Concertul, nominalizat la Globurile de Aur

de Ştefan Dobroiu în 14 Dec 2010
Concertul, nominalizat la Globurile de Aur

Coproducţia franco-română Concertul, în regia lui Radu Mihăileanu, este una dintre cele cinci producţii non-americane nominalizate la Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin.

Poţi vedea lista completă a tuturor categorilor şi-a titlurilor şi actorilor nominalizaţi aici.

Filmul lui Mihăileanu, care reprezintă Franţa, a primit deja două premii Cesar, Oscarurile franceze, ca şi patru premii Gopo, echivalentul lor românesc.

Concurenţii Concertului la mult-râvnitele Globuri sunt Biutiful, al mexicanului Alejandro González Iñárritu, The Edge/Kray, al rusului Alexey Uchitel, Io sono l'amore/I Am Love, al italianului Luca Guadagnino şi In a Better World/Hævnen al danezei Susanne Bier, deja câştigătoare de Oscar pentru After the Wedding, în 2007.

Concertul spune povestea lui Andrei Filipov, dirijorul de prestigiu al celei mai mari orchestre din Rusia, Orchestra Bolşoi. Deşi considerat un geniu în Occident, este concediat în timpul erei comuniste, în plină glorie: refuzase să renunţe la toţi interpreţii săi din orchestră care erau evrei, “jidani şi duşmani ai oamenilor”, inclusiv la cel mai bun prieten al său, Sacha Grossman. Andrei s-a afundat în băutură şi depresie. Acum are 50 de ani şi încă lucrează la Bolşoi, ca om de serviciu. Dar într-o noapte, în timp ce făcea curat în biroul noului director, Andrei descoperă o metodă de-a redobândi gloria de altădată...

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 16 ianuarie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Krakatau pe 14 decembrie 2010 19:20
Foarte frumos. Nu vom castiga, dar si o nominalizare e de laudat ;)
dream pe 14 decembrie 2010 20:19
Si de ce ar trebui sa ne intereseze daca tot reprezinta Franta?.. Cum va urca cinematografia romaneasca pe cele mai inalte culmi aceasta nominalizare? In fine.. e o coproducţie România-Franţa-Italia-Belgia care a luat pana acum premii in Franta, Italia si Romania.. Cum Oscarurile nu se dau in Belgia.. dar le tin pumnii..
sabinalin pe 14 decembrie 2010 23:40
Performanta extraordinara pentru "Le concert", film ignorat de criticii romani, probabil ca Radu Mihaileanu nu face parte din nici o gasca... Sau or fi fraieri americanii ca l-au nominalizat? Din aceasta dilema nu putem iesi, am zis!!!
psihologu pe 15 decembrie 2010 11:06
Nu am avut ocazia sa-l vad dar dupa cum am citit prin presa si am ascultat criticile altora imi doresc sa-l vad...sunt de acord cu cei mai de sus
alexaa pe 15 decembrie 2010 16:02
am asteptam la o nominalizare pt DiCaprio.......poate mai mult noroc la oscar desi ma indoiesc
ioana.daian pe 24 decembrie 2010 23:06
Radu Mihaileanu este pentru cinematografie ce a fost Brancusi pentru sculptura, ce au fost Vuia si Coanda pentru aviatie, ce a fost Paulescu pentru medicina, ce a fost Eminescu pentru poezie! Fiti mandri ca avem o asemenea VOCE a Romaniei, oriunde ar rasuna ea! Faceti-va propriul cadou de Craciun si vedeti-i filmele, adevarate regale pentru minte si suflet!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells