Interviu cu regizorul Europolis

de Cinemagia, produs de Music Channel în 14 Dec 2010
Interviu cu regizorul Europolis

Dacă încă nu aţi văzut filmul Europolis, coproducţie Franţa-România, cu Adriana Trandafir în rol principal, mai aveţi o şansă să-l prindeţi la cinema în Bacău, Oradea şi Constanţa. Cornel Gheorghiţă, regizorul, explică în materialul video de mai jos, ce ne apropie şi ce nu de acest eastern balcanic - impregnat de universul fantastic al prozei lui Mircea Eliade.

Europolis începe în micul port al Sulinei, UNDE soseşte o telegramă din Franţa: Luca, pe care toată lumea îl ştia îngropat de mai bine de 50 de ani în cimitirul de la marginea oraşului, tocmai a murit. Sora lui, Magdalena (interpretată de Adriana Trandafir), însoţită de fiul ei, Nae (jucat de Áron Dimény), trebuie să plece în Franţa pentru a lua în primire "moştenirea". Ajunşi la celălalt capăt al continentului, pe malul Atlanticului, cei doi îl întâlnesc pe şamanul Ata (Joseph Otteno), prietenul cel mai bun al lui Luca.

El le dezvăluie ultima dorinţă a acestuia înainte să moară. Moartea lui Luca le marchează drumul de întoarcere mai mult decât Magdalena şi Nae şi-ar fi putut închipui. În această tranziţie instabilă, sufletul întâlneşte îngerii, vămile văzduhului, diavolii, îngerii păzitori

 

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Champion pe 1 aprilie 2012 08:35
nu ma convinge

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells