Două scurtmetraje româneşti, în premieră la ShortsUP

de Cinemagia în 17 Ian 2013
Două scurtmetraje româneşti, în premieră la ShortsUP

Pe 26 şi 27 ianuarie, la cinema Scala din Bucureşti, umorul e invitatul principal la Weekendul comediei scurte. Patru ore de comedii scurte premiate vor ţine ritmul celui mai vesel weekend din ianuarie pentru cinefilii bucureşteni. Programul comediilor internaţionale, scurte si bune, e completat de două producţii româneşti difuzate în premieră naţională la ShortsUP. Realizate de tineri regizori români, cele două scurtmetraje spun poveşti hilare din viaţa unor personaje care refuză cu încăpăţânare tiparele sociale cunoscute, pentru a-şi crea o altfel de lume: copilăroasă, amuzantă sau populată de secrete malefice.

Waste (2012, r. Anton Groves) e o comedie suprarealistă adusă la viaţă de Ana Ularu şi Mihai Stănescu, un statement al vieţii urbane populată de vicii. El şi ea se întâlnesc, se plac şi devin un cuplu. Amândoi ascund însa păcate grele, şi niciunul nu bănuieşte ce-l aşteaptă. Anton Groves suprapune umorul negru şi fantezia pentru a crea o poveste bizară şi amuzantă despre monştrii interiori. Scurtmetrajul foloseşte o tehnică inedită, un mix de acţiune live şi animaţii handmade reliefate din hârtie colorată. Anton a devenit cunoscut în lumea filmului scurt în 2008, când scurtmetrajul său, „Immerse”, a câştigat premiul publicului la Filmminute, cel mai important festival internaţional dedicat filmelor de 1 minut.

Regresie (2011, r. Robert E. Popa) îl are în prim plan pe actorul Dorian Boguţă în rolul unui fost şofer al Armatei Române în Afganistan, care se poartă ca un copil de 5 ani. Ciprian devine un caz suspect pentru guvernul naţional şi pentru agenţii CIA. Departe de ochii autorităţilor şi de furia unei soţii temperamentale, eroul se refugiază în fantezii rupte din filmele de Bollywood. O comedie absurdă care face radiografia minuţioasă a penibilului. Scurtmetrajul a primit 14 mominalizări la festivaluri internaţionale, printre care Mumbai International Shorts Film Festival, Athens International Film Festival, Los Angeles New Wave International Film.

Biletele pentru Weekendul Comediei Scurte pot fi cumpărate în avans prin MyTicket sau Eventim, la preţul de 20 de lei pentru o seara sau 35 de lei pentru ambele seri. La cumpărarea în avans, spectatorii primesc bilete cu loc şi pot evita aşteptarea la intrare. Biletele pot fi achiziţionate si la Scala, înainte de filme, la pretul de 20 de lei pe seara.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 17 ianuarie 2013 23:42
La scurtmetraje chiar suntem cei mai tari din lume
alex_il_fenomeno pe 13 februarie 2013 17:11
Bine ca ne descurcam macar la acest capitol!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells