Eroinele lui Tarantino

de Gloria Sauciuc în 13 Mai 2012

Dacă v-am cere să numiţi un regizor de Hollywood care a creat personaje feminine puternice,  numele lui Quentin Tarantino ar avea - probabil - cei mai mulţi suporteri. În această perioadă se difuzează la TV un nou serial, cu noua eroină a lui Tarantino ca protagonistă. E vorba de Kerry Washington, deţinătoarea rolului principal din serialul Scandal, dar şi protagonista din viitorul film al lui Tarantino, Django Unchained.

Iată în continuare care e povestea Broomhildei, şi a celorlante femei puternice din filmele lui Tarantino.

Afișează:
1 din 8
Broomhilda, Django Unchained

Kerry Washington va avea rolul principal feminin în următorul film al lui Quentin Tarantino, Django Unchained, în care va juca alături de Jamie Foxx, Christoph Waltz şi Leonardo DiCaprio. Ea va fi Broomhilda, soţia sclavă a lui Django, pe care acesta o caută după ce s-au despărţit.

Cei de la Indiwire.com au citit scenariul lui Tarantino, iar părerea lor despre modul în care personajul lui Kerry Washington a fost creionat e următoarea. "Nu avem aici o Shosanna precum în Inglourious Basterds. Protagonista nu are parte de acelaşi tratament demn precum Shosanna lui Tarantino, nici pe departe: într-adevăr, e perioada sclaviei şi ea e o femeie de culoare. Există vreo 4 sau 5 scene în care Kerry Washington apare, să zicem "exploatată": vorbim de scene de nuditate, însă şi două alte scene în care e violată de bărbaţi albi. Atunci când e prezentată pentru prima dată, e o femeie al cărei corp e scos la vânzare: mai târziu, e urmărită prin coridoarele unui hotel, complet dezbrăcată şi cu un bici înfăşurat în jurul corpului; şi mai târziu, e încuiată într-o celulă din metal, ca pedeapsă pentru o tentativă de evadare.

Cu siguranţă că asemenea posturi au convenit genului blaxploitation în anii '70, şi totuşi Tarantino putea s-o înfăţişeze pe Broomhilda într-o lumină mai puţin degradantă, sunt de părere cei de la Indiewire. Poate că intenţia regizorului este de a atrage compasiunea publicului, ceea ce atrage mai multă ură la adresa personajelor negative - justificând astfel ceea ce vor păţi aceştia în deznodământ.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 13 mai 2012 15:29
Toate sunt femei hotarate, puternice....
CrazySick pe 13 mai 2012 15:38
Zici tu?...Wauuu...Ai avut o revelatie pe tema asta?..
happysunnyday pe 13 mai 2012 19:05
kill bill.
Bayard pe 13 mai 2012 21:57
Black Mamba
djinjis pe 13 mai 2012 22:52
Planet Terror e regizat de Rodriguez deci Cherry Darling nu e eroina lui Tarantino... Eve.
Gloria pe 14 mai 2012 09:34
Planet Terror e produs de Tarantino si face parte din proiectul Grindhouse, al lui Tarantino si Rodriguez. Prin urmare, Cherry Darling e eroina lui rodriguez pe cat e si a lui tarantino.
cosmin742000 pe 14 mai 2012 10:38
Tarantino aduce omagii filmelor de serie b , creand multe capodopere(Pulp fiction ,Reservoir dogs ,Sin City , Inglorios Basterds) (Kill Blll nu m-a tentat niciodata sa vad) Cu toate astea eroina preferata din filmele lui pentru mine , cu tot kitchul si neverosimilul ei ,este Cherry Darling .Si eu ma mir :))
djinjis pe 14 mai 2012 13:47
Planet terror are vreo zece produceri, printre care s-a bagat si Tarantino. De la asta si pana a o face pe Cherry, "a Tarantino Girl" e distanta cam mare.
YepurasAlexandra pe 14 mai 2012 14:05
Kill Bill....
zeno.marin pe 14 mai 2012 15:25
Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Sin City si - daca e permis - in primul rand Natural Born Killers (unde Tarantino e scenarist) - DA. Restul pot sa-mi lipseasca.

Cum spune si Cosmin, doar niste kitchuri care urmeaza aceeasi forma cu un continut lipsit de relevanta. O mentiune totusi: aceste filme nu sunt neparat o prabola sau mai stiu eu ce artificiu de stil satiric legat de B-movie sau comics-uri.

Asta e poate impreia, dar totusi e mai prudent sa nu il supraestimam pe (atat de popularul) Tarantino.

Darksnakeheart pe 18 mai 2012 22:07
Cele mai convingătoare sunt Zoe Bell și gașca ei din Death Proof........
alex_il_fenomeno pe 1 iunie 2012 14:45
Uma Thurman , de departe !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells