Gala Oscar 2011: momentele cheie

de Gloria Sauciuc în 1 Mar 2011
Gala Oscar 2011: momentele cheie

Un palmares fără surprize substanţiale şi o gală Oscar plicticoasă sunt atributele acestei ediţii ale celui mai popular eveniment cinematografic de pe Glob.

Peste 10.000 de cinefili din toată lumea au prezis că Discursul regelui va lua Oscarul, pe site-ul celebrului critic de film Roger Ebert, iar în România cei aproape 4000 de cinefili care au făcut predicţii pe cinemagia.ro s-au apropiat foarte mult de palmaresul anunţat pe 28 februarie. Singura categorie la care s-au înşelat atât specialiştii, cât şi publicul larg a fost 'Regia': Tom Hooper şi-a învins principalul contracandidat - favoritul David Fincher. Dacă palmaresul nu a ridicat controverse, nici gala nu a putut crea o contrapondere la un eveniment destul de liniar, fără surprize.

Anne Hathaway şi James Franco au excelet în montajele video care au precedat şi presărat gala, dar nu au reuşit să ridice prin propria prestaţie replicile plate pe care le aveau de spus în prezentarea live. Hatthaway părea că se distrează de una singură pe scenă, afişând un zâmbet montat de o parte şi de alta a urechilor, iar Franco a fost fără sare şi piper, nici măcar când s-a costumat în Marilyn Monroe, deşi ca actor e adorabil. Mult-trâmbiţatul moment Grease, în care Franco şi Hathaway reacreau momentul de dans dintre John Travolta şi Olivia Newton-John (din 1978) nu a mai avut loc, în schimb Anne a cântat de una singură, precizând că a rămas fără partener, iar noi înţelegem că era vorba de Hugh Jackman - de vreme ce ea cânta despre un "huge jackass".

Să ne concentrăm atenţia asupra a ceea ce nouă, celor de la Cinemagia, ne-a plăcut - totuşi - la Gala Oscar 2011, care s-a încheiat luni dimineaţă, la 6.45.

Cel mai bun discurs al Galei
David Seidler, în vârstă de aproape 74 de ani, a obţinut Oscarul pentru Cel mai bun scenariu original, cu filmul Discursul regelui,  iar elocinţa şi-a dovedit-o pe scena Kodak Theatre din Los Angeles, luni noapte. El însuşi bâlbâit în copilărie, a acceptat statueta în numele tuturor bâlbâiţilor din lume. "Avem o voce şi am fost auziţi!", a concluzionat Seidler, nu înainte de a mărturisi că tatăl lui mereu îi spunea că el va câştiga aprecierea ceorlalţi, dar mai târziu. "Cred că sunt cea mai în vârstă persoană care obţine acest premiu,. Sper ca acest record să fie bătut cât mai repede şi cât mai des".

Mamele au fost vedetele serii
Tom Hooper, câştigătorul Oscarului pentru regia filmului Discursul regelui, a mărturisit că propria mamă i-a dat ideea de a lua cârmele producţiei The King's Speech. "Adevărata lecţie este să asculţi întotdeauna de mama ta", a concluzionat Hooper. Pe de altă parte, Anne Hatthaway a avut un schimb de replici cu mama sa, aflată în sală, aceasta din urmă ridicându-se în picioare şi atrâgându-i atenţia lui Hatthaway să stea drept. Şi bunica lui Franco s-a aflat printre invitaţii Galei, iar ea a spus foarte încântată că l-a zărit pe Marty Mark (s-a referit la actorul Mark Wahlberg, cunoscut ca Marty Mark pe când era rapper).

Plătirea de poliţe? Cel puţin poante reuşite
Anne Hathaway a atras atenţia, chiar la începutul galei, că NU a fost nominalizată la Oscar pentru interpretarea ei din filmul Dragoste şi alte dependenţe, în care apare nud. Apoi, nostalgică, a spus că era o vreme când dacă te dezbrăcai, erai automat nominalizat... Bănuim că actriţa Kate Winslet a sughiţat la acestă poantă. Un alt moment simpatic a fost când pe scenă au apărut Russell Brand şi Helen Mirren, pentru a anunţa Cel mai bun film străin. Mirren a prezentat categoria în franceză, iar Brand a făcut-o pe translatorul, traducând cu totul altceva, poate gândurile actriţei: şi anume că ea a jucat mai bine rolul Reginei Elisabeta a II-a în The Queen (2006) decât l-a jucat Colin Firth pe George al VI-lea...

Cea mai buna salvare de situaţie

Discursul de mulţumire al lui Christian Bale a fost sincer şi modest (chiar a făcut haz de gafele din trecut), dar actorul părea să fi uitat prenumele soţiei sale, Sibi! Şi-a adus aminte de publicul lui dickelund.com, dar nu şi de mama copilului său? Oricum, nu contează, i-a adus un omagiu sentimental, numind-o "catargul meu prin furtunile vieţii"...

Cel mai simpatic cuplu pe scenă: Jude Law şi Robert Downey Jr.
Cei doi s-au tachinat reciproc, într-un moment cu totul foarte amuzant. Atunci când Law a prezentat, sârguincios, categoria cu nominalizaţii la Oscarul pentru efecte speciale, Downey Jr. l-a întrerupt pentru a critica - şi asta nu numai o data. "Dacă n-ar fi fost ei, cea mai apropiata asemanare a ta cu un supererou ar fi fost atunci în 2001, când ai fost prins într-un hotel ieftin cu o femeie îmbrăcată în Bat Girl", l-a punctat Law pe starul din Iron Man. După o pauză de stupoare, Downey Jr. a clarificat. "În primul rând, hotelul ieftin costa 1250 $ pe noapte, şi asta cu discount. Apoi, se întâmpla în 2000 şi nu în 2001. Şi, cel mai important, era îmbrăcată ca Wonder Woman". Mai apoi, Downey Jr. adaugă: "Jude Law nu mai are acces la after-party-uri, dacă vreţi să stiţi. Apoi Jude Law i-a pus mâna pe piept lui Downey Jr. cerându-i să tacă.

Care a fost momentul tău preferat?

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alina pe 1 martie 2011 10:31
au fost simpatici tare Jude Law şi Robert Downey Jr. dar nu prea a ras nimeni
Adi pe 1 martie 2011 11:05
>>Marty Mark (s-a referit la actorul Mark Wahlberg, cunoscut ca Marty Mark pe când era rapper).>>

E Marky Mark, nu Marty Mark.

Madalinutza25 pe 1 martie 2011 11:18
cand apar castigatorii la cinemagia? cei care au prezis ... :)
Morphy pe 1 martie 2011 11:33
http://www.cinemagia.ro/stiri/castigatorii-concursului-de-predictii-oscar-17559/
Borty Bark pe 1 martie 2011 12:12
Marty, Marky...

Daca asa e scris in DailyRecord, de ce aici s-ar scrie altfel?

lamationairetia pe 1 martie 2011 12:17
In timpul prezentarii asteptam ceva mai iesit din comun, care sa dea sens unei gale altminteri anosta. Previzibilul castigator, mi-a creat o inevitabila deziluzie. Daca aveau cam aceleasi pareri cu cei de la Glob si cu Bafta, atunci ar putea renunta la gala Oscar!!!!
legolas05 pe 1 martie 2011 12:34
foarte fain au prezentat James Franco si Anne Hathaway,mia placut
Carys pe 1 martie 2011 12:48
Gloria, nu fi carcotasa!!! :ras:
Christian Bale era evident coplesit de moment si chiar as putea spune ca a dat dovada de multa vulnerabilitate cand i-a multumit sotiei...in niciun caz nu se pune problema ca el sa-i fi uitat numele! :rolleyes:
Oricum, ma bucur nespus de mult pentru Bale - era si timpul sa primeasca acest Oscar! :D

Bogdan89 pe 1 martie 2011 12:57
Cred ca cel mai bun moment a fost cand a urcat pe scena legendarul Kirk Douglas care desi e trecut de 90 de ani tot a reusit sa faca senzatie.
Daisy2 pe 1 martie 2011 13:06
Mi-a plăcut momentul Kirk Douglas. La cei 94 de ani ai săi şi în ciuda accidentului cerebral vascular suferit, a fost un exemplu bun de luat în considerare. În schimb, atitudinea actriţei Melissa Leo (cică cea mai bună actriţă în rol secundar) a fost jalnică. Să ia bastonul lui Douglas ca să atragă atenţia asupra ei (sau să fie considerată amuzantă) nu a fost o idee inspirată. Prestaţia lui James Franco nu m-a încântat în niciun film, cu atât mai puţin la prezentarea Oscar. Nu comentez motivele posibile, dar la fel de bine putea să stea acasă întins pe canapea cu o punga de popcorn uitându-se la un film prost, atât de indiferent era. Iar Anne Hathaway părea atât de disperată de atitudinea colegului său încât (cu sau fără legătură) se amuza singură în loc să fie atentă la public. Mi-a plăcut Robert Downey Jr. (oricând e o prezenţă plăcută) şi Christian Bale (chiar dacă şi mie mi s-a părut că a uitat numele soţiei). Aş fi vrut să fie prezent din nou Hugh Jackman, ca în 2009, când gala decernării a meritat într-adevăr să fie urmărită.
Moody pe 1 martie 2011 13:29
A fost una dintre cele mai plictisitoare gale, noroc cu mini-chatul cu cinemagisti ;)
Cele mai interesante momente au fost cele cu Kirk Douglas si bunica lui Franco si asta spune multe despre gala.

bomb_squad pe 1 martie 2011 13:39
momentul meu preferat fost cel cu Russell Brand şi Helen Mirren . chiar am ras atunci :))
anutza pe 1 martie 2011 13:58
Gloria articolul e foarte foarte subiectiv, astea puteai sa le scrii pe blogul tau. Pareri personale nu intereseaza pe nimeni
wildinthecountry pe 1 martie 2011 14:13
nici un prezentator de oscar nu a fost mai bun ca si billy crystal
as vrea sa revina pe post de gazda a oscarurilor la anul si in toti anii ce urmeaza
restul sunt jenanti pe langa billy

max pe 1 martie 2011 14:13
unde pot gasi o inregistrare integrala a show-ului..pe youtube inca nu a aparut nimic as vrea sa vad fazele enumerate mai sus..daca stie cineva il rog sa spuna revin mai tarziu sa vad..mersi :D
rob3rt_89 pe 1 martie 2011 14:58
mi-au placut kirk douglas , billy crystal , jt + mila kunis si sandra bullock ...... oricum a fost fain ca au adus omagii filmelor mai vechi ..... finalul cu toti castigatorii si copiii cantand chiar a fost frumos.....
MissBlossom01 pe 1 martie 2011 15:19
Mi-a placut discursul lui Natalie Portman.Si scurta parodie dupa Twilight :)).
ren22 pe 1 martie 2011 15:36
dicursul lui portman a fost super si parodia de la twilight.faza cu bunica lui franco si mama lui anne.oricum in noaptea respectiva nu am dormit decat 2 ore...ma bucur enorm ca natalie a castigat!!am tinut cu ea de la inceput!chiar il merita!are o expresivitate si iti transmite o emotie!nu ca celelalte nu ar fi bune dar de exemplu nicole kidman nu e stilul meu oricum "succesuri" in contiunare natalie si sa fii o mama exemplara!
Unterhaltung pe 1 martie 2011 16:57
Nu as zice c-am avut momente favorite, ca mai toata gala a fost una destul de weird... Cea mai scurta (fara reclame, cam 2 ore si 41 min.), cea mai saraca in poante, in glamour si vedete... Momentul la care am facut "pfuai !" a fost "so fucking easy"-ul Melissei si la care am zambit, momentul Mirren-Brand. Cam atat.
Sarcina a facut-o pe Natalie frumoasa, radioasa, o sublimitate... Iar Bullock si-a revenit spectaculos dupa perioada nasoala de anul trecut.

krelias pe 1 martie 2011 17:33
cand a aparut Kirk Douglas. Credeam ca e mort :)
Imperator pe 1 martie 2011 19:45
Kirk Douglas a fost cel mai tare!
irina793 pe 1 martie 2011 21:24
mi s-a parut haios cand timbarlake a zis ca e banksy ... franco mi s-a parut obosit, fara chef, sau poate era doar stresat, dar il prefer pe el in locul mult prea energicei Hatthaway. Mi-au placut discursurile lui Natalie Portman si a lui Colin Firth... si cantecelul "I don't own a shirt", deci dupa mine ar fi sunat mai tare pus pe melodia de la "you're too big to fit in here" :))
irina793 pe 1 martie 2011 21:25
*desi
max pe 1 martie 2011 23:14
fanzone link-ul tau nu e bun
Ionutz_1304 pe 2 martie 2011 00:07
Prezentatorii - praf!!! Hugh Jackman a fost magistral anul trecut!
Sandra Bullock - amuzanta cand l`a luat la misto pe Jeff Bridges!
Kirk Douglas - pur si simplu genial!!!
Melisa Leo - "cum cacao sa ia trista asta oscaru' ?"
Christian Bale -"eu v`am zis ca e popa, da` voi nu, Batman, Batman"

rob3rt_89 pe 2 martie 2011 11:55
hugh jackman a fost acum 2 ani
doinarac pe 2 martie 2011 13:39
"max" : montajul de la inceputul galei OSCAR il poti vedea aici:
http://oscar.go.com/nominations

doinarac pe 2 martie 2011 13:46
Cred ca si : Christian Bale ar fi putut prezenta gala cu succes.
Nu mai vorbesc de Robert Downey jr + Jude Law, ar fi fost o combinatie mult mai reusite , decat "dezastrul" prezentarii celor 2 alesi total neinspirat. a propos de a mai scadea virsta prezentatorilor cat de cat......
Au avut ce au cautat: ceva "foarte la locul lui", nu ca la Globurile de Aur.
Nici ca putea cineva sa fie mai "la locul lui" decat a fost James Franco. de unde l-or fi vazut ei ca e un bun entertainer, nu stiu.
poate se invata minte si se gindesc mai mult cind desemneaza prezentatorii , nu numai la criteriul varsta tanara!!!!

angesa pe 2 martie 2011 14:55
Oh! Doamne, James franco pèarca a fost pus "sa traga la galere"...
Prezentarea a fost pentru el o corvoada!!!
Parca "era hipnotizat" sa fie blocat ! (flacara violet....l-a lovit !!! :-)) )

anca_luna pe 2 martie 2011 15:00
La repetitii nu l-a vazut nimeni dintre organizatori pe James Franco?
Si gaseau ei o scuza , sa-l imbolnaveasca ceva si sa-l schimbe ... si la gala "se vindeca" si venea doar ca "spectator" sa vada cine castiga la categoria lui....."cel mai bun actor" desi se cam stia.....
Pacat ...putea fi ceva amuzant....la anul trebuie schimbat si regizorul galei...

Kable pe 2 martie 2011 15:13
O seara de-a dreptul incredibila, au fost mari emotii, de exemplu Colin Firth l-am vazut parca nestiind ce sa mai spuna lasandu-se coplesit de emotiii aproape dandu-i lacrimile, la fel s-a intamplat si cu Natalie care am vazut-o la un moment dat cu lacrimi in ochi , bineinteles lacrimi de bucurie, nu au fost filmate si celelalte actrite nominalizate-ca de exemplu Annete Bening care a spus la petrecerea de dupa gala ca e foarte dezamgita ca nu a luat nici un premiu-si nu stiu ce expresie au avut cand s-a anuntat ca Natalie a castigat.
Si James Franco si Anne Hathaway au dat dovada de umor aprope la fel de bun ca anul trecut atunci cand prezentatorii galei au fost Steve Martin si Alec Baldwin.

deea1102 pe 3 martie 2011 17:35
mi-a placut foarte mult momentul Robert Downey Jr.- Jude Law (i-am remarcat de cand au aparut in Sherlock) ... de asemenea momentul lui Kirk Douglas a fost excelent...si Anne Hathaway mi s-a parut foarte potrivita ca si prezentatoare dar clar avea nevoie de un prezentator pe masura...
antenescu pe 4 martie 2011 13:44
Ori a gresit bunicuta, ori voi, modificati totusi! E Marky, nu Marty!
Nora pe 4 martie 2011 14:43
In fiecare dintre ultimii ani am auzit aceleasi texte despre gala... a fost plicticoasa, prezentatorii nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor, filmele au fost nedemne de oscaruri ... cred ca ar trebui sa ne uitam la emotia celor din sala, la satisfactia celor care au castigat, si nu la imperfectiunile momentelor comice.
Articolul de fata e profund biasat, adica parerile autoarei interfereaza prea mult cu acuratetea informatiilor. Doar pentru ca anumite publicatii au catalogat Oscarul 2011 ca fiind nereusit nu inseamna ca asa a fost, doar pt ca d-na/d-soara Sauciuc asa considera nu inseamna ca asa e.

catasmile17 pe 4 martie 2011 16:26
a fost destul de buna prezentarea
mi-a placut :)

mihai19geniu pe 6 martie 2011 11:58
a fost o gala plictisitoare lda mie mia placut franco,a fost mai subtil;da nu premiile nu au fost corecte
jude pe 15 martie 2011 19:38
Cel mai simpatic cuplu pe scenă: Jude Law şi Robert Downey Jr...
Coralie pe 7 mai 2011 08:52
Hey, sbutle must be your middle name. Great post!
jxcwhxrdvh pe 8 mai 2011 05:00
L5Gmly aufshrccasov
kuuqbcdtafc pe 10 mai 2011 07:44
z8FtDd ltagqndpwswo

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells