"Ingerul necesar" - din 19 octombrie, in cinematografe

12 Oct 2007
"Ingerul necesar" - din 19 octombrie, in cinematografe

"Ingerul necesar", lungmetrajul de debut al regizorului Gheorghe Preda, va avea premiera in cinematografele noastre pe 19 octombrie. Impecabil vizual, cu un scenariu castigator la concursul de proiecte cinematografice al CNC, "Ingerul necesar" este (si probabil va ramane) un film sui generis in peisajul cinematografic romanesc.

"Ma intereseaza cu totul alte lucruri decit feliile de realitate. Sint atasat de fotografie si de arta contemporana, mai ales de cea conceptuala [...]. Vizualul e pe primul loc in preocuparile mele. Nu voi face niciodata filme 'de actori'. Ma intereseaza prezenta unui individ mai mult decit jocul sau" declara regizorul, care lucrat in televiziune de la terminarea facultatii - la ProTv, apoi la TVR si Antena 1, dupa care a fost director de creatie la MTV Romania, in prezent fiind lector universitar drd. la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica. Este in acelsi timp si regizorul artistic al postului de televiziune Realitatea TV.

 "Mi-ar placea ca intr-o zi sa fac filme fara poveste, care sa fie ascultate in sali de concerte si sa fie expuse in muzee de arta contemporana" a fost concluzia regizorului la marturisirile despre "Ingerul necesar".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells