"Incremeniti in timp" la Tema de vineri

17 Oct 2008
"Incremeniti in timp" la Tema de vineri

In aceasta seara, de la ora 20.30, TVR Cultural va invita la "Tema de vineri" sa descoperiti una dintre paradoxalele tipuri de civilizatie, in care cuvantul paria nu este un adjectiv ci un substantiv dureros de comun. Paradoxurile temporale ale civilizatiei continua sa ne uimeasca. In drumul ei, umanitatea taraste dupa ea o trena stranie de organizari sociale, economice sau religioase. O trena facuta din petice ale unor epoci de mult apuse.

In acest moment, pe planeta numita Pamant, coexistã organizarea tribala alaturi de democratii de diverse tipuri, comportamentul de tip ev mediu alaturi de atitudiniea ultra-sofisticata a detinatorului de pasaport pentru Cosmos.

Documentar prezentat, "Exclusii" (Grecia, 2006) este realizat de George Avgeropoulos. In India, 160 milioane de oameni s-au nascut in afara oricarei caste; ei se numesc Intusabili si nimeni nu are voie sa-i atinga, de teama sa nu faca vreo infectie ! Ei nu au acces la apa potabila, nu le este permis sa intre in temple sau sa foloseasca mijloacele de transport in comun.

Un documentar zguduitor despre discriminare sociala care, avand religia drept alibi, s-a perpetuat de secole.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells