Festivalul de la Cannes

Filmele care vor da fiori la Cannes

de Gloria Sauciuc in 26 Apr 2009
Bakjwi (Thirst) al lui Park Chan-wook

Filmele din acest an de la Cannes îi vor face pe spectatori să aibă fiori. Dincolo de thrillere, au fost selecționate și cateva horror-uri, plus filme cu imagini foarte violente, brutale, pe lângă un noir, un film cu un preot devenit vampir și un altul în care regizorul oferă o perspectivă a lumii create de diavol și nu de Dumnezeu. Ce o fi fost în mintea selecționerului festivalului de pe Croazetă? S-o fi crezut la Festivalul Filmului Fantastic de la Bruxelles?
Iată, mai jos, despre ce filme este vorba:

Antichrist al lui Lars von Trier (Danemarca/Suedia/Franţa/Italia) este despre Un cuplu nefericit ce se retrage într-o cabană în pădure, sperând să depăşeasca tristeţea pierderii copilului şi căsătoria cu probleme. Însă natura îşi urmează cursul, iar lucrurile merg spre rău, nu spre bine în acest film, care susţine teoria că diavolul, nu Dumnezeu, a creat lumea.

Los abrazos rotos (Spania) al lui Pedro Almodovar nu este horror în adevăratul sens al cuvântului, dar filmul - despre "un om care scrie, trăieşte şi iubeşte în întuneric" - filmat în maniera unui noir american din anii 1950, va face valuri la Cannes și merită interesul fanilor genului.

Enter the Void al lui Gaspar Noé (Franţa) va fi o experiență răvășitoare pentru spectator. Regizorul îşi descrie tentativa de "a reproduce haosul din percepţia şi conştiinţa noastră prin acest film".
"Enter the Void va încerca să meargă un pas mai departe decât predecesorii şi să-şi însoţească eroul nu numai în stările lucide, ci şi în delir: starea de alertă, fluxul conştiinţei, amintiri, vise ... Filmul ar trebui uneori să sperie publicul, să-l facă să plângă, sau, pe cât posibil, să îl hipnotizeze" susține regizorul.

Filmul filipinezului Brillante Mendoza, Kinatay (The Execution of P) este despre un tânăr, absolvent de facultate cu diplomă în criminologie, care vrea să câştige bani pentru a-şi lua prietena de soţie. Un fost coleg de şcoală îi propune să ia parte într-o mică operaţiune alături de câţiva alţi profesionişti, operaţiune pentru care va fi plătit cu 2000 dolari. Acceptă, dar peste puţin timp înţelege că "mica operaţiune" constă în uciderea unei femei şi tranşarea ei în bucăţi.

Filmul lui Isabel Coixet, Map of the Sounds of Tokyo este un thriller în care o tânără japoneză singuratică, lucrând noaptea într-o piaţă de peşte şi din când în când ca asasin plătit, e angajată pentru a ucide un spaniol, învinuit de către un bogat om de afaceri că ar fi provocat sinuciderea fiicei sale. Între timp, un inginer de sunet, îndrăgostit de femeie şi de sunetele oraşului, o urmăreşte pe tânără prin Tokyo.

Bakjwi (Thirst) al lui Park Chan-wook (Coreea de Sud, SUA) este despre un preot iubit şi credincios dintr-un orăşel care se oferă voluntar în cadrul unui experiment medical. Acesta eşuează, iar rezultatul e transformarea preotului într-un vampir. Schimbările fizice şi psihologice conduc la o aventură cu soţia unui prieten din copilărie, nefericită şi obosită de viaţa ei de zi cu zi. Preotul de altădată cade şi mai adânc în disperare şi depravare. Pe măsură ce lucrurile se înrăutăţesc, se luptă să păstreze ce i-a mai rămas din natura umană.

Vengeance (Hong Kong/ Franţa/ SUA) al lui Johnnie To este o poveste brutală despre un francez, fost asasin devenit bucătar, care călătoreşte la Hong Kong pentru a răzbuna moartea fiicei sale.
Cu privire la filmele "în afara competiţiei", cele mai notabile sunt Drag Me to Hell al lui Sam Raimi şi psiho-drama franceză Ne te retourne pas (Don't Look Back), din care ambele sunt proiectate ca parte din "Proiecţiile de la miezul nopţii".

În plus, fanii lui Heath Ledger vor avea ocazia să îl vadă în ultimul rol în filmul The Imaginarium of Doctor Parnassus, al lui Terry Gilliam, care de asemenea va fi proiectat în afara competiţiei.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 20 decembrie 2011 17:56
ce filme incredibile au fost in afara competitiei !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells