Dolph Lundgren

de Ioana Cernescu în 22 Mai 2004
Dolph Lundgren
In urma multor scrisori primite la redactie in care cititorii revistei si vizitatorii site-ului vroiau sa fie publicate pe site interviurile din revista CineMagia, iata, dam curs solicitarii lor, si publicam astazi interviul din nr 3 (aprilie 2004), interviu cu actorul Dolph Lundgren.
 
Cinemagia: Buna ziua, dle Lundgren! De curand am lansat o noua revista de cinema intitulata CineMagia si am vrea sa le oferim cititorilor nostri un interviu cu dumneavoastra!
Dolph Lundgren: Multumesc!
 
C: Cum ati inceput acest proiect si ce parere aveti acum?
D.L.: Am invatat multe pe parcurs, acest film reprezentand debutul meu ca regizor. Am avut de la inceput cateva idei in legatura cu acest film, unele fiind puse in practica, altele nu. Au intervenit numeroase schimbari pe parcurs dar mi-am dorit foarte mult sa fac acest film si mi s-a parut o experienta grozava, chiar daca nu a fost usor.
 
C: Intr-adevar! Care ar fi regizorii dumneavoastra preferati?
D.L.: Imi plac multi regizori si imi este foarte greu sa aleg unul. Insa primii la care ma gandesc sunt Stanley Kubrick, Oliver Stone si Martin Scorsese.
 
C: V-ati nascut in Suedia.
D.L.: Asa este.
 
C: Ne puteti povesti drumul pana la Hollywood.
D.L.: A fost un drum foarte lung. Din Suedia am plecat in America, avand o bursa in chimie industriala, apoi am ajuns in Australia, tot cu o bursa, apoi la Tokyo, unde am petrecut mult timp si am cunoscut o fata de care m-am indragostit. Am mers apoi la New York unde am inceput cariera in modelling pentru a fi cat mai aproape de prietena mea, desi initial trebuia sa merg la o scoala din Boston. Am inceput sa studiez actoria si, la scurt timp, am obtinut primul rol intr-un film cunoscut.
 
C: Despre ce film este vorba?
D.L.: Rocky 4. M-am mutat la Los Angeles. Desi nu stiam mare lucru despre filmele de cinema si nu mai vazusem pana atunci o camera de filmat, am inceput destul de repede sa joc in filme si astfel a inceput umila mea cariera!
 
C: Cum a decurs colaborarea cu Jerry Springer, avand in vedere ca i-ati fost regizor dar si coleg in distributia filmului?
D.L.: A fost o adevarata placere sa lucrez cu el mai ales ca nu a avut nevoie de prea multe indicatii regizorale. Sunt foarte multumit ca Jerry Springer a jucat rolul de presedinte al SUA. S-a descurcat de minune si cred ca cinefilii vor avea o surpriza placuta deoarece vor descoperi un personaj foarte credibil. De fapt, Jerry a fost primarul orasului Cincinatti, astfel ca avea deja o experienta de politician care l-a ajutat foarte mult pentru rolul de presedinte.
 
C: Care ar fi diferenta intre The Defender, filmul pe care v-ati hotarat sa-l regizati si celelalte filme in care ati jucat?
D.L.: In cele mai multe filme din cariera mea am fost practic angajat ca actor si au fost situatii cand nu prea am agreat atmosfera din film, nu am reusit sa ma acomodez foarte bine. Mi-au placut in mod deosebit Rocky 4 si Soldatul universal dar in cazul altor filme nu am fost foarte multumit de rezultate  si cred ca The Defender este mai pe gustul meu.
 
C: Este acesta primul film in care aveti rolul pozitiv?
D.L.: Nu, din contra. Am jucat personajul pozitiv in 22 de filme si doar in trei filme am avut roluri negative. Insa cele mai de succes filme au fost cele in care eu eram tipul rau! Interesant este ca in filmul The Defender nu exista vreun personaj negativ veritabil.
 
C: Aveti doua masterate in chimie industriala.
D.L.: Exact.
 
C: Este aceasta o profesie sau o simpla pasiune. Aveti timp si pentru asa ceva?
D.L.: Cred ca nici una din doua. Nu am lucrat niciodata in acest domeniu desi atat tata cat si fratele meu mai mare au urmat acest drum. Pasiunea totusi a existat, deoarece mi-a placut foarte mult sa studiez matematica si fizica. In momentul de fata nu se poate vorbi nici macar de un hobby. Este ciudat. Ma simt de parca nu am fost niciodata un specialist in chimie industriala desi am studiat timp de cinci ani. Mai aplic din cand in cand cunostintele din chimie, mai ales cand amestec bauturile, cum ar fi vodca si vermutul!
 
C: Daca ar fi sa-i aveti ca adversari pe Jean Claude Van Damme, Chuck Norris, Arnold Schwarzenegger sau Sylvester Stallone, care dintre ei vi s-ar parea cel mai de temut si de ce?
D.L.: Greu de spus. Cred ca mi-as da seama doar dupa ce s-ar termina lupta, adica dupa vreo 5 minute!
 
C: V-ati gandit vreodata sa deveniti politician?
D.L.: Nu. Nu cred ca sunt persoana potrivita pentru o asemenea cariera dar nu se stie niciodata. Poate cand mai imbatranesc putin! Nu este exclus postul de guvernator al Californiei!
 
C: V-a facut placere sa lucrati cu MediaPro Pictures?
D.L.: Da, foarte mult. Echipa a fost grozava, atmosfera a fost una deosebita iar studiourile au fost foarte bine puse la punct. Mi-ar fi placut sa vad mai mult din Romania dar sper ca voi reveni cat de curand.
 
C: Ati dori sa transmiteti cateva ganduri cititorilor nostri?
D.L.: Vreau sa le spun ca mi-a parut bine sa ma aflu in Romania si sper ca vor viziona The Defender cu multa placere!
 
C: Va multumim si va uram mult succes in continuare!
D.L.: Si eu va multumesc!
 
Foto:

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells