca oamenii s-au dus in diverse tari sa il vada, si au spus "chiar ne place". Asadar, concluzia e pozitiva. Cred ca atunci cand incepi sa te gandesti la Oscar - si s-o spui apoi imediat - inseamna ca toate merg foarte bine, ca ceva undeva s-a potrivit. Se crede ca daca nu esti nominalizat la Oscar, sigur ceva n-a mers bine. Dar nu e chiar asa.

Cat priveste premiile, care au fost filmele preferate de anul acesta?
KK:  Imi place "Michael Clayton". Ultima scena, cu genericul, e fermecatoare.Si mi-a placut monologul din deschidere cu Tom Wilkerson, a fost minunat.
Mi-a placut si Marion Cotillard in "La Vie En Rose" - de asemenea, surprinzatoare. Si Into the Wild. Am fost asa de inspirata de filmul acesta, incat l-am vazut cu cativa prieteni si am vorbi toata noaptea si dimineata urmatoare. Nu ai cum sa ceri mai mult de la un film. Si e un film nou, foarte interesant, din germania "The Counterfeiters". Personajul principal e super

Atonement e o adaptare literara.Care a fost cartea ta preferata cand erai copil?
KK:  Cred ca a fost "Mandrie si prejudecata". Am fost obsedata de ea de la 8 ani.

Acum spune-ne totul despre cum l-ai sarutat pe James McAvoy in film.
KK:  Da, saruta excelent. Zic asta pentru ca am mai fost intrebata de multe ori cine saruta mai bine, Johnny Depp sau Orlando Bloom. Si am zis prosteste, James Mc Avoy. Asa ca uite ce aud acum : "Deci, James McAvoy saruta mai bine decat Johnny Depp!" .Toti saruta bine,de ce-si fac atatea probleme?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells