Felicia înainte de toate, selectat la Sarajevo

22 Iul 2009
Felicia înainte de toate, selectat la Sarajevo

Felicia înainte de toate, debutul în lungmetraj al scenaristului Răzvan Rădulescu şi al Melissei de Raaf, a fost selecţionat în competiţia Festivalului Internaţional de la Sarajevo, cel mai important festival de film din Europa de Sud-Est, ce se va desfăşura între 12 şi 20 august 2009. Vezi aici cât de mulţi români sunt prezenţi anul acesta la Sarajevo.

Felicia înainte de toate spune povestea ultimei zile a vacanţei anuale în România a Feliciei, care vine regulat să-şi viziteze familia. Pregătirile de plecare sunt laborioase, traficul până la aeroport e infernal şi Felicia pierde avionul. În timp ce încearcă să-şi rezerve un alt bilet, Felicia trebuie să facă faţă celor două familii ale sale: fostul soţ şi copilul, în Olanda, pe de o parte, şi părinţii şi sora din Bucureşti, pe de altă parte. Toate acestea şi comunicarea dificilă cu mama sa, care a însoţit-o la aeroport, fac să iasă la iveală toată suferinţa pe care Felicia a adunat-o în ultimii 20 de ani, petrecuţi departe de familie.   

Rolul principal este interpretat de Ozana Oancea, căreia i se alătură în distribuţie Ileana Cernat, Vasile Menzel, Gelu Niţu, Victoria Cocias.

Felicia înainte de toate a fost scris şi regizat de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf. Răzvan Rădulescu este co-scenaristul filmelor Marfa şi banii, Moartea Domnului Lăzărescu (regizate de Cristi Puiu), Hârtia va fi albastră, Boogie (regizate de Radu Muntean) şi consultant de scenariu pentru filmul 4 Luni, 3 săptămâni şi 2 zile (regizat de Cristian Mungiu). Melissa de Raaf este specializată în arte vizuale şi a scris numeroase scenarii alături de Răzvan Rădulescu.   

Filmul va încheia competiţia Festivalului de la Sarajevo pe data de 19 august.  

Felicia înainte de toate este produs de HiFilm Productions (Ada Solomon) alături de Unlimited Films şi Arte (Franţa), FraKas Productions Ltd. (Belgia) şi Kinorama (Croaţia).

Filmul este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Clir Media, HBO România, CineLink, Balkan Film Fund, Pre Media, SEE Network, Croatian Film Fund.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells