In Buftea, s-au incheiat filmarile la The Wind in the Willows

4 Aug 2006
In Buftea, s-au incheiat filmarile la The Wind in the Willows
Pe 28 iulie s-au incheiat in Studiourile MediaPro din Buftea filmarile la THE WIND IN THE WILLOWS, o coproductie Box TV, Muse Entertainment si MediaPro Pictures pentru BBC. Bob Hoskins, nominalizatul OSCAR, Imelda Staunton si Matt Lucas, laureatii BAFTA, au sarbatorit un Craciun englezesc in acest iulie canicular.
 
FILMARILE
Intre 12 iunie si 28 iulie, in Studiourile MediaPro din Buftea a prins viata una dintre cele mai indragite povesti pentru copii din Marea Britanie, THE WIND IN THE WILLOWS.
Personajele, animale care vorbesc si imita comportamentul uman; intriga, ce aduce in discutie teme ca prietenia, curajul si generozitatea, precum si locatia idilica sunt ingredientele unei povesti fantastice de care se bucura atit copiii, cit si adultii, si ale unui film pentru toate virstele, dupa cum preconizeaza realizatorii lui.
Bursucul (Bob Hoskins), Broscoiul (Matt Lucas), Soarecele (Mark Gatiss) si Cartita (Lee Ingleby) le-au dat de furca make-up artistilor in incercarea de a sugera caracteristicile acestor animale, fara a ascunde insa personalitatea distincta a fiecarui actor. De aceea, acestia au trebuit sa recurga la detalii subtile, dar sugestive, puse in practica in lungile sedinte de machiaj (mustati si sprincene pentru Soarece, o peruca bicolora pentru Bursuc, cateva pustule strategic asezate pe fata Broscoiului sau obturarea efectiva a urechilor Cartitei).
Decorurile construite special intr-un timp record (case englezesti strabatute de radacini de copac sau un donjon rece si inspamintator), masinile de epoca precum si locatiile aflate in imediata apropiere a studioului (lacul, padurea cu salcii) au contribuit decisiv la recrearea lumii din poveste, neatinsa de vreme, atit de necesara atmosferei filmului, un personaj principal in THE WIND IN THE WILLOWS. „Acesta a fost unul din avantajele de a lucra in Romania, am putut construi decoruri superbe, asa cum ne-am dorit, dar de doua ori mai mari decat am fi construit in Anglia, de exemplu, ceea ce ne-a ajutat foarte mult la filmari” spune Rachel Talalay, regizor.
Probabil ca cel mai mare inamic al acestor filmari a fost canicula, dar profesionalismul echipei, combinat cu simtul umorului si intelegerea artistilor au facut posibila recrearea unei atmosfere autentice de Craciun englezesc (cu ninsoare si chiar viscol, ghirlande la ferestre, mincaruri traditionale si colindatori), filmul urmind sa fie difuzat chiar in perioada Sarbatorilor de Iarna pe BBCOne.
Cei patru protagonisti au profitat de zilele lor libere pentru a merge pe urmele lui Dracula, la Bran, singurul ‘dezamagit’ fiind Bob Hoskins care a nimerit una dintre zilele in care castelul nu putea fi vizitat. Si, desi niciunul nu s-a intalnit cu personajul lui Bram Stoker, s-au intors profund impresionati de peisajele intilnite pe drum!
Aflat la a patra colaborare cu Studiourile MediaPro, Gub Neal, producatorul acestui film, a declarat: „Sunt doua motive principale pentru care m-am intors in Romania. Unul este cel economic: preturile sunt fantastice. Celalalt tine de mediul de aici, de la Studiourile MediaPro, care este foarte bun pentru genul de filme pe care le fac eu - ambitioase, cu continut bogat si multa istorie, care presupun construirea unor decoruri elaborate. Mai este si un al treilea element. Pentru mine este foarte placut sa muncesc cu o echipa internationala, in care romanii isi gasesc usor locul prin temperamentul lor. Resursele umane sunt foarte valoroase in Romania, asa cum nu cred ca se intampla in Ungaria, Cehia sau altundeva. Acest lucru este o avutie nationala. Aveti o certa inclinatie catre un mod de lucru prietenos, flexibil. Din acest punct de vedere, experienta mea aici a fost intotdeauna buna.”
 
COPRODUCATORII
Box TV, principalul producator independent de film din Marea Britanie, este la a patra colaborare cu Studiourile MediaPro, confirmind astfel succesul primelor trei – Sweeney Todd (2005), Gunpowder, Treason and Plot (2003) si Boudica (2002).
Muse Entertainment Enterprises este un important producator de film si televiziune din Canada.
MediaPro Pictures continua cu THE WIND IN THE WILLOWS implicarea sa in proiecte de film internationale, consolidindu-si astfel pozitia de jucator principal pe piata de productie de film din Romania si unul dintre cei mai importanti din Europa.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells