Editura Corint Junior va prezinta bestseller-ul international "Tunele" de Roderick Gordon si Brian Williams

31 Ian 2008
Editura Corint Junior va prezinta bestseller-ul international "Tunele" de Roderick Gordon si Brian Williams

Cand capatul tunelului este doar începutul...

TUNELE - O carte aleasa si promovata de editorul Barry Cunningham, cel care a descoperit Harry Potter si l-a transformat într-un fenomen

BESTSELLER INTERNATIONAL - Peste 50.000 de exemplare vandute numai în Marea Britanie

TUNELE – o carte tradusa în peste 34 de limbi. Drepturile de ecranizare a acestui bestseller au fost achizitionate de Relativity Media pentru 1 milion de dolari, filmul urmand sa fie lansat în anul 2010

TUNELE (Tunnels) de Roderick Gordon si Brian Williams este romanul cu un potential enorm pentru a deveni egal sau chiar mai mare decat fenomenul Harry Potter – asta spun criticii, fanii si nu în ultimul rand Barry Cunningham, descoperitorul lui Harry Potter.

TUNELE, primul roman dintr-o serie fascinanta, este povestea unui baiat de paisprezece ani, Will Burrows, care locuieste în Londra, împreuna cu familia sa. Will mosteneste de la tatal lui pasiunea sapaturilor. Cand tatal dispare pe neasteptate într-un tunel, Will se hotaraste sa faca cercetari, însotit, fara tragere de inima, de prietenul sau Chester Rawls. Curand, ajung amandoi la mare adancime sub pamant, unde dezgroapa o taina întunecata si înfricosatoare – o taina care i-ar putea costa viata!

Roderick Gordon locuieste cu sotia si copiii în Norfolk. Brian Williams locuieste în Cartierul de Est din Londra. În 2005, au publicat TUNNELS cu banii lor. Din septembrie 2007, romanul este publicat în lumea întreaga datorita lui Barry Cunningham, celebrul editor care a sprijinit-o pe J.K. Rowling autoarea lui Harry Potter. Cand intensa cariera a lui Roderick Gordon în sferele înalte ale lumii corporatiilor financiare s-a prabusit, s-a întors catre debordantul sau prieten din colegiu, Brian Williams. Acest duo incredibil a luat fiinta cand protagonistii s-au întalnit la Colegiul Universitatii din Londra, însa la încheierea studiilor, în timp ce Roderick a ales sa lucreze în centrul financiar si administrativ al capitalei britanice, Brian a ramas devotat artei sale – filmografia, pictura si scrisul. si în trecut le facuse întotdeauna placere sa scrie împreuna – dar acum, aceasta distractie de comun împartasita a devenit un scop în sine, odata cu crearea romanului TUNELE, o spectaculoasa aventura subterana science-fiction.

Amandoi au avut de cand se stiu pasiunea sapatului. Brian a copilarit în districtul Edge Hill din Londra. Acolo, obisnuia sa exploreze magnificele si excentricele lucrari subterane ale unui om de afaceri si filantrop din secolul al XVIII-lea pe nume Joseph Williamson, care îsi folosise mana de lucru (majoritatea, fosti soldati ramasi someri la întoarcerea din razboaiele napoleoniene) la efectuarea de sapaturi – tunele destul de mari cat sa te poti plimba cu o trasura cu cai prin ele, care mai exista si în zilele noastre. Pentru Roderick Gordon, legaturile cu arheologia sunt mai stranse. Stra-strabunicul lui William Buckland este bine cunoscut ca unul dintre parintii fondatori ai geologiei, iar în 1924 a botezat primul dinozaur. Fiica sa, Elizabeth Oake Gordon, a scris o carte intitulata Londra preistorica – tumulii si cercurile sale. Roderick însusi a fost fascinat de “ceea ce zace dedesubt”, cumparand chiar o casa din secolul al XVI-lea, fiindca se zvonea ca ar avea un pasaj secret – pe care, mai tarziu, a trebuit s-o vanda pentru a publica Tunnels pe speze proprii.

Amandoi adora ideea existentei unei lumi sub pamant si citeaza, ca surse de inspiratie, numeroasele exemple de sisteme de circulatie si constructii subterane ale orasului, inclusiv catacombele istorice si carierele din Paris, sau comunitatile despre care se zice ca ar locui în labirinturile cu multiple niveluri de sub garile Grand Central si Penn, din New York. si, bineînteles, straniile tuneluri dezgropate în Roma, Moscova si Londra, cu ocazia construirii lungilor linii de metrou din aceste metropole.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
FilmBusters pe 11 februarie 2011 19:06
am citit cartea este super.am toata seria pana acum.abia satept filmul.
ps:primul volum e cam plictisitor dar restul sunt FENOMENALE

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells