Disney va ecraniza o carte "periculoasa" pentru baieti

de Razvan Boboc în 10 Aug 2007
Disney va ecraniza o carte "periculoasa" pentru baieti

Cartea "The Dangerous Book For Boys", care ii invata pe baieti cum se fac cele mai bune avioane din hartie, cum se construieste o casa intr-un copac sau cum sa pescuiasca, a devenit anul trecut, spre surprinderea tuturor, un best-seller in Marea Britanie. Ghidul trasnit s-a vandut pana in prezent in aproape un milion de exemplare si se afla pe un loc fruntas pe lista de bestseller-uri a "New York Times" de trei luni.

Studiourile Disney au anuntat ca vor adapta pentru marele ecran aceasta carte. In paginile volumului sunt prezentate si indeletniciri mai de moda veche, precum jupuirea unui iepure sau construirea unei catapulte. Cartea nu pare a fi cea mai indicata pentru a fi transformata intr-un film pentru copii si tocmai de aceea studiourile au castigat drepturile de ecranizare dupa o licitatie aprinsa.

Ghidul “periculos” a fost scris de un profesor de engleza, pe nume Conn Iggulden si de fratele acestuia, Hal, director al unui teatru. Autorii au descris cartea ca "un compendiu cu toate lucrurile pe care voiam sa le incercam si sa le stim cand eram foarte tineri - cand totul era interesant, iar pericolul era o distractie". In acelasi timp, volumul contine capitole despre insecte, pirati, scamatori si dinozauri.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells