HBO, interesat de American Gods

de Ştefan Dobroiu în 15 Apr 2011
HBO, interesat de American Gods

Premiat cu mult-râvnitele premii Hugo şi Nebula, romanul American Gods, semnat de Neil Gaiman (a scris şi Stardust, ecranizat în 2007), ar putea deveni un serial fantasy pentru HBO.

Postul TV a început tratativele pentru achiziţionarea drepturilor de ecranizare, anunţă Deadline, existând mari şanse ca în curând să înceapă producţia unui episod pilot. American Gods ar putea fi următorul mare succes al HBO, cu o difuzare posibilă pentru 2012.

Publicat în 2001, romanul spune povestea unei bătălii între zeii vechilor credinţe, fiinţe mitologice cu puteri la fel de mari pe cât credinţa omenirii în ele. Pe măsură ce secolele trec, credinţa oamenilor dispare, iar vechii zei sunt înlocuiţi cu unii noi, tehnologici, precum internetul, medicamentele, celebritatea sau mass-media.

În centrul romanului se află Shadow, un fost puşcăriaş, care după eliberare se angajează gardă de corp pentru domnul Wednesday, un bărbat ce plănuieşte o călătorie de-a lungul şi de-a latul Statelor Unite. Curând Shadow îşi va da seama că Wednesday este de fapt Odin, vechiul zeu scandinav, şi că prietenii şi cunoştinţele vizitate sunt zeităţi ale vechilor religii, pe care Wednesday le cheamă la luptă împotriva noilor zei ai Americii.

Până la American Gods, HBO lansează serialul fantasy Urzeala Tronurilor/Game of Thrones, difuzat şi în România la câteva ore de la premiera americană.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
johnnyg pe 15 aprilie 2011 16:16
Ideea e pur si simplu geniala.
Crok pe 15 aprilie 2011 18:16
chiar suna excelent serialul!
Solis pe 15 aprilie 2011 20:13
recomad si Cartea cimitirului scrisa tot de Neil Gaiman

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells