Hai la vânătoare!

de Ştefan Dobroiu în 5 Apr 2010
Hai la vânătoare!

De-abia a trecut Paştele, aşa că Cinemagia te provoacă la o vânătoare de... ouă şi la un mic concurs! (UPDATE: acesta a fost câştigat deja). Chiar dacă la noi în ţară nu există obiceiul ca în duminica Paştelui copiii să alerge prin grădină sau prin casă după ouăle de ciocolată ascunse de părinţi, nimic nu ne împiedică să facem asta cu echivalentul acestui obicei în ceea ce priveşte filmele.

Ai auzit de aşa-zisele "Easter eggs" din filme? Încă nu se ştie cine este la originea conceptului, dar cert este că mulţi regizori aleg să-şi surprindă spectatorii cu surprize foarte bine ascunse în filmele lor, surprize pe care numai un fan înrăit le-ar putea găsi. Unele din primele ouă de Paşte sunt celebrele apariţii ale lui Alfred Hitchcock în filmele sale, unele atât de fugitive şi atât de bine mascate, încât devin aproape imperceptibile. Să spunem că cel mai apropiat de un "ou de Paşte" este "cameo"-ul regizorului din Lifeboat, unde nu-i decât "protagonistul" aproape sferic al unei reclame la un produs de slăbit! O poţi vedea în imaginea de mai jos. Şi că veni vorba de vânătoare, trebuie să spunem că pe Hitchcock îl irita nespus obsesia spectatorilor de a-i descoperi silueta sau persoana în filme. Ca să-i facă să se concentreze la intrigă, regizorul a început la un moment dat să "apară" într-una din secvenţele de început, pentru ca spectatorul "calmat" să poată fi captivat de poveste...

Prince of Persia: The Sands of Time vine în România pe 28 mai, iar cei de la Disney ne-au bombardat (şi o vor face şi în continuare) cu fel de fel de materiale despre această mega-aventură a lui Jake Gyllenhaal inspirată de celebrul joc omonim. Dar la începutul lui 2009 nu se ştia mai nimic despre filmul produs de Jerry Bruckheimer, iar una dintre principalele preocupări ale fanilor era viitorul aspect al prinţului. La sfârşitul lui ianuarie a venit bomba: posterul noului blockbuster urma să fie inclus sub forma unui "ou de Paşte" în... comedia romantică Mă dau în vânt după cumpărături. Nimeni n-a zis că Bruckheimer nu are umor, iar ideea ca posterul celui mai plin de acţiune fantasy din 2010 să fie arătat printre atâtea ţoale, farduri şi gureşe chicoteli ale simpaticei Isla Fisher era absolut genială. Fetelor, dacă v-a uimit că prietenul v-a însoţit fără să crâcnească la această ecranizare după romanul lui Sophie Kinsella, aveţi acum explicaţia. Ce nu ştim este dacă a şi reuşit să observe posterul, căci acesta apărea doar reflectat în geamul unui taxi care o purta pe Fisher prin Times Square. Iată-l mai jos, alături de posterul G-Force, şi el încă nelansat pe atunci.

Nu te gândi că Bruckheimer este primul care a avut ideea. Poate-ţi mai aminteşti isteria care a cuprins site-urile specializate (inclusiv Cinemagia), la vestea că un poster Batman vs. Superman trona în aceeaşi Time Square în I Am Legend, SF-ul plin de vampiri cu Will Smith în rolul principal. Cu data de "lansare" programată pentru 15 mai 2010, posterul a aprins imaginaţia fanilor, convinşi că un astfel de proiect este deja în cărţi. Valurile de supoziţii au fost oprite scurt când regizorul Francis Lawrence a infirmat că posterul ar trimite la un proiect avut în plan de producătorul Warner, deţinătorul drepturilor pentru Batman şi Superman. Poţi vedea jos posterul şi S-ul lui Superman aplicat pe liliacul stilizat al lui Batman.

Tocmai ce-am aflat că un actor de origine română va interpreta un rol important în The First Avenger: Captain America (detalii aici), aşa că ia să ne aplecăm şi asupra acestui cel mai american dintre toţi supereroii. Ai văzut Iron Man? Ei, atunci sunt mari şanse să nu fi observat şi apariţia celebrului scut al căpitanului America într-una din scene. Poţi vedea în montajul de mai jos unde anume apare, iar implicaţiile sunt dintre cele mai interesante. Ştim că atât Iron Man cât şi căpitanul America vor apărea în The Avengers, filmul care va reuni mai mulţi dintre supereroii Marvel într-o superechipă, iar din prezenţa scutului în laboratorul lui Tony Stark putem înţelege că acesta l-a îmbunătăţit sau reparat. Asta înseamnă pe de o parte că şi The First Avenger: Captain America ar putea să fie realizat într-o manieră la fel de realistă ca primul Iron Man şi că există o mică şansă să-l întrezărim mai bine pe eroul în costum roş-alb-albastru în continuarea ce se va lansa în România pe 30 aprilie (atenţie, cu o săptămână ÎNAINTE de premiera americană!).

Şi acum să ne jucăm un pic. Poate nu ştii, dar campionii ouălor de Paşte sunt vrăjitorii de la Pixar, care "plantează" indicii despre următoarele proiecte în absolut toate filmele lor. Te invităm să te uiţi la cadrul de mai jos, luat din animaţia Up/Deasupra tuturor, şi să ne spui ce personaj din Toy Story 3 poţi observa şi cum îl cheamă pe acesta. Cel care ne spune primul numele personajului din al treilea Toy Story primeşte un DVD! Atenţie, trebuie să ai cont pe Cinemagia şi să fii logat ca să participi la concurs.

Care ţi se pare cel mai interesant ou de Paşte de mai sus? Ce alte indicii ai observat în filmele văzute la cinema?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
valik pe 5 aprilie 2010 22:31
Personajul este Lots-O'-Huggin' "Lotso" Bear si este chiar langa pat :)
bogdan0125 pe 5 aprilie 2010 22:38
S-a cam dus a doua zi de Paste. Daca postati articolul mai de dimineata era mai bine.
cataradu pe 5 aprilie 2010 22:40
pare a fi dolly daca nu ma insel
Radu1711 pe 5 aprilie 2010 22:56
Batman si Superman, G-Force si Prince of Persia
dumi777 pe 5 aprilie 2010 23:02
Lots O'-Huggin'-Bear - langa pat :)
f ingenios, nu l-am observat in "Up"
Tin minte in "Monsters Inc." una din jucariile lui Boo era pestisorul Nemo (din cadrul urmatorului lor proiect)

monisss pe 5 aprilie 2010 23:07
Da este ursul roz pe nume Lotso, care se pare ca va interpreta un personaj negativ
Mosor Vlad pe 5 aprilie 2010 23:19
Lots-o'-Huggin'Bear
Kalrak pe 6 aprilie 2010 00:05
Ştefan Dobroiu vrea sa ii cautam ouale cam tarziu.
StefanDo pe 6 aprilie 2010 09:27
se pare ca valik a castigat concursul la nici o ora dupa postarea articolului :) felicitari! kalrak, n-ai voie sa-mi cauti nici macar un ou :P
kayleen pe 6 aprilie 2010 09:41
Este exact langa pat ursuletul denumit Lots-O'-Huggin' Bear interpretat de Ned Beatty in Toy story 3.
cavallioty pe 6 aprilie 2010 09:59
si in Twilight a aparut autoarea cartii,cand Bella lua masa cu tatal ei era la bar cu un laptop
aurelia50 pe 6 aprilie 2010 12:45
Personajul este Lots-O'-Huggin' "Lotso" Bear si este chiar langa pat :)
catalin1205 pe 6 aprilie 2010 12:52
Ca veni vorba: pe ale lui Nastase le vedem in vre-un film,fie si de animatie?
freddie pe 6 aprilie 2010 12:58
este vorba de lotso ,ursul de langa pat ,rol interpretat de Ned Beatty.
valik pe 6 aprilie 2010 13:02
Yeey ! Multumesc :D Uite ca pana la urma, desi s-a lasat asteptat, a venit si la mine Iepurasul (de la Cinemagia). Sunt curios despre ce dvd e vorba.
DarkTroianu pe 6 aprilie 2010 13:03
Si mingea aceea (Luxo ball) a aparut in foarte multe filme cum ar fi toy story, monsters inc. In Finding Nemo un pusti citeste o revista de benzi desenate pe care apare Mr. Incredible (The Incredibles nu fusese lansat pana atunci )
monisss pe 6 aprilie 2010 13:48
ah ce frumos :-X mai vrem concursuri dinastea :D
lluminita pe 6 aprilie 2010 15:54
Personajul este TIANA,din "Printesa si broscoiul".
deea.1505 pe 6 aprilie 2010 19:10
andreea si nume pentru film orice eu cu palcere :D:D:D
tibycom pe 6 aprilie 2010 19:18
da, trebuie sa te uiti foarte atent la un film incat sa observi astfel de mici detalii. am revazut indiana jones de curand si am observat ca un bar de unde iesea indiana se numea obi wan kenobi
NoxLamia pe 6 aprilie 2010 20:07
Observasem in Confessions Of A Shopaholic poster-ul cu Prince Of Persia si chiar ma gandeam ce cauta acolo avand in vedere ca mai era un an si ceva pana la PoP.
booghy pe 7 aprilie 2010 12:01
tare concursul mai vrem
mr . morbius pe 7 aprilie 2010 17:59
mai vrem
mr. kat x-ray pe 7 aprilie 2010 17:59
mai vrem mai vrem
Blu3sky pe 7 aprilie 2010 20:40
chiar nu aveam idee de aceste easter eggs. sa fiu mai atent de acum in colo :))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells