« Înapoi la pagina festivalului

In the Fog, cu românul Vlad Ivanov, ia premiul FIPRESCI

de Gloria Sauciuc in 26 Mai 2012
In the Fog, cu românul Vlad Ivanov, ia premiul FIPRESCI

In the Fog, cu românul Vlad Ivanov în rol de nazist, obține sâmbătă la Cannes Premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film, considerat fiind cel mai bun film din principala secțiune competițională.

Beasts of the Southern Wild, din secțiunea Un Certain Regard, a luat - de asemenea - premiul FIPRESCI la secțiunea lui, pe când cel mai bun film din "Quinzaine des Réalisateurs" a fost considerat de presa internațională filmul Hold Back.

Subiectul filmului In the Fog este descrierea unor evenimente petrecute în vieţile unor personaje în timpul războiului, în toamna şi iarna lui 1942. Dar e vorba şi de un mesaj alegoric: obscuritatea unei societăţi îngenuncheată în faţa războiului, şi zădărnicia vieţii într-o astfel de lume, unde omul este condamnat la moarte fără apel de însăşi societatea căreia îi aparţine. Imaginea filmului este semnată de românul Oleg Mutu.

The Hunt obține premiul Juriului Ecumenic

Drama The Hunt, în regia lui Thomas Vinterberg, a obținut sâmbătă la Cannes premiul Juriului Ecumenic. Motivația juriului a fost că regia lui Thomas Vinterberg este o puternică declarație - arătă o nouă perspectivă asupra societății moderne, care-i privește pe adulți și copii; lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par. Un interviu cu protagoistul filmului, Mads Mikkelson, puteți citi aici. Beasts of the Southern Wild obține o mențiune specială din partea Juriului Ecumenic.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 26 mai 2012 23:32
Ma bucur pentru el ca a facut parte dintr-o echipa castigatoare.
alex_il_fenomeno pe 14 iunie 2012 10:45
foarte tare ! esti mandru ca esti roman cand citesti asemenea lucruri .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells